[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dozer
Forum Index » Profile for dozer » Messages posted by dozer
Ehe, pe vremea mea, descrierea personala era optionala... acum trebuie sa intru si eu in randul lumii...
Salutare,

De cand ma stiu, ma confrunt cu problema plantelor... fie daca pun plante rezistente sunt invazive si-mi strica tot aspectul acvariului, fie sunt prea pretentioase si nu le merge, fie daca le merge nu se inteleg cu pestii mei (3 ancistrusi)...
Asadar, am nevoie de recomandari pentru ce plante indeplinesc conditiile:
- nu cresc mai inalte de 40-45 cm.
- au frunze mari si late care nu se rup si plutesc prin acvariu
- supravietuiesc fara CO2, doar cu substrat Dupla, eventual ceva fertilizare si cu lumina de 0.7 W/litru
- NU sunt invazive, cresc lent
- Nu sunt mancate de ancistrusi

Pana la acest moment singura planta gasita de mine este Anubias. Am bagat de curand doua echinodorus uruguayensis si desi le mergea OK, ancistrusii au facut praf frunzele...

Cum n-am fost niciodata un foarte bun cunoscator in domeniu, mi-ar prinde bine putin ajutor.
Multumesc anticipat!
Salutare colegi acvaristi!
Ma numesc Catalin Badea, acvarist de duminica de vreo 7 anisori si membru pe forum cam tot de atunci...
In prezent posesor de acvariu 240 litri, substrat Dupla, luminia 4 tuburi T8, fitru extern Ehaim 2213, scalari, hemigramus, botia, ancistrusi.
In vesnica problema cu plantele... de altfel o sa va si cer ajutorul pe tema asta..

Cam atat, pe scurt.
Iar despre proprietatile apei nu stiu sa spun nimic pt ca nu am cu ce sa masor... Ce indicatori ar fi interesanti pentru cazul de fata?
E uite tocmai amanuntul asta important am uitat sa-l spun... substratul e de la Dupla si in specificatiile lor scrie ca e special gandit sa fie prietenos cu pestii de fund.
Deci alta trebuie sa fie cauza...
Am intr-un acvariu de 250 litri 4 Corydoras Ambiacus, un botia pui, 3 ancistrusi, 1 kulli, 9 Hemigramus rhodostomus si 3 scalari. Acvariul sta pt moment intr-un apartament nelocuit, pe unde trec odata la saptamana pentru schimbat apa. Lumina 9 ore pe zi cu temporizator, hranitor automat 4 mese pe zi, bine dimensionate.
Azi am observat ca la vre-o doi din cory lea-u disparut mustatile... si aveau niste perechi de toata frumusetea ... In rest sunt activi, manaca, se comporta OK.
Care ar putea fi cauza acestui fenomen? A mai patit cineva asta? Si oare daca inlatur cauza, le mai cresc la loc?
In continuare disponibili cei 15 litri.
Pai si cat ti-ar trebui?
Pret nou 70 ron. Estimez ca pentru un acvariu de pana in 180 litri e suficient.
, am dat eu dovada de exces de zel, da' nici chiar asa.. . Din pacate ieri cand am facut operatiunea am avut gazele oprite si am folosit doar apa rece... daca are vreo importanta. Oricum, pana azi apa s-a limpezit, urmele ramase pe geam s-au indepartat usor cu o carpa si imi place cum arata. Iar plantele se planteaza foarte usor.
Astept evolutia ulterioara.
Da, s-au dat ambii, multumesc.
Azi am re-setat acvariul cu Dupla Groud/ Dupla Root. Dincolo de efectele benefice pt plante atat de laudate pe care nu pot sa le comentez pt ca inca nu le-am testat, pot sa va spun ca prima impresie nu e una prea buna... In primul rand se spala greu, pentru ca granulele au tendinta sa se faramiteze si sa transforme intr-un fel de mal... Apoi e foarte usor si o parte din granule plutesc.. iar cele de pe fundul bazinului, datorita faptului ca-s foarte usoare se deranjeaza repede.
Acu' sa vedem, poate se mai imbiba cu apa si se mai stabilizeaza....
Ca un sfat pentru cei ce vor folosi pe viitor Dupla Ground, nu insistati prea mult cu spalatul. Mai bine schimbati apa de cateva ori pana se curata, decat sa va alegeti cu un substat malos.
Sa-i stapanesti sanatos si sa te bucuri de ei.
Mi-a ramas dintr-o galeata de 20 litri Dupla Ground peste 15 litri. Am calculat gresit necesarul. Pentru cei interesati se vine cu 80 lei si se poate ridica din zona Aparatorii Patriei sau Udriste-Matei Basarab.
Salutare,

Merge linistit in 1000 litri... Ai PM.
Am uitat.. donez si un Gymnocorynbus Ternezi ramas singur dintr-un card mai mare si care e cam stingher in acvariu. Care aveti mai multi, pesti de card fiind, luati-l si p-asta sa aiba si el prieteni...
Donez detinatorilor de acvarii peste 150 de litri una bucata hoplo de 10 -11 cm sanatos si voios.
Pestele e interesant, nimic de zis, dar in ceea ce priveste dimensiunea, nu sunt tocmai mici... din ce vad pe net cresc pana la 24 cm.
Botia YO-YO ati vazut pe undeva? Inteleg ca nu cresc mai mari de 15 cm si i-am vazut cu ochii mei ca "se ocupa" de melci.
S-au dat.
Salut,

Care e varianta de botia care creste cel mai putin si care se gaseste si pe la noi?
Sunt interesat de botia pt a tine populatia de melci sub control dar si pt ca-mi plac. De aia nu vreau sa fiu nevoit in cateva luni sa-i dau pt ca au crescut prea mari.
Ii voi tine intr-un acvariu de 250 litri.
Ceva sugestii?

Forum Index » Profile for dozer » Messages posted by dozer
Go to: