| Message |
|
|
big like
|
 |
|
|
|
Merci pt lamuriri cu perioada de iluminare.
Cat ML fertilizezi pe zi ?
|
 |
|
|
tedy wrote:Buna seara. Am luat si eu un acvariu de 126 litri, impreuna cu urmatoarele accesorii: filtru eheim intern tip 2402800, termometru, incalzitor de 100 wati, 2 neaoane sylvania de 18w model T8.
Este aceasta configuratie optima pentru volumul acvariului tinand cont ca vreau sa pun si plante in el, va trebui sa fac ceva modificari? Care ar fi acestea?
Am pus in el 12,5 kg pietris granulatie 2-3 si au mai intrat 90 litri apa. Am adaugat 45 ml solutie AquaSafe ?i am pus in functiune filtrul si incalzitorul.
Era necesar sa pun plante in el din prima zi sau pot planta dupa o anumita perioada? Mai este in set o solutie pentrru bacterii ce trebuie adaugata in ziua 1-7-14 . Despre solutia easy balance nu am inteles cand trebuie adaugata. Nu am luat testere pentru apa, vanzatorul nu mi-a spus iar eu am uitat. Ce testere sa iau si cand le folosesc?
Deasemeni am observat ca bulele de aer de la filtru cand ajung la suprafata uda cumva neonul de deasupra. Trebuie sa dau filtrul mai incet sau sa opresc formarea bulelelor. Pe timpul ciclarii tin lumina aprinsa 8 ore sau tot timpul? Am pus si o fotografie cu acvariul alaturat.
V? multumesc si sper sa nu sacai pe nimeni.
Salut,
Acesta e un topic creat de colegul Razvan87.
Elegant si politicos e sa creezi un alt topic, care sa fie al tau, in care noi vom raspunde intrebarilor tale astfel incat sa nu il poluam pe acesta cu problemele tale.
|
 |
|
|
|
"pestele inota cam ametit in punga, dar am zis ca o fi de la drum. L-am pus la aclimatizare intr-un lighean destinat exclusiv acesteia...in 10 minute pestele era mort pe fundul vasului, mentionez ca am stat in acest interval de timp langa el si am observat cum incet, incet isi pierde echilibrul, sta pe fund, apoi moare! "
Cum ai aclimatizat pestele ? Ai pus punga cu pestele in ligheanul cu apa sau ai turnat pestele direct in lighean ? Ce apa ai pus in lighean ? In ligheanul ala mai pune cineva ceva (haine proaspat spalate etc) ?
|
 |
|
|
Noi nu putem decat sa ne dam cu parerea pe baza informatiilor pe care ni le furnizezi. Pt ca tu esti la fata locului, si stii ce ai facut las aici un link cu deficientele plantelor: http://www.theplantedtank.co.uk/deficiencies.htm
|
 |
|
|
Da, asa este , acvariul lui avea cam 240 litri. Se poate adapta la unul mai mic prin proportii de genul asta. Eu la 180, foloseam 4 bombe odata dupa reteta lui  , insa valuream apa foarte tare.
|
 |
|
|
GH mare poate fi de la apa de la robinet sau de la ceva ce ai in acvariu , gen pietre calcaroase care maresc duritatea apei in timp. Pt a vedea dc pietrele sunt calcaroase, scoate una, toarna niscaiva otet pe ea si dc sfaraie si face spume (vezi sa nu bubuie  ) inseamna ca e calcaroasa.
|
 |
|
|
|
Buna,
scriu mai jos o reteta de bomba co2, pe care am folosit-o multa vreme. Reteta este postata de dl Marius Minu pe un alt forum (nu stiu dc si aici).:
"Reteta pe care o fac de 2 ani : pet de 2,5 litri pun apa de la robinet 1,7 litri (aprox 2/3 din sticla), pun zahar 500g, amestec pana la dizolvare. Intr-o ceasca de cafea pun apa calduta cam jumatate din ceasca si in ea dizolv o jumatate de lingurita de drojdie dr. oetker. Torn apa cu drojdia peste amestecul din sticla (nu agit), la final sticla trebuie sa fie maxim 3/4 plina. Din precautie dupa ce termin ii pun un dop gaurit, sa poata iesi presiunea in caz ca se acumuleaza, dar nici sa nu vars prea multa in caz de rasturnare accidentala. Bomba o fac mereu de seara si o leg dimineata."
Dc e prea mult co2, poti pune out-ul filtrului sa valureasca apa mai puternic pana cand ajungi la ce concentratie doresti.
|
 |
|
|
|
Salut
Din cate vad gh-ul (duritatea generala a apei) este mare. Din cate stiu blyxei si mosurilor le plac , in mod normal, o apa cu duritatea mai mica. De asemenea si ph-ul depaseste usor limita superioara a Blyxei.
Mai baga niste fier sa ajunga pe la 0.5 si scade din ph cu toate ca e dificil cu kh-ul ala.
Testul JBL profesional e la picatura sau la betigase ?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poate fi deficienta de fier sau pur si simplu sa nu le placa , acelor plante, caracteristicile apei tale. La ce plante se manifesta aceasta problema? Ce valori are apa ta (ph,no3,fier,potasiu,fosfor), injectezi co2 sau carbon lichid ?
PS: nu stiu ce e water elixir si nu ne putem da seama ce fertilizant de la Dennerle pui.
|
 |
|
|
As da-o jos pe cea din stanga si as pune-o in picioare langa piatra mare pe care sta, in centru, in locul pietrei actuale iar pe aceasta as muta-o mai in fata unde e locul gol intre cele doua pietre culcate
|
 |
|
|
Daca sunt diatome , vor disparea de la sine dupa ce acvariul se cicleaza. Daca sunt altele....vezi aici
http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm
|
 |
|
|
Am vazut zilele trecute pe youtube un filmulet al unui crescator din anglia (cred).
https://www.youtube.com/watch?v=l8Yz9_j2L-E - uita-te de la 2'21" poate iti da vreo idee ?
|
 |
|
|
Testul de kh se foloseste in felul urmator:
Clatesti recipientul pt test de cateva ori cu apa din bazin (iti recomand sa pui apa in el , nu sa introduci recipientul in bazin).
Dupa clatire, introduci 5 ml in recipient. Incepi sa pui cate o picatura de solutie JBL KH test. Cand s-a colorat in galben apa din bazin, te opresti din adaugat solutie si numeri cate picaturi ai pus. Exemplu: daca dupa 8 picaturi de solutie test puse in recipient apa s-a facut galbena, inseamna ca ai kh 8.
Oricum Kh-ul nu te ajuta cu duritatea generala a apei, el indicant duritatea carbonica, adica te ajuta in raport cu ph-ul ca sa afli ce concentratie de co2 ai in acvariu. Pt duritatea generala iti trebuie test de GH care se foloseste in acelasi mod ca si testul de kh cu mentiunea ca trebuie sa te opresti din adaugat picaturi cand se face verde apa din recipient.
Jimmi wrote:Testul nu are niciun tabel  (( http://www.nevertebrate.ro/Test-Set-JBL-KH
Mie nu mi se coloreaza deloc...
Clatiti in mod repetat recipientul de test cu apa ce urmeaza sa fie testata. Umpleti recipientul cu apa, pana la indicatorul de 5ml. Adaugati reactivul, cate o picatura, pana apa se schimba din albastru in galben. Fiecare picatura de reactiv corespunde unui grad german de duritate.
Picura reactiv pana se face apa galbena. Probabil ca ai o duritate mare ?! Sau mai exista varianta ca testul sa fie defect.
|
 |
|
|
|
Adrian Jivulescu parca aducea ceva substrat cuart negru sau volcanit nu mai imi aduc aminte. Am vazut insa pe nv Classica-nisip-cuartzos-negru-10-kg 2-3 mm. Asta nu e bun ?
|
 |
|
|
|
Pana la urma m-am hotarat la Eheim 2217. Pe care l-am si comandat. O sa il umplu momentan cu 4 litri adabio rio comandati acum + 1 litru matrix si 1 litru siporax (deja colonizate). Ulterior voi inlocui siporax cu adabiorio.
Multumesc pentru sfaturi.
|
 |
|
|
 idee faina.
|
 |
|
|
|
Eu am neritine de la inceputul acvariului. Am avut la un moment dat 6 bucati. Niciodata nu am vazut ouale lor prin acvariu (180 litri). Am avut si radacina in acvariu si nici atunci nu au depus. Acum mai am 3 (nu le place ph prea scazut si avand open top pe 2 i-am pierdut cand am fost in concediu....i-am gasit pe parchet).
|
 |
|
|
|
Un punct foarte bun de vedere. Merci Skija.
|
 |
|
|