Va salut,
Citesc de mai mult timp acest forum si am decis acum, deoarece m-am confruntat cu o situatie noua, sa scriu primul post.
Este vorba despre hrana pentru pestii exotici clasici pentru acvaristul incepator si ma refer acum la viermi vii. In ce masura este bine sa dau viermi din alte tipuri fata de cei clasici ?
Spre exemplu azi am gasit pe un ziar, puse la uscat, macese si catina. Printre acestea erau si larve ( viermi) care isi faceau un fel de panza si se hraneau din fructele semi uscate. Si bineinteles brusc mi-a venit ideea sa culeg cativa si sa testez pe pestucii mei din acvariu. Am adunat vreo 10 si i-am aruncat in acvariu. (precizez ca viermusii aveau intre 0.5 si 1 cm nu f grosi dar se vedeau totusi ca erau suculenti si apetisanti pt un peste). Cred ca in mai putin de 3 secunde au disparut, ba chiar a fost batalie mare pe ei. In ce masura am facut bine? M-am gandit ca niste viermi de fructe nu au cum sa le faca rau.
Ca si pesti am 2 sanitari, 4 blue gourami, 6 neoni, 4 calistusi si 2 betta femele in 50 de litri brut.
Sa vezi 2 neoni care trag de acelasi motz de vierme e tare distractiv

.