[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: r_o_n_i
Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Da, a prins trendul asta, la mine cel putin ca sa nu mai stau sa curat fundalul de alge ... Edi daca voiam un all-in-one ziceam da unde mai era satisfactia ca l-am facut eu de la 0 ? Iar ca leduri o sa-mi fac o lampa cu 2rb+2b+1w toate alimentate la 700mA ( multam Lucian inca o data pt leduri); momentan am cateva leduri, d-alea cate 3 intr-un plastic, ce le aveam prin casa . De azi am trecut oficial la ciclare.. vedem peste o luna ce iese

se poate inchide .. multumesc
Felicitari Shubi , arata super .. dar acum am mare dilema : din care coral sa-mi aleg?
2 bucati disponibile 180 lei bucata
Donez ce scrie mai sus. Reflectoarele au ajuns din pacate material reciclabil din cauza depozitarii sub forma de gramada . Afara de reflectoare mai sunt necesare geamuri de protectie din sticla securizata ( fara sticla aia becurile emit prea mult uv si posibil sa afecteze vederea iremediabil) .. deci cine le ia mare atentie !!!
Becurile sunt obosite , sunt bune doar pt teste , nu recomand sa mai fie folosite la acvariu.
Seara buna
Roni
Nu stiu daca e model de fitze .. m-am inspirat de aici : koala - Cubul ... 2 fete vizibile, 2 pereti imbracati cu pietre
La pesti ma mai gandesc; as opta pt un Trimma rubromaculatus si un Gobiodon okinawae. Pana atunci mai e mult de munca; azi am mai inaintat un pic.

Inceputul:
image

Dupa 3 ore si vreo 7 tuburi de super-glue:
image

si o proba cu 2 leduri obosite:
image

Seara buna
Roni

@ melcu : ms m-ai scutit de un drum sa tai orasu' in doua.. ne auzim maine la telefon
@ koala : multam , da mai bine ma opresc aici .. nu de alta da ma gandesc ca daca se continua asa maine ,poimaine imi schimb tv-ul , telefonu .. poate si masina .. si n-as vrea sa profit de bunatatea voastra..
Inca o data multumiri celor care s-au oferit sa ma ajute
Seara buna in continuare
Roni
Multumesc tuturor pt oferte; de ce nu a-ti zis asa de la inceput ( imi faceam un pico de 1000l) ?
@koala : multam, da am rezolvat-o cu pompa. Am avut azi drum prin obor si mi-am adus aminte de acvariile de acolo;am trecut pe la tarabe si am gasit ultima fitza de pompa .. are 4x4x4cm si scoate 200l/h .. si e resun )
@edyr : multam pt piatra dar am deja o bucata de cca. 10 cm care imi pare ca e cam mare .. deci mai tre sa mai tai din ea
@shubi & sebi : sa fie primit .. aveti adresa pe PM
pt nisip cred ca o sa trec pe la Florentina sa iau un kg.
asa ca se poate inchide .. multumesc inca o data tuturor
Pt piscina mea cumpar o pompa mica 400-600l/h , 1 kg de sare si 1 kg de nisip granulatie fina. Multam
Multam Sebi dar caut un ventilator intre 90 si 100mm care sa fie subtire . Intre timp totul merge bine:
a inceput asa:
image

image

si a continuat asa:
image
image

urmeaza sa montez peretele despartitor si lumina
Seara buna
Roni
multam pt replay-uri; s-o luam in ordine :
- dimarea o vad utila doar in sensul unor potentiometre cu care sa reglez intensitatea pe cele 3 canale ; din pacate locul tuturor electronicelor tre sa se incadreze in 26x26x10 cm cat este suportul .. si aici tre sa fie priza programabile pt surse leduri , surse leduri , controler de temp pe arduino, alimentator ventilatoare, cutia cu relee pt ato, un prelungitor cu multe gauri pe toate cele de mai sus + pompa de recirculare care va tine loc si de pompa de valuri . Ca paranteza unde gasesc si eu o dracie d-asta in RO?
- nu va contrazic dar totusi imi pare cam multa lumina 21w pentru 10l de apa .. pastrand raportul pentru vechiul bazin de 360l mi-ar fi trebuit 700+w lumina de led.. oare nu-i cam mult? aveam undeva la 400w T5 si jumate din tuburi erau obosite ; totusi o sa pun cum a sugerat Shubi daca gasesc si un uv .... daca nu raman 6 si gata
- la 20 cm inaltime a coloanei de apa , coralul (doar unu) va sta cam al 15 cm de leduri mai sunt necesare lupe?
- in "sump" estimez ca vor intra cam 2 de matrix/micromec + un saculet de absorbant de PO4 .. sper sa-si faca treaba si sa nu se transforme intr-un algae scrubber.
- unde gasesc un ventilator ultra-slim ?
Maine sper sa termin imbracamintea, suportul , si capacul
Seara buna
Roni
Salutari , plecam de la ideea asta:
Shubi wrote:....
Aceeasi soarta-l paste si pe roni, asta are virus adanc, parca-l vad ca-si face acvariu de 0,5 litrii cu zoasi pe care-l leaga la oglinda retrovizoare ca manelistii crucea

Pt ca virusul arde si mai pune si cate unu paie pe foc, m-am gandit ca unu mic asa pana termin amenajatul pt unu mare n-ar strica . Pentru ca ar fi cam complicat cu schimburile de apa in masina sa schimb 10% din 0,5l, m-am gandit sa-l fac in casa si un pic mai mare. Asa ca viitorul meu acvariu va fi cu urmatoarele dimensiuni:
display-21cm L x 21cm l x 25cm h, "sump"-21cm L x 9cm l x25 cm h impartit in 2 camere , si un vas pt ato 25cmx8cmx25 cm ;
Se doreste un bazin care sa aiba doar 2 fete vizibile , pe cele de pe spate voi lipi bucati mici de piatra; lumina de la 3 leduri de 3w , un led alb, unu albastru si un royal blue (oare sunt suficiente? ). Se mai doresc 2 cm de nisip cat mai fin si cat mai alb si cateva bucatele de piatra. Ca vietuitoare, dupa ciclare vreau o acropora cu o culoare mai speciala , un gobi okinawae si 2 nassarius; poate si 1 frag mic de zoas care sa fie mai special
image

maine mai tre' sa lipesc si plexicul despartitor intre display si sump

image
Cam atat pt moment...
Seara buna
Roni
Parere personala : ReefLux 12k sunt cele mai bune becuri pt crestere; cu 6500k o sa te umpli de alge si culori in multe nuante de maro.
Sau ... schimbi si treci pe t5-uri + leduri. scapi de consumul si caldura mh-urilor. La tuburi Ati coral plus + blue plus + leduri cree.. Spor
Uff .. Fraguri de incepator cand o sa am bazin si conditii pt ei .. Pana atunci doar citesc sau vizitez ;) .. Hai ca deja fac prea mult off topic si distrug topicul lui Levi .. Asa ca go Levi , go.. sunt in urma ta cam cu juma de an
Uite la asta nu ma gandisem .. Oare supota oglinda 0,5l? Maine in drum spre Timisoara fac proba cu o sticla cu apa ))
Imprumuta o canistra si fa-ti stoc de carbune activ sa o umpli. Pregateste si apa de schimb cam 50% din volumul actual la aceeasi parametrii ce ai in bazin. Testeaza intr-un vas cat de rezistenti sunt .. Nu supradoza ; dupa ce scapi recomand 2 wrasse (yellow si six-line) cei mai mici care ii gasesti si un forktail blenny ca sa te scape de viitori paraziti + dip sever la orice frag care-l aduci nou ( facand comparatie sa zicem 30 euro ca pierzi cat ai plati fragul nou fata de pierderea pe care o ai daca iti infesteaza bazinul)

L.E.: flatworm exit gasesti cred la Florentina (magicnature.ro)
Parerea mea :
@2smokes : cand nu ai destule cunostinte legate de un subiect nu mai da solutii ; UV-A nu omoara nici o bacterie .. maxim le bronzeaza . Studiaza un pic legat de lungimi de unda .. de la uv pan la ir, si vezi ce este daunator si ce este benefic unui bazin marin
@lucianvlad : primul rand verifica lumina .. prea puternica sau/ si de o slaba calitate ( becuri/ tuburi obosite ) se traduce prin albire la duri; test de po4 de la jbl e jucarie .. arunca-l sau doneaza-l unuia pe care ai boala ) ..nici salifert nu-i mai breaz la po4 , cand iti arata 0 sigur ai ceva dar ok pt un bazin bun. Cel mai bine orienteazate spre hanna si un bazin cu cheto legat in serie luminat minim 14 ore pe zi .
In rest total de acord cu ce au scris kiru si shubi
Spor
pfff ... iti dai seama ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare topicul asta o sa aiba 15+ pagini de impunsaturi & stuff ??? deci trece pe lista ca skimmerul sa fie prioritatea ta nr 1 in zilele ce vor urma spor
off Shubi, termina odata skimmeru' ala ca ma dor ochii de cat am citit
Salutari tuturor ; deoarece pe perioada urmatoare casa mea va deveni un santier , m-am vazut nevoit sa renunt momentan la bazin. Asa ca acvariu si vietatiile si-au gasit alte case. Mai pun cateva poze cum arata in ultimu timp , cand a fost cam neglijat. Promit ca intr-un an, am sa revin cu un bazin mai mare ; pana atunci o sa ma multumesc sa citesc cu interes jurnalele voastre.. spor

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image