| Message |
|
|
Da, a prins trendul asta, la mine cel putin ca sa nu mai stau sa curat fundalul de alge  ... Edi daca voiam un all-in-one ziceam da unde mai era satisfactia ca l-am facut eu de la 0 ? Iar ca leduri o sa-mi fac o lampa cu 2rb+2b+1w toate alimentate la 700mA ( multam Lucian inca o data pt leduri); momentan am cateva leduri, d-alea cate 3 intr-un plastic, ce le aveam prin casa . De azi am trecut oficial la ciclare.. vedem peste o luna ce iese
|
 |
|
|
|
se poate inchide .. multumesc
|
 |
|
|
Felicitari Shubi , arata super .. dar acum am mare dilema : din care coral sa-mi aleg?
|
 |
|
|
|
2 bucati disponibile 180 lei bucata
|
 |
|
|
|
Donez ce scrie mai sus. Reflectoarele au ajuns din pacate material reciclabil din cauza depozitarii sub forma de gramada . Afara de reflectoare mai sunt necesare geamuri de protectie din sticla securizata ( fara sticla aia becurile emit prea mult uv si posibil sa afecteze vederea iremediabil) .. deci cine le ia mare atentie !!!
Becurile sunt obosite , sunt bune doar pt teste , nu recomand sa mai fie folosite la acvariu.
Seara buna
Roni
|
 |
|
|
Nu stiu daca e model de fitze .. m-am inspirat de aici : koala - Cubul ... 2 fete vizibile, 2 pereti imbracati cu pietre
La pesti ma mai gandesc; as opta pt un Trimma rubromaculatus si un Gobiodon okinawae. Pana atunci mai e mult de munca; azi am mai inaintat un pic.
Inceputul:
Dupa 3 ore si vreo 7 tuburi de super-glue:
si o proba cu 2 leduri obosite:
Seara buna
Roni
|
 |
|
|
@ melcu : ms m-ai scutit de un drum sa tai orasu' in doua.. ne auzim maine la telefon
@ koala : multam , da mai bine ma opresc aici .. nu de alta da ma gandesc ca daca se continua asa maine ,poimaine imi schimb tv-ul , telefonu .. poate si masina  .. si n-as vrea sa profit de bunatatea voastra..
Inca o data multumiri celor care s-au oferit sa ma ajute
Seara buna in continuare
Roni
|
 |
|
|
Multumesc tuturor pt oferte; de ce nu a-ti zis asa de la inceput ( imi faceam un pico de 1000l) ?
@koala : multam, da am rezolvat-o cu pompa. Am avut azi drum prin obor si mi-am adus aminte de acvariile de acolo;am trecut pe la tarabe si am gasit ultima fitza de pompa .. are 4x4x4cm si scoate 200l/h .. si e resun  )
@edyr : multam pt piatra dar am deja o bucata de cca. 10 cm care imi pare ca e cam mare  .. deci mai tre sa mai tai din ea
@shubi & sebi : sa fie primit  .. aveti adresa pe PM
pt nisip cred ca o sa trec pe la Florentina sa iau un kg.
asa ca se poate inchide .. multumesc inca o data tuturor
|
 |
|
|
|
Pt piscina mea cumpar o pompa mica 400-600l/h , 1 kg de sare si 1 kg de nisip granulatie fina. Multam
|
 |
|
|
Multam Sebi dar caut un ventilator intre 90 si 100mm care sa fie subtire . Intre timp totul merge bine:
a inceput asa:
si a continuat asa:
urmeaza sa montez peretele despartitor si lumina
Seara buna
Roni
|
 |
|
|
multam pt replay-uri; s-o luam in ordine :
- dimarea o vad utila doar in sensul unor potentiometre cu care sa reglez intensitatea pe cele 3 canale ; din pacate locul tuturor electronicelor tre sa se incadreze in 26x26x10 cm cat este suportul .. si aici tre sa fie priza programabile pt surse leduri , surse leduri , controler de temp pe arduino, alimentator ventilatoare, cutia cu relee pt ato, un prelungitor cu multe gauri pe toate cele de mai sus + pompa de recirculare care va tine loc si de pompa de valuri . Ca paranteza unde gasesc si eu o dracie d-asta in RO?
- nu va contrazic dar totusi imi pare cam multa lumina 21w pentru 10l de apa .. pastrand raportul pentru vechiul bazin de 360l mi-ar fi trebuit 700+w lumina de led.. oare nu-i cam mult? aveam undeva la 400w T5 si jumate din tuburi erau obosite  ; totusi o sa pun cum a sugerat Shubi daca gasesc si un uv .... daca nu raman 6 si gata
- la 20 cm inaltime a coloanei de apa , coralul (doar unu) va sta cam al 15 cm de leduri mai sunt necesare lupe?
- in "sump" estimez ca vor intra cam 2 de matrix/micromec + un saculet de absorbant de PO4 .. sper sa-si faca treaba si sa nu se transforme intr-un algae scrubber.
- unde gasesc un ventilator ultra-slim ?
Maine sper sa termin imbracamintea, suportul , si capacul
Seara buna
Roni
|
 |
|
|
Salutari , plecam de la ideea asta:
Shubi wrote:....
Aceeasi soarta-l paste si pe roni, asta are virus adanc, parca-l vad ca-si face acvariu de 0,5 litrii cu zoasi pe care-l leaga la oglinda retrovizoare ca manelistii crucea
Pt ca virusul arde si mai pune si cate unu paie pe foc, m-am gandit ca unu mic asa pana termin amenajatul pt unu mare n-ar strica  . Pentru ca ar fi cam complicat cu schimburile de apa in masina sa schimb 10% din 0,5l, m-am gandit sa-l fac in casa si un pic mai mare. Asa ca viitorul meu acvariu va fi cu urmatoarele dimensiuni:
display-21cm L x 21cm l x 25cm h, "sump"-21cm L x 9cm l x25 cm h impartit in 2 camere , si un vas pt ato 25cmx8cmx25 cm ;
Se doreste un bazin care sa aiba doar 2 fete vizibile , pe cele de pe spate voi lipi bucati mici de piatra; lumina de la 3 leduri de 3w , un led alb, unu albastru si un royal blue (oare sunt suficiente? ). Se mai doresc 2 cm de nisip cat mai fin si cat mai alb si cateva bucatele de piatra. Ca vietuitoare, dupa ciclare vreau o acropora cu o culoare mai speciala , un gobi okinawae si 2 nassarius; poate si 1 frag mic de zoas care sa fie mai special
maine mai tre' sa lipesc si plexicul despartitor intre display si sump
Cam atat pt moment...
Seara buna
Roni
|
 |
|
|
|
Parere personala : ReefLux 12k sunt cele mai bune becuri pt crestere; cu 6500k o sa te umpli de alge si culori in multe nuante de maro.
Sau ... schimbi si treci pe t5-uri + leduri. scapi de consumul si caldura mh-urilor. La tuburi Ati coral plus + blue plus + leduri cree.. Spor
|
 |
|
|
Uff .. Fraguri de incepator cand o sa am bazin si conditii pt ei .. Pana atunci doar citesc sau vizitez ;) .. Hai ca deja fac prea mult off topic si distrug topicul lui Levi .. Asa ca go Levi , go.. sunt in urma ta cam cu juma de an 
|
 |
|
|
Uite la asta nu ma gandisem .. Oare supota oglinda 0,5l? Maine in drum spre Timisoara fac proba cu o sticla cu apa  ))
|
 |
|
|
|
Imprumuta o canistra si fa-ti stoc de carbune activ sa o umpli. Pregateste si apa de schimb cam 50% din volumul actual la aceeasi parametrii ce ai in bazin. Testeaza intr-un vas cat de rezistenti sunt .. Nu supradoza ; dupa ce scapi recomand 2 wrasse (yellow si six-line) cei mai mici care ii gasesti si un forktail blenny ca sa te scape de viitori paraziti + dip sever la orice frag care-l aduci nou ( facand comparatie sa zicem 30 euro ca pierzi cat ai plati fragul nou fata de pierderea pe care o ai daca iti infesteaza bazinul)
L.E.: flatworm exit gasesti cred la Florentina (magicnature.ro)
|
 |
|
|
Parerea mea :
@2smokes : cand nu ai destule cunostinte legate de un subiect nu mai da solutii ; UV-A nu omoara nici o bacterie .. maxim le bronzeaza . Studiaza un pic legat de lungimi de unda .. de la uv pan la ir, si vezi ce este daunator si ce este benefic unui bazin marin
@lucianvlad : primul rand verifica lumina .. prea puternica sau/ si de o slaba calitate ( becuri/ tuburi obosite ) se traduce prin albire la duri; test de po4 de la jbl e jucarie .. arunca-l sau doneaza-l unuia pe care ai boala  ) ..nici salifert nu-i mai breaz la po4 , cand iti arata 0 sigur ai ceva dar ok pt un bazin bun. Cel mai bine orienteazate spre hanna si un bazin cu cheto legat in serie luminat minim 14 ore pe zi .
In rest total de acord cu ce au scris kiru si shubi
Spor
|
 |
|
|
pfff ... iti dai seama ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare topicul asta o sa aiba 15+ pagini de impunsaturi & stuff ??? deci trece pe lista ca skimmerul sa fie prioritatea ta nr 1 in zilele ce vor urma  spor
|
 |
|
|
off Shubi, termina odata skimmeru' ala ca ma dor ochii de cat am citit
|
 |
|
|
|
|
 |