geani wrote:Asta cu agentii patogeni , din cate stiu eu, poate ma insel , este invers. Adica : agentii patogeni ale animalelor de uscat nu sunt un pericol pt animalele acvatice., dar poate ma insel si doar anumiti agenti( ce tare suna) au acest comportament.. .
La faza cu ramele eu faceam asa:
1. Luam rama , ii taiam unul din capete si cu ajutorul cutitului o presam/storceam de la cap la coada sa elimine tot pamantul si apoi taiam, tocam, hraneam, congelam......
2. Luam rama o opaream , o taiam/tocam, cu pamant cu tot, si apoi o puneam asa tocata intr-un minciog cu gauri mai mici si o clateam bine, bine de tot. Apoi tocatura ramasa o congelam in straturi subtiri. Asa congelata putea fi taiata mai fin pt a hrani si pestii mai mici. Se spune ca rama este foarte buna pt pestii care isi revin dupa boala, pt pestii care depun greu.....ce sa mai este buna ..... doar ca iti trebuie stomac mai tare
Am avut si eu niste
brachygobius doriae care nu mancau decat hrana vie sau congelata.Pe timpul verii nu se gaseau tubifex in piata,iar prezenta in congelator a viermilor si a larvelor congelate nu era deloc agreata de maica-mea,asa ca am incercat si eu sa-i hranesc cu rame.
Metoda mea:
-le-am luat dintr-un pamant cat mai "curat",m-am ferit de ramele rosii sau negre,alea stau de obicei in gunoi.
-am taiat fiecare rama in bucati cat mai mici.
-le-am pus intr-un vas cu apa si le-am lasat la rece,in boxa.
Le-am servit dupa vreo 12 ore,pestii n-au avut nici pe dracu',defapt,cred ca ar fi avut sanse mai mari sa se imbolnaveasca de la tubifex decat de la ramele "preparate" de mine.
geani wrote: doar ca iti trebuie stomac mai tare
Daca mergi des la pescuit,nu ai nicio jena

.