[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
In prefiltru cum o sa ajunga apa. Prin cadere din acvariu?
Da, total deacord ca perlonul nu e o solutie.
Dar asta iti va arata va ai nevoie de filtrare mecanica mai buna decat ai acum (in caz ca nu cezi ca asta e problema )

Poti sa te gandesti si la un prefiltru de genul asta: http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fg04.a.alicdn.com%2Fkf%2FHTB1rx5tHVXXXXaTXFXXq6xXFXXXW%2FSUNSUN-Mini-2-3L-External-Pre-filter-HW-603-Aquarium-for-Fish-Tank.jpg_640x640.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fstore%2Fproduct%2FSUNSUN-Mini-2-3L-External-Pre-filter-HW-603-Aquarium-for-Fish-Tank%2F1764836_32349882273.html&h=561&w=640&tbnid=Sl8xoB33xw-gBM%3A&docid=KsQfuoadCEK6oM&ei=Hla1V_WsFsSma8-ngugN&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=607&page=1&start=0&ndsp=36&ved=0ahUKEwj1s8PKq8rOAhVE0xoKHc-TAN0QMwhLKBQwFA&bih=958&biw=1280
Din ce vad eu nu ai filtrare mecanica si te bazezi doar pe reactorul de purigen.

Pune perlon pentru 24 de ore in unul din filtre (2080) sau in ambele si vezi daca ai o imbunatatire (eu cred in ea 100%).
La calea ferata se foloseste granit si, mai rar, bazalt.
Partea rea, ambele sunt roci magmatice foarte dure si omgene care nu au forme tocmai atractive pentru acvariu.
Partea buna e ca amandoua sunt 100% safe in avariu (bineinteles daca nu au depuneri de calcar pacura & shit de la CFR)

Astea de la calea ferata au cam toate aceasi dimensiune ceea ce nu e tocmai ok.
Dar, asa cum ai invatat la scoala, granitul este cea mai frecventa roca de pe Terra (si nu numai) asa ca iti va fi relativ usor sa o gasesti...mai ales pe langa Kronstadt
Ma... tu vrei filtru extern DIY
Mucii aia sunt fungi. In rest, ce a zis trasalica e 100% corect. Unii vor mai spune ca melcii pomacea o sa-l manace. Ai mei nu s-au atins de ei. Daca nu ai melcii deja nu se merita sa-i cumperi.
trasalica wrote: nu sunt constienti si sunt retarzi

paradoxx wrote: Eu i.as bate sau mai rau

Voi va auziti? Voi intelegeti ce scrieti acolo?
Nu mai e nicio problema in tara asta? Nu mai e niciun om care necesita ajutor din partea voastra?

Sunteti pestofili?

PS. Am un SAE acasa care a cam crescut si in curand trebuie sa scap de el. Am sa fac ceva de genul asta:

image
@Faye :Este evident acum ca-ti place cearta. In fne, pentru ca a mai aparut unul care citeste printre randuri (bine intentionat dealtfel) am sa-ti arat ce trebuia sa citesti si sa intelegi dar nu ai fost in stare. Sper sa fii in forma azi si sa intelegi

Ai afirmat:
Faye wrote:Carasii ar avea nevoie de un filtru extern, care insa nu se preteaza la acvariu de 60l

Iar eu ti-am raspuns:

Radu_B wrote:
Faye wrote:... filtru extern, care insa nu se preteaza la acvariu de 60l...

eu am extern (EHEIM classic 150) la 30 l plantat. Nicio problema ba chiar as vrea mai mult flow cateodata.

Ai citit printre randuri: Eu NU am recomandat 150-ul ci am spus ca se poate sa ai extern la acvariu chiar si mai mic

Ups...l-ai bagat in ceata si pe colegu':

rxget21 wrote:Nu inteleg ce o vrut faye sa zica prin nu se preteaza la acvariu de 60l

Dar pentru ca tu citesti printre randuri nu ai observat urmatoarea afirmatie a mea:

Radu_B wrote:
Yudilicious wrote:Multumesc pt raspuns. o sa incerc cu Eheim . intrebare : tu ai in acvariu 30 l tot carasi?

Nu, in 30l nu am pesti...doar plante. E mai complicat sa-ti explic...esti la inceput...nu are rost sa te sochez

Si ai intrebat:
Faye wrote:Ce cantitate de medii filtrante iti intra in cutiuta aia? Consideri ca e suficient cat sa faca fata celor 2 carasi? .

Avea rost sa-ti raspund doar cu

Radu_B wrote:@Faye: Ai citit printre randuri

Faye wrote:Ba am citit chiar toate randurile

Trombon!!!

Faye wrote:Esti dragut sa explici ce nu am inteles?

Cum sa nu!

Faye wrote:"eu am tinut carasi in borcan 7 ani". Aia nu e ceva de lauda.

Daca nu ai fi citit printre randuri ai fi vazut ca nu e borcan ci era un acvariu de 80 de litri.
Carasii aurii pe langa ca se caca mult (asta doar daca le dai mult de mancare - eu preferam putin si de calitate) mai "polueaza" apa si prin respiratie.

Dar citind printre randuri ti-a scapat

Radu_B wrote:80 de litri cu filtrare corespunzatoare (sifonat fundul acvariului in fiecare dimineata si schimbarea ~ 10 litri de apa). Acvariul era steril

Asa ca, draga Faye, poti sa ne explici tu de unde vine NH4 si alte cacaturi de toxine? (1. sper ca stii ce e aia "steril" in cazul unui acvariu 2. Sper ca stii matematica: ~ 10 l/zi * 7 zile/saptamana = ~ 87,5% din apa era schimbata saptamanal)

Faye wrote:Daca nu ai mai mult de 16 ani, te rog anunta-ma

Merg spre 34. Daca ai mai mult insemna ca esti mai baba ca mine

Acum hai sa-ti arat ce ai gresit .... oooo o sa te doara ...dar tot nu o sa recunosti
Faye wrote:carasii sunt pesti care cresc pana la 30 de cm

daca te-ai fi uitat la avatar are un "Black telescope" care nu creste decat pana pe la 15 cm (dar asta doar in conditii ideale)
si un auriu care nu-l pot indentifica (pare un fantail care nici asta nu ajunge la 30 cm)\

Ti-am spus eu ca esti obsedata de dimensiune

Faye wrote:Filtrele mari vin si cu debit mare-> nu se preteaza la 60L.

Out-ul filtrului poti sa-l dipersezi in multe feluri a.i. sa nu ai flow mare in acvariu. Mai ales la carasi care din cauza aripioarelor foarte mari si a corpului nu sunt buni inotatori.
De asta am afirmat eu ca poti avea extern chiar si in 30 de litri (mai ales plantat unde un flow puternic si prost directionat iti culca plantele)

Faye wrote:Ce cantitate de medii filtrante iti intra in cutiuta aia? Consideri ca e suficient cat sa faca fata celor 2 carasi?

Am afirmat eu vreodata ca Eheim 150 trebuie sa-si ia? Aici ai gresit pentru ca, da , ai citit printre randuri

In plus, greseala suprema: citesti printre randuri

Cam asta ar fi ... buna dimineata!

Ma repet, citesti printre randuri ori nu intelegi si pari obsedata de dimensiune.
Nu, apa poate sa devina limpede fara ca ciclarea sa se fi terminat (desi ciclarea e un proces continu si variaza i functie de multe lucruri ex. nivelul de NH4, flow-ul filtrului, temperatura etc.)
@Faye: Ai citit printre randuri
@opincarul: mie imi place sa spun doar lucruri pe care le stiu, pe care le-am trait. Vad ca tie iti cam place, cateodata, sa interpretezi, sa ghicesti ori sa fabulezi.

Din pacate, pestii au sfarsit dramatic deoarece a crapat fundul acvariului cand nimeni nu era acasa. In fine...decat 20 de ani numai cu carasi...poate mi bine asa
@opincarul: ai sticat totul
Puteam sa radem mai mult azi
sm0k3r wrote:... un acvariu 37 x 31 (nu stiu cati litri are, inca se usuca siliconul)

Pai si cand se usuca cum faci sa afli volumul?
Doi carasi in ~60 de litri de apa cu filtrare si curatenie adecvate sunt deajuns.

Eu, in copilarie, am tinut 7 carasi in 80 de litri cu filtrare corespunzatoare (sifonat fundul acvariului in fiecare dimineata si schimbarea ~ 10 litri de apa). Acvariul era steril dar pestii au fost SUPERBI!!! Au trait mai bine de 7 ani fara nicio boala. Erau foarte blanzi, mancau din mana si tot cu mana ii primdeam si-i scoteam din acvariu pentru a elimina aerul (o problema stiuta la fomistii aia)

Yudilicious wrote:Multumesc pt raspuns. o sa incerc cu Eheim . intrebare : tu ai in acvariu 30 l tot carasi?

Eheim sunt cei mai scumpi (vorbeste lumea pe la colturi ca ar fi si cei mai buni). In functie de ce ai prin buzunare poti sa te orientezi si catre alti producatori ca nu-i bai.

Nu, in 30l nu am pesti...doar plante. E mai complicat sa-ti explic...esti la inceput...nu are rost sa te sochez
Faye wrote:... filtru extern, care insa nu se preteaza la acvariu de 60l...

eu am extern (EHEIM classic 150) la 30 l plantat. Nicio problema ba chiar as vrea mai mult flow cateodata.

Totusi hai sa nu fiu rau si sa-ti raspund in ordinea importantei:
1. schimburi zilnice de apa (20-30%)
2. CITESTI DESPRE ACVARISTICA: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=/generalitati
3. mai putina mancare dar de calitate (1 data pe zi cat pot sa manance timp de 1 minut)
4. achizitionezi filtru extern si bacterii "de genul filter start"
5. vii inapoi si ne povestesti experienta

PS. Carasii sunt unii dintre cei mai rezistenti "pesti de acvariu". Daca la tine s-au imbolnavit inseamna ca-i groasa treaba.
In clasa a 9-a am fost printre putinii care nu au ramas corijenti la chimie ... asa ca stiu ce zic

La nivel mondial ppm si mg/l sunt acelasi lucru. Google confirma asta: Parts per million also can be expressed as milligrams per liter (mg/L). Seeing ppm or mg/L on a lab report means the same thing (https://www.google.ro/?gfe_rd=ssl&ei=QhyoV96qEdiFaPfNsugB#q=mg%2Fl+meaning)

Acuma ... naaa...si Google mai greseste asa ca trebuie sa asteptam raspunsul suprem al lui Lucian

Pai nu e aceeasi valoare!?!
Eu iti recomand un acvariu la comanda. Da, Rio e foarte bine facut, foarte frumos si util lipit, are un capac care se potriveste si iti va fi util la ciclide (pentru plantat e putina lumina si greu de adaugat).
Dar are un mare dezavantaj: fundul acvariului sta in aer, nu e lipit de blatul mesei ci sta pe rama de jos a acvariului. Cum acvariile de ciclide, de obicei, au multe pietre mari atunci trebuie sa-ti asumi un risc in plus.

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: