[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
De legat este bine legat. Eu imi fac griji de presiunea acumulata pe furtun de la reductor la electrovalva, atunci cand electrovalva inchide dar gazul continua sa iese cu 3-5b/s. Ma gandesc sa nu sara furtunul de pe stutul de la reductor.
Salut. Ma intreb ce se intampala cu gazul acumulat pe furtun intre reductor si electrovalava, atunci cand electrovalva este inchisa. Avand in vedere ca merge cu 3-5b/s. Pe furtun se acumuleaza gaz si presiune. Nu pusca furtunul afara de pe stutul de la reductor? Trebuie asigurat cu un colier?
Superb. Tot fara Co2 si cu lampi 830, 865?
Legatura nu este disponibila
Cheile Nerei le-am facut pe jos. Am plecat din SascaMontana cu capat de traseu Lacul Dracului- Carbunari, aprox 30km. Pe traseu ai ce vedea. Ochiul Bei, tunelele si toate peisajele. Dupa Lacul Dracului ne-a prins o furtuna in padure ca am pierdut traseul. Am inoptat in padure. Am facut focul si faceam de paza cate doi. Pazeam grupul si aducem lemne din padure, iar in tot acest timp ploua de rupea cerul. Amintiri placute, dimineata am gasit o cireada de vaci si ne-am pus pe muls.
dan.pavelescu wrote:Colegu Bobi, si eu as vrea un proflow 1100, dar din cate stiu nu se mai fabrica..

Eu l-am luat de aici http://www.petmagia.ro/cumpara/pompa-apa-acvariu-jbl-proflow-u1100-7737285

Nu stiu cat este de silentios, inca nu l-am montat.
Saptamana viitore plec la Arieseni, la schii. Vara este frumos in Apuseni. Ai ce vedea, daca iti place sa mergi pe jos.

Si mie imi place mobila de lemn masiv. Am resturat mobilier antic, 5 ani in Germania. Mi-au trecut multe prin mana
"piulitele" de lemn? Le-am luat de la muzeul etnografic din Arieseni, de la Patrahaitesti. Sunt omul muntilor, colind in fiecare vara cate 2 spt. prin muntii patriei

Pentru controller ii multumesc colegului nostru@LaurentiuA. A trecut la sarate. Am fost aseara la el cu nevasta-mea. Cand a vazut nevasta-mea bazinul lui laurentiu deja mi-a dat tema de casa, vrea si ea unul
Multumesc de aprecieri@anca si@dan.

Anca si mie imi plac tare ramirezi, am 4 buc acum.
next
Salut. Am purces si eu la instalarea Ph controller. L-am cumparat de la colegul nostru LaurentiuA, care a trecut de ceva vreme la sarate Un om de nota 10+. Am incercat sa calibram sonda dar nu am reusit, avea oscilatii in citire. Probabil este moarta, cu toate ca stat in solutie. Am comandat alta de la colegul @piratulxxxx, astept sa imi vina si sa o bag in pita. Restul instalatiei este pregatita deja. Sistemul este Dupla Delta, electrovalva Dennerle.
Toata instalatia este mascata de o planta Yuca, nu se vad cablaraiele.
Trebuia sa ai arunci in tigaie. Eu am neritine, si am renuntat la glosostigma din cauza lor. Se bagau in substrat si ieseau cu tot cu gazon.
Avand in vedere ca o instalatie nu este prea ieftina trebuie sa hotarasti un buget. Trebuie sa stii daca vrei si PH controller cu toate cele aferente sau doar butelia, reductor si pipa. Asta tu hotarasti. De gasit se gaseste, stabileste bugetul.

[quote]sper sa se vada bine , voi incerca sa pun unele mai bune pe viitor[/quote]

Eu as scoate avionul ala de acolo, parca este din alt film. In rest arata bine, mai o instalatie de Codoi, daca nu sunt problema costurile
dan.pavelescu wrote:

Stii cum e, daca iti iei o pisica, un caine, un peste - trebuie sa stii ca te asteapta cheltuieli si neplaceri.
Pisica iti rupe perdelele si isi ascute ghearele pe canapea, cainele ti se caca in mijlocul sufrageriei si iti jumuleste tapetul de pe pereti, in acvariu o sa ai alge, pierderi de pesti, mai curge un filtru, etc.
Si mai stii ca tot timpul o sa ai cheltuieli - deci cine o apuca pe calea cresterii unui animal trebuie sa fie constient ca vor urma si costuri - initiale, ocazionale, lunare, neprevazute

Iuiii, nu-mi spune Am avut un Snautzer urias. Toate tocurile de la usa, si langa, zidaria, erau distruse. Asta pana a crescut. Sa nu mai vorbesc ca am 3 pisici , am avut 4 dar unul am dat. Cum ii gasesc pe strada cum ii duc acasa. Deci, cheltuieli si distrugeri vor fi tot timpul.
@skija, posibil sa fie infundat ceva la difuzor. Iar faptul ca iese Co2 intre pastila si sticla inseamna ca nu este etansa. Piesa principala din difuzor este sita, sticla este doar ca suport. Deci nu are voie sa aibe scapari intre pastila si suport. Este logica mea
Parerea mea este ca, nu marimea bazinului este coplesitor pentru un incepator, ci costurile. Acestea din urma pot descuraja pe un incepator.
Dar totul are o motivatie! Placerea de frumos.
skija wrote:Ideea este ca am folosit difuzorul JBL care a mers , doar ca ies bule doar pe margine si dupa ce am mai citit una alta eu cred ca 0.5 bari este cam putin ptr sistemul meu . Ma gandeam sa incerc cu 1 -1.5 bar si sa reincerc difuzorul Tropica la o presiune mai mare . Doar ca acum nu sunt acasa )

Daca ai reductor cu doua manometre, unul indica presiunea din butelie, care nu depaseste 70bar, asta daca Dorel de la statie nu incarca prea mult, iar al doilea presiunea de lucru, care trebuie pana la 1,5 bar. Presiunea de lucru va creste peste 1,5 bar odata cu golirea buteliei, este normal asta.
mariusiciu wrote:
pt plante adaug esy carb, ferropol si profito cam la 2 zile iar plantele pot spune k au explodat in acvariu,saptamanal cam trebuie tunse.

Ferroplo si Profito sunt amandoua micro. De ce folosesti amandoua odata? Foloseste doar una din ele.

P.S. Nu mai scrie cu limbaj de MIRC,MESS, sau altele.
Feedback POZITIV pentru userul LaurentiuA. Ma catadicsit cu produse de calitate la pret modic. Sa ne traiesti

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: