[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iliescu Mihai Ulmis
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Asta nu vazusem pana acum. E un semn bun. Cum noaptea e un sfetnic bun, maine iau decizia finala
Florin82 wrote:Ast?zi voi schimba apa. Apa o ?in la declorinat peste 24 de ore. Geamurile le curat cu un card. Voi baga înapoi difuzorul de CO2 dar il voi pune in dreptul filtrului la in. Ave?i idee cam la cât trebuie cur??at filtrul extern? L-am pus de pe 1 februarie.

Difuzorul de CO2 l-as pune pe peretele opus out-lui filtrului. Cu alte cuvinte, l-as pozitiona astfel incat filtrul sa bata in el si sa imprastie din co2 cat mai mult prin acvariu sau sa creeze miscare in clopotul de co2 astfel incat co2 sa se amestece cu apa cat mai bine.
scorpionul wrote:stii cum e, vorbesc si eu dar vorbesc pe banii tai: mie imi place Oase, dar nu as vrea sa imi frang "oasele" pe banii mei. Daca iti da mana, mergi pe Oase, dar eu as merge pe ceva ce a trecut patina timpului, pe un service si piese care se gasesc. Nu imi place pionieratul si nici alergatul dupa service, piese, returnare de bani, etc. Iar la Oase nu am vazut medii biologice. Uite-te si tu aici https://www.youtube.com/watch?v=Y-0ZYq9ZiP8

Nici mie nu mi-ar place sa fie de proasta calitate mai ales ca e 215 euro. Pe langa cele spuse mai sus ma mai incanta insa faptul ca ofera 4 ani garantie (daca e ca la JBL - e de pomana), axul e metalic nu ceramic si din cate am citit, cele metalice au tinut o groaza de ani, iar cei doi litri de matrix vin gratuit datorita unei promotii pe un site din Ungaria. Nu am vrut sa postez linkuri ca sa nu se considere reclama.

Ma mai gandesc la un aspect: Oase fiind la inceput, vor face chestii bune si fiabile ca sa castige din piata. Ulterior, Dumnezeu cu mila probabil.
Merci Scorpionul pt input.
Din pacate v-am indus in eroare pt ca nu v-am dat toate informatiile.
Mediile filtrante actuale le-as introduce in filtrul pe care l-as cumpara (vreo 3 litri micromec, 1 litru matrix si 2 litri siporax). Oricum vreau sa mai comand 4 litri de ada biorio ca sa inlocuiesc micromecul.

In concluzie

Oase Biomaster 600
Avantaje :
1. scap de prefiltrul sunsun si de desurubari furtune
2. Pe viitor pot sa ii introduc incalzitor extern direct in unitate nu pe furtun
3. vine cu 2 litri de matrix.
Dezavantaje:
1. Nu cunosc marca
2. nu am vazut piese de schimb ( brandul Oase a scos aceste filtre pe piata anul trecut prin mai)
3. nu stiu cat sunt de silentioase
4. pret dublu fata de Eheim 2217

Eheim 2275 , nu se pune problema de prefiltru in acvariu deoarece i-as pune prefiltrul sunsun de 2 litri pe care il am. Avantaje:
1. Marca fiabila si buna
2. filtru silentios
3. vine cu medii filtrante
Dezavantaje:
1. nu ma scapa de desurubari furtune la mentenanta
2. nu scap de prefiltru
3. daca imi iau incalzitor extern trebuie sa il leg pe furtunul de out

Eheim 2217 ar fi cel mai ieftin si doar i-as pune mediile filtrante + prefiltrul. Avantaje:
1. ieftin si fiabil
2. silentios
3. vine cu robineti cu care ii poti regla/opri debitul (dupa ce il scoti din priza)
Dezavantaje
1. nu ma scapa de desurubari furtune la mentenanta
2. nu scap de prefiltru
3. daca imi iau incalzitor extern trebuie sa il leg pe furtunul de out
4. nu are medii filtrante

Dupa aceste aspecte ce sa fac ?
Ma bate gandul la Oase rau de tot

Pai tocmai de asta sunt in trilema Ca l-as incerca pe Oase dar nu stiu cat de silentios e. Ma atrage ideea prefiltrului ca nu mai trebuie sa desurubez furtune , ia galeata, pune galeata etc etc. + Ca are lacas pt incalzitor pe care il pot pune ulterior ceea ce m-ar scapa de cumparat incalzitor extern , taiat furtun, montat si la fiecare curatenie de desfacut bucatile de furtun.
Salut,

Sunt intr-o "trilema" si am nevoie de ajutor ca sa decid pe care dintre cele 3 filtre (toate sunt noi) de mai jos sa il cumpar:

Eheim 2275 Proffesionel 4+ 600 - vine cu toate mediile originale eheim - pret 887 ron (capacitate medii 6 litri + 0.5l prefiltru)
Oase Bio Master 600 - vine cu 4 sertare cu bureti + 2 litri matrix - pret 950 ron (capacitate medii 6.8 litri + 0.6l prefiltru ce poate fi scos fara a fi nevoie sa deschizi tot filtrul)
Eheim 2217 vine cu robineti pt in si out si bureti - pret 577 ron (capacitate medii 6 litri)

Eu as inclina catre Eheim 2217 avand in vedere pretul + ca am un prefiltru SunSun de 2 litri.
Urmatorul pe lista ar fi Oase biomaster 600 deoarece pe viitor as putea sa ii cumpar un modul pt atasarea incalzitorului.
Ultimul pe lista mea ar fi Eheim 4+ 600, asta pt ca am citit ca ar cam avea probleme si nu sunt asa fiabile comparativ cu versiunile clasice de eheim.

Pareri va rog ?
Merci

valyy_dvd wrote:
Incearco pe asta ce este pusa , ca ea are 2000 pixeli sau daca nu iti este ok ,iei urmatoarea poza de pe plici pe care am incarcat-o acum la 4000pixeli.

Merci Vladimir.
Plantele au nevoie de nutrienti macro (azot, fosfor, potasiu) si nutrienti micro (fier, cupru, molibden, magneziu, mangan ) si co2. Consumul de nutrienti este dat de lumina. Cu cat lumina e mai puternica, cu atat plantele au nevoie de nutrienti mai multi si co2 pt a putea face fotosinteza. Daca le tai unul din nutrienti, se produce un dezechilibru. Nutrientii sunt interconectati in consumul plantelor.
De aceea iti recomand sa iti cumperi varianta cu azot, fosfor si potasiu adica specialized dar sa iei si varianta fara N,P,K adica premium. De exemplu poate vrei sa cresti doza de fier pt ca plantele prezinta carente. Daca vei pune mai mult Tropica specialized vei creste si cantitatea de azot si fosfor din acvariu (prea multi nitrati - azot - poate fi toxic pentru fauna) si atunci vei pune mai multa solutie Tropica premium.

Cei mai important factori in stoparea cresterii algelor sunt:
-iluminarea corespunzatoare corelata cu numarul/dificultatea plantelor din acvariu + fertilizarea aferenta (nu-ti poate spune nimeni cat sa fertilizezi , asta trebuie sa observi tu daca plantele vor mai mult sau nu - prin carente).
-curatenie exemplara la fiecare schimb de apa (eliminare frunze moarte, aspirare substrat, stergere geamuri - adica reducerea surselor de amoniac)
-filtru corespunzator volumului de apa, umplut cu medii filtrante de calitate
-bazinul sa nu fie suprapopulat
shark_razvan wrote:Salut,

In momentul de fata nu pot sa zic ca sunt multumit pe deplin fata de cum merge acvariul...
Am adaugat in continuare EL carbo zilnic, profito, ferro si po4 saptamanal fara prea mari rezultate, de saptamana asta o sa bag si EL kalium-potassium.

Azi tocmai ce mi-am cumparat un prefiltru Sun-sun hw602 si o pompa de valuri JVP-100.

Am doua intrebari:
1. Scot perlonul din filtrul extern, completez pana la refuz cu siporax si ma bazez doar pe prefiltru pentru filtrarea mecanica?
2. Unde ar fi bine sa instalez pompa de valuri? Atasez o schita. P1,P2....P6 sunt posibilitatile la care m-am gandit eu pentru pozitia pompei de valuri.

Multumesc anticipat.
P.S. Vre-un sfat pentru fertilizarea plantelor?

Scoate tot ce ai filtrare mecanica in filtru si pune doar medii bio. Eu as renunta la siporax si l-as inlocui cu Matrix sau Ada bio rio (sunt acelasi lucru - piatra ponce - dar matrix e mai mare ,pe cand biorio e mai mic).
Pompa de valuri o vei instala unde crezi ca e necesara dupa mai multe incercari. Nimeni nu-ti poate spune unde sa o pozitionezi pt ca nu suntem la fata locului.
Succes.

PS: daca doresti sa continui cu EL mergi mai departe cu acest brand. Posibil sa fie necesar , daca nu vezi imbunatatiri, sa cresti dozarea (se face treptat odata la 1-2 saptamani cu cate putin).
Da, uite , asta e singurul fertilizant care contine si micro si macro. Eu am folosit pt o perioada si a fost ok. Problema e ca la un moment dat ajungi sa pui foarte mult (pe masura ce se indesesc plantele). Daca te uiti la filmuletele lor (Tropica) vei vedea ca ei pun o cantitate mare saptamanala comparativ cu indicatiile de pe sticlele Tropica. In felul asta nu o sa-ti convina cati bani vei da pe solutii.
Super
In postul anterior, nr #5 am facut o greseala: vroiam sa ma adresez colegului Silviu nu lui Adrian. Scuze pt eroare.

scorpionul wrote:
Iliescu Mihai Ulmis wrote: Alta specie draguta de pesti pe care o poti pune in nano ar fi Boraras Brigittae (chili rasbora). Astia sigur nu se ating de creveti

Boraras Brigittae se topesc la caldura. La 30 grade vara mi-au au disparut toti, iar de multe ori vara in acvariu temperatura se apropie periculos de 30-33 grade

Pai ok se topesc la 30 grade, dar bagi un cooler de la Dennerle si il tii la 26 de grade.

pai poza poate fi de 1920*1080p. Monitorul e de 21'' samsung led s22c300, placa video gtx950 gigabyte
merci,
Mihai
Nu ar avea de ce sa se consume mai repede co2 de cand bagi medium filter. Poate ca a scazut nivelul de apa sau au crescut plantele si consuma mai mult co2 ? Oricum algele alea pe care le ai sunt GSA (punctele verzi de pe frunze) si fuzz/thread cele cu fire verzi de pe marginile frunzelor. GSA apare datorita luminii puternic sau fosfati putini , iar fuzz/thread datorita lipsei co2/nutrienti din coloana de apa. As renunta la sistemul co2 de la tropica pt ca nu isi face treaba. Mai bine mergi pe o bomba de co2.Daca nu stii cum se face iti trimit pm cu reteta lui Marius Minu (pe care am folosit-o ~6 luni cu foarte mare succes).
Eu nu am habar de o linie care sa aibe si micro si macro intr-o singura sticla (din cate am inteles daca pui fier cu fosfat de potasiu in aceeasi sticla obtii fosfat de fier pe care plantele nu -l pot absorbi).
Pentru fertilizare mai exista varianta EI (estimative index) : http://www.theplantedtank.co.uk/EI.htm . Cauta pe google kno3 vanzare si ii vei gasi pe cei care vand asa ceva pe forumurile noastre.
nu uita de poza mare pls
Salut
Cum ai zis ca functioneaza lumina ca nu prea am inteles din primul post:

Lumina 30w led (4,5m banda alb-rece) merge 2x 5-5,5 ore DYI
2x 30 w merge 2x4 ore
2x 39w merge 2x4 ore

adica lumina led merge 10 ore pe zi , iar tuburile cate 8 ore pe zi ?
Salutare

Din cate vad eu, totalul perioadelor de iluminat de 4 + 4 ore = 8 ore ceea ce logic ar fi ok insa nu ne-ai spus cu ce faci iluminarea, neoane/leduri/ cate , putere, distanta de luciul apei, inaltimea acvariului. Filtrul e corect dotat. Lasa co2 sa curga, si fertilizeaza in continuare. Metoda fara co2 este mult mai delicata si recomandata celor cu experienta. Poti fertiliza cu Easy Life, Master Line, Dennerle, Ada, Tropica , practic ce vrei tu doar sa iei in considerare ca trebuie sa fertilizezi elemente macro (N , P si K) si elemente micro (Fe, Cu, Mb, Zn, Mn, Mg, B).

Algele verzi si filmentoase ar fi Fuzz/Thread/Hair , Spirogira, Staghorn. Fiecare are cauze diferite de aparitie. Ori ne pui o poza cu acvariul si algele pt a ne da cu parerea ce alge sunt, ori te uiti aici si decizi singur ce alge sunt si ce trebuie sa faci:
http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm
Filtrul a fost cumparat de pe emag in noiembrie 2014 si a functionat doar 4 luni de zile din august 2015 pana in decembrie 2015 cand l-am inlocuit cu un jbl e1501 (pot oferi link prin pm catre forumul unde am inceput jurnalul acvariului meu, inainte de a activa pe acest forum).
De atunci , din decembrie 2015, a stat pe balcon si l-am descoperit in urma cu o saptamana cand am facut ceva curatenie prin cutia cu maimute. E in stare buna de functionare (testat in urma cu 2 zile), nu e crapat, nu curge si se vinde cu un sertar plin de micromec nou, un sertar plin de micromec folosit (a fost fiert pt dezinfectie si contine si cateva pastile de siporax) si un sertar de bureti noi jbl (cei din poza).
Are toate accesoriile, ventuze, spraybar, sorb conform pozelor (capatul spraybarului a fost scurtat deoarece nu incaptea pe latime). Furtunele au cam 2 metri in total (un furtun a fost scurtat).

Pret 200 ron.

Imagini: http://img.plici.ro/album/20

In tara, transportul e suportat de client. In Bucuresti ne putem intalni pe la vreo gura de metrou.

Detalii prin pm.
Silviu Man wrote:Salut! Foarte frumos! Legat de intrebarea ta, iti recomand sa nu pui Microrasbora galaxy (daca la asta te referi) pentru ca nu le poti asigura suficient spatiu de innot, ei fiind pesti de cird. Cred ca mai nimeriti pentru un nano sunt Boraras urophtalmoides (tot de cird dar foarte mici si frumosi) numai ca ei au nevoie de ceva mai multa vegetatie. Insa probabil ca de la ultima postare, acvariul arata altfel....

Adrian, da-mi voie, te rog , sa te contrazic usor. Galaxy nu sunt 100% pesti de card , nu ca neonii sau ember tetra sau rummy nose, ci sunt pesti care se grupeaza in caz de pericol. In restul timpului vor sta rasfirati prin acvariu, solitari dar oarecum in apropierea semenilor. Intr-un acvariu nano vor sta, sa zicem, usor mai grupati, problema aici este insa ca masculii se vor ciondani mereu datorita spatiului restrans si vei avea un mascul dominant care ii cam va stresa pe ceilalti masculi din acvariu. De aceea in nano e bine sa ai maxim 3 masculi si mai multe femele. La mine in 180 litri, rareori ii vad pe masculi ciondanindu-se si atunci cand o fac este ca o joaca usoara dupa care fiecare pleaca spre planta lui unde isi petrec timpul vanand ei stiu ce. De asemenea cu siguranta ca galaxy se dau la puii de creveti. Ember tetra si Urophthalmoides nu am vazut sa se ia de ei insa.

Alta specie draguta de pesti pe care o poti pune in nano ar fi Boraras Brigittae (chili rasbora). Astia sigur nu se ating de creveti
Buna,
Otocinclus este un peste foarte sensibil si predispus imbolnavirii pana cand se aclimatizeaza cu noua casa (cam 4-6 saptamani),deoarece nu este inmultit in captivitate ci toate exemplarele din comert sunt aduse din salbaticie. Dupa aclimatizare devine un peste foarte rezistent.
Oto este un peste care simte bine in card de cel putin 6 exemplare (dar o duce ok si in 2-3 exemplare).
Burta umflata poate fi semn de dropsy, care este o denumire generica pt mai multe cauze (bacterii, obturatie intestinala, apa slab calitativa ) si nu exista tratament.
Eu am 2 oto de aprox 15 luni. Restul de 4 au murit in cca 3 saptamani de la introducerea in acvariu.
La mine niciodata nu s-au hranit din pastile cu spirulina.
Singurele lucruri cu care s-au hranit au fost dovlecel sau castravete (se curata bucata de dovlecel sau castravete de coaja, se opareste 20 secunde, se infige intr-o frigaruie iar aceasta se infige in substrat). Dupa cateva ore o sa ii vezi asezandu-se pe hrana. Dupa 24 de ore recomand scoaterea dovlecelului sau castravetelui din acvariu deoarece se vor descompune.
Pt sifonare substrat, la ce volum are acvariul, iti recomand un aspirator pt nano acvarii gen: image
Legat de faptul ca pestii si crevetii se feresc de aspirator ca sa nu fie trasi de curentul de apa, ai mei sunt f. prosti, trebuie sa fiu atent sa nu ii trag mereu.

Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Go to: