[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
tulburel  XML
Forum Index » Alge
Author Message
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Hi guys,

Scuzati-ma dar nu am inteles nimic din
5 tld830/36W si 4 osram flora/36 W.

sa ghicesc : ai 5 tuburi tdl830 cu 36W unul si 4 osram flora 36W unul
adica in total 9 tuburi de 36W?
Si citi litri are bazinul?

Aici totul merge pe urmatoarea regula:
W per Galon (US)=38 litri
temperatura de culoare pt acvariile plantate este bine sa fie 6500K sau mai mare am vazut tuburi de 14000K
Daca va intereseaza si nu va enervez pot sa elaborez subiectul.
:-)
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Se pare ca acel 830 da temperatura de culoare.
In spetza daca primele 5 tuburi sunt Osram ele au 3000K
Pentru Osram Flora nu am gasit nimic inca (very strange)
GRO-LUX®Aquarium WIDE SPECTRUM GRO/AQ/WS 3400K este unul din tuburile fabricate de Sylvania care este una din companiile Osram sper sa nu fie asta tubul . Aici poti sa-ti faci o idee despre produsele companieihttp://www.sylvania.com/content/display.scfx?FILTERNAME=%40URL\&FILTERVALUE=www%2Esylvania%2Ecom&id=003683477
Eu obisnuiesc sa evit produsele de la magazinele de specialitate(adica de pesti) daca nu au toate informatiile necesara si incerc sa caut la magazinele de lighting unde deasemenea sunt la jumatate de pret or mult mai ieftine .
De obicei tuburile cu denumirea Daylight sau Sunlight au un spectru de culoare intre 6000K si 6500K si sunt suficiente dupa parerea mea in acvaristica de apa dulce
http://www.picshosted.com/v/13541/Feb%2020%202006%20(3).JPG
http://www.picshosted.com/v/13542/Feb%2020%202006%20(6).JPG
Acesta este unul din bazinele mele 10G=38L cu 2becuri 27W Daylight compact fluorescent
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Scuze am facut o greseala in unul din post-urile anterioare
1 USgalon=3.8l si nu 38l
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:Am reusit sa scap de porcaria aia Am tinut bazinul inca 5 zile fara lumina si schimb de apa cam 40-50 % din volum.

Si eu am porcaria asta de 2 luni si nu stiu cum sa scap. Am incercat cu bezna dar doar pentru 2 zile.

Am Co2 3 b/s, 180L, 96W, KH=4, pH=6.8, restul nu le stiu.

Deci voi face si eu bezna o saptamana. Am totusi niste intrebari:
0) cate zile ai tinut in total acvariul in bezna?
1) schimburile de apa cum le-ai facut (zilnic/la sfarsitul beznei/sau cum)?
2) ai pus ceva cearsaf pe acvariu, ca sa fie in bezna absoluta?
3) cand dadeai de mancare la pesti nu aprindeai lumina deloc, sau nu ai dat mancare deloc?
4) ai oprit instalatia de co2 pe durata tratamentului?
5) ai adaugat ceva algicid sau nu?

Raspunde-mi te rog ca mi-a ajuns porcaria asta pana peste gat... si vreau sa scap odata de ea

Mersi!

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Si eu am porcaria asta de 2 luni si nu stiu cum sa scap. Am incercat cu bezna dar doar pentru 2 zile.

Am Co2 3 b/s, 180L, 96W, KH=4, pH=6.8, restul nu le stiu.

Deci voi face si eu bezna o saptamana. Am totusi niste intrebari:
0) cate zile ai tinut in total acvariul in bezna?
1) schimburile de apa cum le-ai facut (zilnic/la sfarsitul beznei/sau cum)?
2) ai pus ceva cearsaf pe acvariu, ca sa fie in bezna absoluta?
3) cand dadeai de mancare la pesti nu aprindeai lumina deloc, sau nu ai dat mancare deloc?
4) ai oprit instalatia de co2 pe durata tratamentului?
5) ai adaugat ceva algicid sau nu?

Raspunde-mi te rog ca mi-a ajuns porcaria asta pana peste gat... si vreau sa scap odata de ea

Mersi!

O sa incerc sa-ti raspund punctual:
0) am tinut initial acvariul 1 saptamana fara lumina si in ultima saptamana (adica cam dupa 2 luni de la inceputurile tulbutrelului ) inca 5 zile
1) schimbul de apa il faceam dimineata, direct de la robinet, cu apa calda amestecata cu apa rece a.i. sa obtin o temperatura aprox de 25 grd celsius. - asta s-a intamplat in ultima perioada de bezna
2) nu. dar nu am lumina naturala care sa "bata" direct in acvariu
3) saracii .. i-am tinut fara mancare tot timpul de bezna ( 6 scalarei si aprox 40 neoni, 2 cory )
4) nu, nu am oprit-o
5) am pus ceva algacid, dar fara rezultate majore...
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

canadezu wrote:Hi guys,
Scuzati-ma dar nu am inteles nimic din
sa ghicesc : ai 5 tuburi tdl830 cu 36W unul si 4 osram flora 36W unul
adica in total 9 tuburi de 36W?
Si citi litri are bazinul?

Ok. Deci am 5 tuburi Philips TLD 830 de cate 36 W fiecare si 4 tuburi Osram Floura de cate 36 W fiecare. Bazinul are aprox 400 litrii net, coloana de apa are 45 cm. Asta inseamna 324 watt la 400 litrii apa adica cam 0,81 W/l .. transformarea in W/galon o faci tu daca esti dragut.

Imi pare rau ca nu stiu temperatura de culoare a tuburilor ... pe care le-am ales la sfatul diversilor amici acvaristi.

P.S. Cat imi lipseste butonul de EDIT ... mosule, poate faci ceva ....
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru raspunsuri, insa doua dintre ele nu le-am prea inteles bine.

hans wrote:0) am tinut initial acvariul 1 saptamana fara lumina si in ultima saptamana (adica cam dupa 2 luni de la inceputurile tulbutrelului ) inca 5 zile
Vrei sa zici ca l-ai tinut 1 saptamana in bezna, si dupa 2 luni l-ai mai tinut 5 zile in bezna? Daca nu e asa, te rog zi-mi cum anume ai facut.

hans wrote:1) schimbul de apa il faceam dimineata, direct de la robinet, cu apa calda amestecata cu apa rece a.i. sa obtin o temperatura aprox de 25 grd celsius. - asta s-a intamplat in ultima perioada de bezna
Adica in fiecare dimineata ai schimbat 40-50% din volumul apei?

Scuze, dar cred ca conteaza sa inteleg exact cum ai facut ca sa imi iasa si mie.

Galeria mea
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Hi guys,

Se pare ca este o legatura intre ammonia din bazin si lumina. Deobicei cind nu sunt indeajuns plante(ppentru a "minca" ammonia) intr-un bazin cu foarte multa lumina :-)
Niste baieti din North America au incercat si o alta metoda luata de la rusi si se pare ca merge
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/showthread.php?t=7212
Daca ai probleme cu traducerea pot sa ajut
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Mersi pentru raspunsuri, insa doua dintre ele nu le-am prea inteles bine.
Vrei sa zici ca l-ai tinut 1 saptamana in bezna, si dupa 2 luni l-ai mai tinut 5 zile in bezna? Daca nu e asa, te rog zi-mi cum anume ai facut.

Da. Cand s-a tulburat apa, am asteptat vre-o 4-5 zile, sperand sa treaca de la sine. Bineanteles ca nu s-a intamplat asa. Dupa aceea, am inchis complet lumina pentru o saptamana. Nu s-a vazut nici o ameliorare. DUpa aceea, am inceput tratamentul cu H2O2 timp de aprox. 10 zile - nimic. Timp de inca 3 saptamani nu am mai facut nimic ( am fost f ocupat...). Dupa aceea, am incercat un algacid gen aqua clear. S-a simtit putin. In ultima saptamana ( cam la 7 saptamani dupa ce a aparut apa tulbure ), am stins iar lumina, si cum ai inteles si tu, schimbam in fiecare dimineata cam 40-50 % din apa ( adica cam 200 litrii ).
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sper sa nu ma certe nimeni...

am observat uneori o claritate mai mare a apei dupa o tratere cu albastru de metilen.Nu stiu care ar putea fi explicatie...opinia mea este formarea unor legaturi intre diverse molecule si depunerea sau oprirea in buretii filtrului.

a mai observat cineva acest lucru?

nu sustin ca algele pot fi tratate cu albastru de metilen

oricum...optimismul e lipsa de informare!
acvariul meu!
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

grig wrote:sper sa nu ma certe nimeni...

am observat uneori o claritate mai mare a apei dupa o tratere cu albastru de metilen.Nu stiu care ar putea fi explicatie...opinia mea este formarea unor legaturi intre diverse molecule si depunerea sau oprirea in buretii filtrului.

a mai observat cineva acest lucru?

nu sustin ca algele pot fi tratate cu albastru de metilen

Am incercat si albastru de metil in timpul tulburarii si nu s-a simtit nici un efect.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru raspunsuri hans. Am inceput tratamentul cu DarkLord

Galeria mea
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa 3 zile de bezna apa e limpede. Dar nu ma opresc aici vreau sa fie terminata bestia de apa verde. Mai continui inca 3 zile... Mi-e doar mila de pesti... insa reusesc sa le dau sa manace niste pastile de alea care pica la fund.

Galeria mea
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Dupa 3 zile de bezna apa e limpede. Dar nu ma opresc aici vreau sa fie terminata bestia de apa verde. Mai continui inca 3 zile... Mi-e doar mila de pesti... insa reusesc sa le dau sa manace niste pastile de alea care pica la fund.

Bravo. Imi pare bine pentru tine. Tine-ne la curent cu situatia.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Mi-e doar mila de pesti...

Fara mila...nici un peste nu are suferinte dupa 3 zile de asceza :-) ...nu fa paralelisme cu oamenii caci nu au acelas metabolism

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Notat!

Galeria mea
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Am trecut prin asa ceva cu acvariul de la munca. Lumina stinsa, H2O2, albastru de metil nici una nu a functionat. Adaugat plante mari consumatoare de nutrienti - rezultat - ZERO. In final am schimbat cam 60/70% din apa si apa era perfect limpede dupa 3zile. Nu stiu parametrii apei pt ca nu aveam teste. Am auzit de oameni care au folosit dafnii. Nu pot sa confirm sau infirm atit timp cit nu am testat aceasta metoda.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, am scapat de apa verde. Am stins lumina pentru 6 zile. Am mai pus si un cearsaf peste acvariu, astfel incat sa fie chiar intuneric in acvariu. In fiecare zi am schimbat 25% din volumul apei. Apa s-a clarificat cam dupa a doua zi, insa am continuat cele 6 zile, pentru ca am mai incercat pentru 2 zile, si a revenit, si am vrut sa scap de tot de ea. Am facut azi poze noi pe care le-am pus in galerie. Se vede ca plantele au cam suferit dupa 6 zile de bezna. Mersi mult de sfaturi hans.

Galeria mea
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Gata, am scapat de apa verde. Am stins lumina pentru 6 zile. Am mai pus si un cearsaf peste acvariu, astfel incat sa fie chiar intuneric in acvariu. In fiecare zi am schimbat 25% din volumul apei. Apa s-a clarificat cam dupa a doua zi, insa am continuat cele 6 zile, pentru ca am mai incercat pentru 2 zile, si a revenit, si am vrut sa scap de tot de ea. Am facut azi poze noi pe care le-am pus in galerie. Se vede ca plantele au cam suferit dupa 6 zile de bezna. Mersi mult de sfaturi hans.

Bravos. Imi pare bine pentru tine. Cat despre plante, stai linistit ca or sa-si revina ele.
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Iar s-a tulurat apa. De maine bag iara schimburi de apa.

Forum Index » Alge
Go to: