| Message |
|
|
|
Da, scuze, am vrut sa spun NO3 - nitrati.
Ideea e ca la KH=2, ph=6.3, controller-ul nu mai ajunge niciodata sa bage CO2, fiindca e fixat la 6.6. Si atunci ar trebui sa fac un kH sa zicem in jur de 4 ca sa mai plece si CO2-ul. Ori eu exact asta experimentam, cum se comporta plantele la kH mic - f.mic, la mare am vazut, nu prea stralucit.
|
 |
|
|
|
Postez la incepatori, pentru ca e o intrebare de incepator, dar are ceva skepsis:
Folosesc apa de osmoza. Deci kH=0(confirmat si de masuratoare); O las 2 saptamani in pace intr-un acvariu absolut gol. Masor ph-ul cu ph-metru Aquamedic calibrat - 5.9.
Intrebare: cat Co2 am in apa? Mai e valabil tabelul kH/pH/CO2 ?
Intreb pentru ca in acvariu, la 2/3 apa de osmoza si 1/3 de la chiuveta (kh =2)indicatorul vizual de CO2 imi arata lichidul albastru, ph = 6.3, iar plantele nu o duc stralucit(cele mai amatoare de Co2). Alti parametri NO2 = 5-10. PO4 = 1-2. Nu se pune problema de lipsa de micro.
Voi ce parere aveti?
|
 |
|
|
|
Rezolvat!
|
 |
|
|
|
Ba vreau si aquator si osmozor si plante ciufute. Aquatorul e pe post de prefiltrare. Cica asa tine mai mult membrana le la osmozor. Gura lumii...
|
 |
|
|
|
Update:
firma se numeste COMMAZ, adresa: B-dul Corneliu Coposu 3, Bl 101, Sc 4 , Ap 67, Tel: 3276620
Preturi fara TVA:
Carcasa ~ 42,01RON
Cartus filtru mecanic 15,12 RON
Cartus carbune activ 50,42 RON
Cum pentru fiecare cartus trebuie o carcasa => Total 149,56 fara TVA
adica 178 RON cu TVA
Mai au si modelul Aquator care se monteaza pe baterie, dar nu stiu cat costa.
|
 |
|
|
|
I-am gasit. Mersi!
|
 |
|
|
|
Stie cineva unde gasesc in Bucuresti filtru Aquator? Google nu ma ajuta prea mult.
|
 |
|
|
|
Se doneaza un Echinodorus cordifolius maaare, ocupa 1/3 dintr-un acvariu de 240l, frunzele au ajuns la suprafata apei. Numai pentru cei care au acvariu cu adevarat mare. Doritorii- pe PM.
|
 |
|
|
|
Mie imi pare ca ar fi Ammania gracillis sau Nesaea crassicaulis.
|
 |
|
|
Din ciclul "stiati ca".
Acum cateva saptamani am avut un mic ph-drop. Sa zicem ca am ajuns in jur de 6.0-6.5 de la 7. Nu a patit nici o vietuitoare nimic, dar a aparut un mic film la suprafata apei. Hmmm mi-am zis si am uitat incidentul.
Azi gasesc urmatorul site:
http://www.bioconlabs.com/nitribactfacts.html
unde scriu baietii urmatoarele:
"
The optimum pH range for Nitrosomonas is between 7.8-8.0.
The optimum pH range for Nitrobacter is between 7.3-7.5
Nitrobacter will grow more slowly at the high pH levels typical of marine aquaria and preferred by African Rift Lake Cichlids. Initial high nitrite concentrations may exist. At pH levels below 7.0, Nitrosomonas will grow more slowly and increases in ammonia may become evident. Nitrosomonas growth is inhibited at a pH of 6.5. All nitrification is inhibited if the pH drops to 6.0 or less. Care must be taken to monitor ammonia if the pH begins to drop close to 6.5. At this pH almost all of the ammonia present in the water will be in the mildly toxic, ionized NH3+ state."
Grija, mare grija...
|
 |
|
|
|
Felicitari INTROS,
ne bucuram cu totii ca munca, talentul si pasiunea ta au fost recunoscute.
Acum sfaturile si initiativele tale vor capata si mai multa greutate.
E cazul si bancii de plante, proiect pentru care votez cu 3 maini.
In categoria proiecte am putea baga si un fond comun de aparatura(ex UV sterilizer, diatom-filter, ph-pen), teste pretentioase de apa, etc. al caror proprietar sa fie forumul si la care sa se poata apela cand cineva are o problema mai deosebita. Banii pentru astea ar putea fi stransi prin contributii modice dar de la multi membri.
La mai sus in clasament!
|
 |
|
|
|
1. Anubias nana
2-3. Rotala indica / Heteranthera zosterifolia
4. Micrantheum umbrosum
|
 |
|
|
|
Plantele mele au simptomele unei deficiente de calciu desi am gh = 11, kh = 6, sol JBL aquabasis, schimb 20% apa la 2-3 zile. Am citit pe net si cazurile altora care au patit ca mine si au rezolvat problema adaugand carbonat de calciu(CaCO3). Eu banuiesc ca am prea mult magneziu in apa dar nu am cum sa masor. Acum imi pun problema, calciul carbonic e alt nume pentru carbonatul de calciu? Poti sa imi raspunzi te rog la intrebarea asta?
|
 |
|
|
|
Este calciul carbonic care se gaseste la farmacie acelasi lucru cu carbonatul de calciu CaCO3? Cum il fac sa se dizolve mai repede si sa imi tulbure cat mai putin apa?
|
 |
|
|
|
Am vazut in magazinul din Pta Unirii si cel din Pta Amzei. Acum 3-4 zile.
Erau destul de multi doar oarecum mici, aprox 2 cm.
|
 |
|
|
|
Caut Hemianthus callitrichoides, Micrantheum micranthemoides si Proserpinaca palustris
Ca un forum bun si iubitor de plante, ma ajuti tu oare?
|
 |
|
|
|
Am vazut sapt. trecuta la mag. de langa pizzeria Acapulco. Erau vreo 4-5 bile. Dar nu am intrebat pretul.
|
 |
|
|
Asa cam la 1,5-2 cm cu tot cu coada. Am luat 2, si-i tin sub observatie intr-un
acvariu de 30l, singuri. Au alge din belsug acolo  Nu stiu cum se vor intelege cu ph-ul 8, dar daca e ok mai iau cativa. Se ating de alga albastra?
|
 |
|
|
|
La magazinul de langa pizzeria Acapulco au Neocaridina denticulata - red shrimps, mici, 75.000/buc. Ma bate gandul sa iau cativa si sunt curios daca mai are cineva sa ma ajute cu niste impresii.
|
 |
|
|
Super de super MA
Rotala rotundifolia chiar e o varietate 'red' sau s-a facut asa de la lumina? La mine e roz roscat(initial a fost verde) si ma intreb de la nitrati scazuti sau de la TLD830?
Folosesti nutrienti (si daca da de care) sau iti e suficient schimbul de apa la picatura?
Mare frumusete mare
Oare userul tau nu ar trebui sa se numeasca Marele rosu? :brosu:
|
 |
|
|