Message |
|
o sa tina ca mortul cu mana
poate teoria asa suna dar ...
te invit sa-l vezi ca tot esti in cluj...si fac eu cinste cu o bere!
|
 |
|
eu din lipsa de timp l-am lipit cu siliconul ramas de la acvariu.
de trei luni nu e nici un semn de oboseala.
iti recomand sa lipesti niste autocolant pe urma pentru a nu zgaria ochiul...
mie mi-a iesit asa
|
 |
|
mai multa latime(eu as zice minim 35) si sa bei berea dupa ce termini.
|
 |
|
tot timpul am sa respect oamenii care fac lucurile asa cum trebuie fara sa dea inapoi de la pasiunea lor.
se spune ca adevarata placere nu este atunci cand stai si nu ai nimic de facut ,ci atunci cand stai cand ai foarte multe de facut....iti doresc sa nu nu fie moment cand sa nu ai de schimbat o galeata de apa in acvariul tau!
imi place cum arata ...pentru ochiul meu lipseste ceva in dreapta jos....poate o buturuga?
|
 |
|
daca cumva sunt urme ale batailor ar trebui sa aiba si ceva inotatoare franjurate.pentru siguranta izoleaza unul dintre ei ...daca sunt simple raniri ar trebui sa-i treaca in 7-10 zile .Sper sa nu fie vorba despre rani infectate caz in care putin antibiotic l-ar ajuta.
Pune niste poze ca sa ne dumirim si noi despre ce e vorba...
|
 |
|
volumul brut este de aproape 90L.
in spate sper sa creasca platele ...asa cum vreau eu.
initial voiam sa pun un stol de neoni in acest acvariu dar m-am pricopsit cu 4 macropodusi...din care 3 masculi.unul e sef si ceilalti il urmaresc din umbra...punand la cale complotul.
multumesc pentru vorbele de bine!
|
 |
|
am uploadat pozele ,le puteti vedeam acum si aici
|
 |
|
teoretic ar trebui sa ajunga dar ... practic acum cativa ani cand am cumparat silicon la flacon cam o treime nu reuseam sa-l scot pentru ca era polimerizat.
eu as zice sa iei doua flacoane...
(depinde si de iscusinta fiecaruia)
|
 |
|
deci dupa cateva amenajari care au durat doua luni am ajuns si eu la momentul in care sa ridic cortina... TA TAM!!!
detalii:
volum 70 litri (65/35/40)
lumina 3 tld 830 + 1 daylight
filtru intern aquael fan mini...cu diy co2
plante...numai ce se vede....mai trebuie sa creasca in spate ceva valisneria
locuitori: 4 macropodus,2 ancistrusi,3 pomaceea,alti n melci , protozoare,alge ,bacterii.
ps. imi pare rau ca yahoo imi redimensioneaza pozele...si pe aceasta cale imi cer scuze, in locul lor, pentru ca privez de unele detalii.
pps. galeria nu merge
|
 |
|
ca sa fie o treaba buna... si pentru confortul tau dar si pentru lumea ce va trebui sa admire acvariu eu spun sa cumperi o bucata de sticla de dimensiunile lateralei si o inlocuiesti.
vei avea greutati s-o iei jos si s-o montezi cealalta (eu as lua-o cu un mm mai mica ca sa incapa).
pentru luat jos fundul unui acvariu eu nu am reusit decat cu un ciocan  (am incercat si cu lama dar nu aveam destula forta  )
va trebui sa folosesti silicon mai mult decat ar fi normal si pentru a nu murdari foarte tare iti recomand folosirea unor benzi de hartie adeziva sau scoch de latime mai mare de 2 cm lipite la 1- 1,5 cm de muchiile fetelor si a lateralei pe care o inlocuiesti.cand esti sigur ca nu ai nici o bula in lipitura legi frumos acvariui de jur imprejur cu sfoara...cat mai strans...iei jos benzile de hartie adeziva ,deschizi geamul la camera...iti aprinzi o tigara si astepti.
durata procesului l-as estima la o saptamana...din care 6 zile pentru uscarea siliconului.
parerea mea!
|
 |
|
tld in central era 6,5lei acum o saptamana.am cumparat eu.
|
 |
|
incearca sa-l faci cu role...dar sa nu stea pe role decat in momentul in care ai nevoie de permutari.
un proiect prea complicat...?
rolele as zice ca ar ramane fixe iar suportii sa fie retractili...cu posibilitate de blocare in pozitia dorita.
sper sa poti obtine o rigiditate a sistemului care sa nu-ti dea dureri de cap.
|
 |
|
capac din parchet laminat...rezista bine .Adica la unul facut in urma cu doi ani am observat putin semne de "oboseala" dar nu deformari si dezlipiri.
am sa pun cateva poze cand se limpezeste apa ...acum ma fac de rusine.
|
 |
|
sper sa nu ma certe nimeni...
am observat uneori o claritate mai mare a apei dupa o tratere cu albastru de metilen.Nu stiu care ar putea fi explicatie...opinia mea este formarea unor legaturi intre diverse molecule si depunerea sau oprirea in buretii filtrului.
a mai observat cineva acest lucru?
nu sustin ca algele pot fi tratate cu albastru de metilen
|
 |
|
no... ca aici am si eu ceva experienta...(de doua nopti petrecute la DHL sortand cutii)
toate materialele fragile ,bagaje foarte grele(peste 30Kg) sau voluminoase...sau cutii cu animale vii sunt manipulate manual .deci nu spun ca este in siguranta...asta depinde cat de delicat este manipulatorul...
daca ar fi dupa mine i-as lua in bagajul de mana...
|
 |
|
cata cernala domnule?si tot nu e rezolvata problema.
Daca vrei sa risti o investitie decate sute de mii (discusii) pentru una de cateva zeci (scalarii) eu cred ca se poate.Oricum si daca ai pune doar dicusi singuri in avariu...este un risc sa-i pierzi...dar in momentul in care mai pui scalari acest risc creste cu siguranta...
daca se pot tine discusi cu scalari..te lasam pe tine sa ne spui peste juma de an.ok?
|
 |
|
interesant...acest topic e aici de juma de an si eu am aflat de el abia acum...domnilor moderatori...de ce nu-l puneti undeva sus ?(asta ca sa dau si eu vina pe cineva ca eu sunt superficial)
am sa folosesc din plin de aceste informatii multumesc!
mi se par importante atat frumusetea unui acvariu dar si claritatea pozei...nu se poate una fara alta!
eram pasionat de fotografia alb-negru...aceea traditionala cu film,aparat de marit,hartie,chimicale...imi faceam singur solutiile... si toate cele...dar a picat azomuresul si gata...atat mi-a fost cu pasiunea.
Dar anul asta mi-am luat camera destul de ok...olimpus 5500 5megapixeli... optical zoom 5X,digital zoom sare din schema ...si m-am intins la un memory stick de 512Mb.toate bune da ma simteam depasit de toate functiile care le avea...
pana am dat de acest topic...eram "forma fara fond".
merci inca odata
din ce mai citit eu...este destul de important nu doar nu de pixeli dar si dpi-ul (dots per inch).voi ce stiti de asta?
|
 |
|
eu zic sa schimbi doserul...ca nu e bun.(asa am patit cu un coleg...pentru care am stricat cam 6 neoane de 18W...pentru ca el a incercat sa reutilizeze un doser vechi pe care l-a gasit pe undeva).
pentru 100 000 iti iei un doser de 36W-40W si gata!
despre schema de legare...era pe forumul vechi pe undeva...dar este desenata si pe doser.
spor la munca!
|
 |
|
o informatie ce va trebui confirmata de un biolog sau cineva mai avizat decat mine...
drojdia de bere nu se divide(adica nr populatiei de celule ramane acelasi)
in mediu lipsit de oxigen...asa ca dupa parerea mea durata de viata a unei sticle cu drojdie si zahar depinde in primul rand de cantitatea de drojdie pusa initial si de temperatura.
ce ziceti?
|
 |
|
de desfacut am desfacut eu...(resun...) si incercat sa fac ceea ce zici tu...
am facut un orificiu intr-o chestie de cauciuc ca sa comunice cele doua sisteme de pompare.
a mers dar nu multa vreme pentru ca am revenit la prima varianta de asezare a aerarii. revenirea s-a efectuat cu o bucata de scotch lipita peste orificiu facut anterior.
poti sa incerci...in ideea ca exista posibilitatea unui "undo".
|
 |
|