[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lupultaz
Forum Index » Profile for lupultaz » Messages posted by lupultaz

Multumesc mult pentru plante.
Dan P wrote:Eu te intrebam daca esti sigur ca agresoarea e femela. Eu am avut doi masculi de Betta in acvariu de 150 de l crescuti de pui. Am crezut ca au spatiu suficient si fiind crescuti de mici nu o sa se macelareasca. Intr-o zi au decis sa vada care e seful.
Ulterior ambii s-au refacut. Erau zdrentuiti horror in egala masura.
Ideea e ca doi masculi intr-un recipient nu au sanse de convietuire pe termen lung. De aceea suspectez ca ai putea avea doi masculi.

Recunosc ca sunt incepator insa diferenta intre sexe la Betta o poate face oricine. Sunt sigur ca e femela. Am cumparat-o de la magazin ca fiind femela, si o am de 2 luni eu, e matura, nu mai incape indoiala.
Dan P wrote:Esti sigur ca e femela batausa??

Erau singuri intr-un acvariu de 20L, iar singur nu cred ca se jumulea in halul asta . Totul s-a intamplat in mai putin de 2 ore cu lumina oprita.

Uite am sa pun o poza cu el diseara, arata ca un caine comunitar jegarit.
koala wrote:Da, o sa i se refaca aripioarele fara probleme... lasa-l singur, intr-un bazin cu apa curata si cu ceva plante.

Asa l-am lasat, are si plante si apa curata (20 L ), si am de gand sa-l hranesc un timp doar cu hrana congelata care sper eu sa ii fie un aport mai mare de proteine pentru refacere. Pe femela imi vine s-o strang de gat ... am pus-o singura intr-un alt vas. Acum cred ca ea este vinovata de disparitia acelei zebre. Sunt tare trist ...
Salutare,

Am dat de o mare belea si anume, am pus ieri impreuna , dupa ceva timp de stat in vase lipite, un mascul de betta impreuna cu o femela, intr-un acvariu de 20 L. Prima zi toate bune si frumoase, se mai infoia el la ea din cand in cand insa nu se atingea de ea. Tin sa spun ca ea era cam cu juma de cm mai mare.

Ieri am plecat vreo 2 ore de acasa timp in care am stins luminile. Cand m-am intors l-am vazut stand intr-un colt abia mai misca, si era jumulit tot adik din toate voalurile pe care le avea ii ramasesera numai prelungirile mai dure (gen osisoarele care sustineau voalurile). Imi e asa mila de el cand il vad acum, pare ca un miel proaspat tuns si se misca cu dificultate.

Spuneti-mi va rog daca mai sunt sanse sa ii creasca la loc.

Nu cred ca isi mai doreste femela prea curand...
stefanp wrote:Eu cred ca zebra a murti si a fost mancata ulterior.

Bettanul la cat e de lent ma foarte indoiesc ca ar putea prinde o zebra sa o omoare...

Asa ma gandeam si eu insa nu dadea semne sa fie bolnav. Ba chiar cu o zi inainte ii admiram pe toti 4 cum se jucau in jurul filtrului. Proababil a facut infarct .
Spune te rog si cum ai rezolvat problema.
Salutare,

Am gasit de dimineata 1 rest de schelet de la un Danio zebra infipt in filtru. Intrebarea mea este ce oare sa fi patit de l-au mancat peste noapte colegii de "camera".

Precizez ca am 2 cory (4-5 cm) , 4 gourami (5 cm ), 2 femele de Betta, si inca 3 danio zebre. Neonii ii scot din socoteala. Toti intr-un acvariu de 50 L.

Cu o zi inainte se juca f frumos cu ceilalti danio, deci nu era bolnav sau ceva. Iar de mancare le dau de 2 ori pe zi. Dimineata granule mixt de la tretramin si seara un cub fie tubifex fie artemia.

Mi-ar prinde bine un sfat ca sa nu mai gasesc si alti scheleti.

Ms.
Numele meu este Alex , am 26 de ani si sunt din Bucuresti.

Am un acvariu de 50 de litri de aproximativ 2 luni. Sunt incepator si am f multe de invatat dar prind repede pt ca citesc mare parte din posturile acestui forum si nu numai.

Ca si pesti am 4 Blue Gourami, o pereche Colisa, 10 neoni, 2 sanitari si 4 zebre. Denumiri mai exacte am pe bonul de casa si acolo ma uit mereu pt ca nu le retin.

Sa nu uit de cei 5 melci Pomaceea care din cand in cand, cate 1 - 2 mai "sar" din acvariu si ma trezesc cu ei pe langa...

Sa auzim numai de bine si ape limpezi!
Acum e tarziu, i-am dat deja pe toti, sper sa nu am parte de surprize neplacute.
Va salut,

Citesc de mai mult timp acest forum si am decis acum, deoarece m-am confruntat cu o situatie noua, sa scriu primul post.

Este vorba despre hrana pentru pestii exotici clasici pentru acvaristul incepator si ma refer acum la viermi vii. In ce masura este bine sa dau viermi din alte tipuri fata de cei clasici ?

Spre exemplu azi am gasit pe un ziar, puse la uscat, macese si catina. Printre acestea erau si larve ( viermi) care isi faceau un fel de panza si se hraneau din fructele semi uscate. Si bineinteles brusc mi-a venit ideea sa culeg cativa si sa testez pe pestucii mei din acvariu. Am adunat vreo 10 si i-am aruncat in acvariu. (precizez ca viermusii aveau intre 0.5 si 1 cm nu f grosi dar se vedeau totusi ca erau suculenti si apetisanti pt un peste). Cred ca in mai putin de 3 secunde au disparut, ba chiar a fost batalie mare pe ei. In ce masura am facut bine? M-am gandit ca niste viermi de fructe nu au cum sa le faca rau.

Ca si pesti am 2 sanitari, 4 blue gourami, 6 neoni, 4 calistusi si 2 betta femele in 50 de litri brut.

Sa vezi 2 neoni care trag de acelasi motz de vierme e tare distractiv .

Forum Index » Profile for lupultaz » Messages posted by lupultaz
Go to: