| Message |
|
|
|
pogostemon helferi
utricularia species
christmas moss
|
 |
|
|
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11943&pos=-6393]
link nou acvariul 1
[/url]
|
 |
|
|
De vanzare:
Acvariul1
- acvariu 120x40x50, geam 10mm, vechime 1 an 450 ron
- masa pal neagra + izopren 150 ron
-capac juwel(2x38W) + modificare pt 6x18W cu plasticul obosit 150 ron
Acvariul2
- acvariu 120x40x50, geam 10mm, vechime 2,5 ani 390 ron
- masa pal neagra + izopren 150 ron
-capac hagen(2x38W) + modificare pt 4x18W cu plasticul obosit 130 ron
Acvariul1
|
 |
|
|
|
Multumesc Sandu pentru introducere, nu a fost chiar mers pe burta, doar nu am facut caz de asta.
Oricum in ceea ce priveste poza, ADA te roaga sa nu o faci publica pana nu apare catalogul lor si asta s-a intamplat pe la mijlocul lui septembrie.
Trebuie sa va spun ca e un setup facut in pripa, a trecut doar o luna intre momentul amenajarii si momentul pozei. Am avut intotdeauna cel putin 2 acvarii, unul mai de 'sufragerie' si unul mai 'cenusereasa', in care derulam experimente/cresteam plante. In cazul de fata anubiasul a fost crescut la lumina mai slaba si CO2 cand se nimerea, iar monosolenium, din care am incercat sa fac covor, la o lumina ceva mai tare. Punerea lor impreuna mi-a dat mari batai de cap dpdv al iluminarii.
In primul rand ca lumina mai puternica inseamna si caldura, iar anubiasul nu e fericit cu asta. Asadar a avut parte de sticle din congelator zilnic.
Setupul de fata a fost ultimul pas in despartirea mea de anubias, pe care ma hotarasem sa-l donez cu ceva timp in urma. De-a lungul celor 5 ani de
simbioza, a fost o sursa continua pentru acvariile multor entuziasti, dar trebuia sa faca loc unor plante mai dinamice si spectaculoase in colorit.
Solul Dupla ground e o alegere buna.
Cum spunea si Sandu in alt topic, nu se taseaza, favorizand circulatia apei/nutrientilor.
Blyxa japonica, un alt locatar pe care-l apreciez e foarte fericita in el. Dar este usor si pleaca pe furtun atunci cand faci curat.
Monosolenium creste cel mai bine fixat de o bucata de lemn, iar atunci cand din neatentia mea, s-a desprins de radacina mama, mi-a venit ideea de a incerca un covor. Mi-ar fi reusit daca as mai fi avut putin timp la dispozitie. O luna s-a dovedit a fi prea putin.
Alte plante: A. nana petite, Microsorum narrow leaf, Anubias congensis. Cat mai aproape de 'nature', filozofia concursului.
Punctele in care se vad radacinile incearca sa respecte 'golden ratio', atat vertical cat si orizontal. Cea mai mare problema a fost lipsa de profunzime.
Acvariul are 120x40x50, 40 fiind prea putin pentru un concurs international in care sa folosesti plante cu frunze mari. Asadar am incercat sa ghidez ochiul
spre o oarecare convergenta, cu ajutorul unui punct focal secundar,A nana petite. Din pacate lumina cade in asa fel incat nu a fost pus in valoare.
Atat eu cat si Dinu Lazar, fotograful care m-a ajutat, am deplans lipsa spatiului din spatele acvariului care daca ar fi existat ar fi permis instalarea unor
panouri albe care ar fi schimbat complet configuratia de lumina. Asadar cort de lumina, blitzuri secundare si multe, multe incercari nu au putut da ceva mai
bun decat se vede mai sus.
Si acum cateva date tehnice:
Gh 11-12
kh 5-6
ph 6.8
NO3 ~10-15
T 28 grade C
Lumina 2x38W JBL Solar Nature(6h/zi)
4x18W TLD830(12h/zi)
2x18W Philips Aquarelle(12h/zi)
CO2 butelie
Filtru extern Tetratec 1200
Ferilizare Toata linia Dupla: Root/Root K/Dupla plant pastile/ Dupla Plant 24 picaturi
Din tot ce am folosit pana acum ceva mai bun decat Dupla plant pastile(microelemente) nu am intalnit pentru apa mea dura.
De cand le folosesc, Eusteralisul trebuie tuns saptamanal, Blyxa e dementa,a umplut toata suprafata de 120x40.
Plante care au dat inapoi la nivele de micro mari: anubias, m.umbrossum.
Asadar setupul de mai sus nu mai exista, nu numai el ci si urmasul sau de care tocmai v-am spus, "blyxa peste tot".
Obiectivul meu de a ma clasa in primii 500 a fost ratat cu putin, obtinand locul 552/1142 dar oferindu-mi satisfactia de a-mi vedea
eforturile tiparite in catalogul 'International Aquatic Plants Layout Contest 2007' si cateva plusuri la capitolul experienta.
Nu sunt sigur daca voi mai participa anul viitor, timpul meu liber tinzand spre zero, dar va invit pe voi s-o faceti, sa dati forma
pasiunii care va strange pe acest site.
|
 |
|
|
|
Devin pe zi ce trece tot mai incantat de ramirezi asa ca mi-am propus sa-i si inmultesc. Au depus de cateva ori dar pana acum nu i-am luat in serios.
Ieri i-am separat si dau toate semnele ca se vor apuca de treaba.
Asadar intreb si eu meseriasii, cu ce sa hranesc puietul in primele zile? Infuzori? Galbenus de ou? A aparut vreo mancare pt pui f.f. mici pe la magazin?
E cineva din Bucuresti printre voi dispus sa ma ajute sa incep o cultura de infuzori, micro? Oua de artemia cu rata mare de eclozare?
|
 |
|
|
|
rezolvat
|
 |
|
|
|
Donez echinodorus apart(mic) si echinodorus red flame(mediu). Doar pt bucuresteni. Detalii pe pm.
|
 |
|
|
|
Salut.
Iti donez eu 4 SAE din cei de la tine, de anul trecut. Mai sunt vreo 13-15, prea multi pentru mine.
Toate bune
Dragos
|
 |
|
|
|
Rezolvat.
|
 |
|
|
|
Are cineva de vanzare 2-3 fire de Rotala rotundifolia green? Poate ii stiti voi alt nume dar arata ca rotundifolia si nu are nici pic de roz/rosu nici cand ajunge la suprafata.(nu e rotala najean)
|
 |
|
|
|
Rezolvat! Puteti inchide topicul.
|
 |
|
|
|
Urgent! Caut fotograf sau priceput in ale domeniului pentru fotografiere acvariu. Ofer 50 RON. Oferta e valabila doar pentru astazi 30 mai.
|
 |
|
|
|
Donez Echinodorus apart si Echinodorus red flame ambele marime medie(~25-30cm). Acum am un setup in cap fara echinodorusi. Dar peste un an vreau si eu un pui din fiecare. Asadar cine ii ia va trebui sa faca rost de pui sau sa-i produca singur.
|
 |
|
|
|
In continuare de dat:
- Microsorum pteropus narrow - 2 buchetele
- Echinodorus red flame 15-20cm
- Echinodorus cordifolius 15cm
- Bacopa carolineana red
- Rotala indica
|
 |
|
|
|
Mai sunt de dat:
cateva fire de Limnophila hippuroides
cateva fire de L.arcuata
2 fire L repens rubin
2 M.pteropus narrow
1 M.pteropus widelow
Am primit si eu donatie de la Sandu 2 pui de E.aquartica. Arata super super bine, vigurosi si sanatosi. Din cate stiu mai are de dat. Incercati ca nu o sa va para rau.
|
 |
|
|
|
Sezonul donatiilor continua, asadar donez:
-Ludwigia repens - multa
-Ludwigia arcuata - multa
-Ludwigia repens rubin - cateva fire
-Un pui marisor de Echinodorus red flame(de la Sandu)
-Limnophila hippuroides - cateva fire cam chele
-Limnophila aromatica - cateva fire
-Echinodorus tennelus
-Microsorum pteropus narrow - 3 buchetele
-Microsorum pteropus widelow - 1
Detalii pe pm
|
 |
|
|
|
Iti pot oferi anubias nana de dimensiune normala, nu petite. Detalii pe pm.
|
 |
|
|
|
Pestii mei ma roaga sa va intreb daca are cineva de vanzare artemia congelata - 1kg.
|
 |
|
|
Am ajuns ieri seara(24.00) cu ph-ul la 6.3. Pestii nu erau suparati, plantele au scos ceva bule, dar azi continua sa aiba semne cum ca nu ar avea destul CO2.
Dupa vreun an si ceva de joaca in care am suspectat pe rand lipsa de calciu, magneziu, bor, fier, fosfati mici, nitrati mari si cate si mai cate pentru deficientele care le observam, tind sa-l cred pe Tom Barr, un mare partizan al CO2-ului:
"Well, CO2, CO2 and cO2.
Smaller leaves: low CO2
Cupping: CO2
Java fern not doing well: CO2
Twisted new growth in red plant: CO2"
http://www.barrreport.com/general-plant-topics/2823-question-tom.html
Ph-ul astazi dimineata? 6.2. Deci a scazut in cateva ore 24.00 -6.30 . Cine l-a scazut? Co2-ul scos de plante in absenta luminii cred. De unde l-au scos cand ele dau semne ca nu au destul? Poate in spuneti voi.
|
 |
|
|
|
6.35? Da, mi-e frica.
Daca spre exemplu, kitul de masurat kH-ul nu e bun. Si in loc de kh=3.5 real imi indica kh=2? Eu stau linistit si zic ca e ok, iar kh=3.5, si ph=6.35 in formula ta rezulta Co2 = 46.90! Adica se cam termina cu pestii.
O sa incerc sa scad ph-ul in etape. Mersi.
|
 |
|
|