[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O URGENTA  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

salut,azi dimineata cand am deschis capacul de la acvariu am gasit pe un perete deal lui niste icre de mel,sunt destul de multe.ce ar trebui sa fac?icrele nu sunt in apa.ce trebuie sa fac? e prima data cand se intampla asa cv.cam asa arata icrele
[Thumb - IMG0101A.jpg]

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:salut,azi dimineata cand am deschis capacul de la acvariu am gasit pe un perete deal lui niste icre de mel,sunt destul de multe.ce ar trebui sa fac?icrele nu sunt in apa.ce trebuie sa fac? e prima data cand se intampla asa cv.cam asa arata icrele

Nu trebuie sa faci nimic, doar nu vrei neaparat ca sa iasa cate un melc din fiecare ou, ca o sa te invadeze de melci. Asa depun ei icrele, deasupra apei, riscul este ca daca sunt expuse la prea multa caldura nu vor ecloza. Daca ai mai multi melci adulti, o sa-ti mai depuna si ceilalti. Ei cauta sa depuna icrele in afara apei, pentru a le feri de pradatori. Cele sub incidenta directa a luminii au procent foarte mic de eclozare, ceea ce nu-i rau, pentru ca eviti o invazie. Daca erai mai atent, ai fi observat imperecherea melcilor precum si o spuma la marginea suprafetei apei, un sir de baloane mici.
In perioada asta, de depunere a icrelor, te poti trezi ca melcii ies din acvariu, poti sa-i gasesti si pe covor.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2012 10:10:05

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Sunt icre de Pomaceea.Pentru ca nu sunt in apa,ele trebuie sa fie umede(nu inundate).Poti sa le mai stropesti din cand in cand cu apa.
Detalii despre eclozare si altele gasesti pe forum si pe Google.

Coz007
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

mersi,dar vreau a am macar vrep 2 melci de acolo.dar icrele sunt direct in bataia lumini.ce ziceti ies vreo 2 melci?
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

o sa iasa de o sa te saturi,stropestele zilnic cu apa din acvariu
[Email] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa par rautacios, dar sunt O TONA de articole pe site aici despre cum sa te ingrijesti de acele oua ... functia de cautare face minuni mai ales in cazul URGENTELOR cand poate alti forumisti dorm. De asemenea, titlul acestui topic nu respecta regulile forumului, unde ar trebui explicat din titlu ce se vrea si se descurajeaza folosirea titlurilor generice gen "o intrebare", "urgenta" samd..

De asemenea, as fi curios cum de tragi speranta ca ai macar 2 melci, cand vezi cata aglomerare de oua sunt si ca de fapt sunt sute ? De unde 2 ?

Pe scurt: ouale se iau si se pun sa pluteasca pe un polistiren, pe suprafata apei, sau intr-un capacel de plastic. Au nevoie de umiditate ca sa eclozeze, altfel, daca sunt pe langa un neon sau ceva intr-o zona foarte uscata, nu vor ecloza. De asemenea, NU cred ca vrei sa eclozeze, pentru ca spre deosebire de calculul tau de unde din sute de oua macar de-ar iesi 2 melci, in realitate or sa iasa proportional cu cat vezi, adica sute si sa te vad alergand sa-i donezi cand toata apa o sa fie galbena.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

cu donatu nui problema,si am un acvariu de 80 l ,ar trebui sa mai pastrez si eu cativa.deja am prieteni care vor melci
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Insist, daca fiecare prieten vrea 10 melci (deja sunt multi oricum) - inseamna ca va trebui sa ai vreo 20 de prieteni, cu acvarii, doritori. Ai 20 de prieteni, fiecare doritor de 10 melcuti ?

Uite cam cum ar arata (o poza mai veche facuta dupa ce am stat o gramada sa-i adun pe toti - asta e recolta dupa ce obosisem, am mai strans si dupa aceea):

image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumosi foc, toti dezvoltati uniform cu cochilii foarte bune.

Nu trebuie udat coconul de oua. Melcul a ales el cel mai bun loc din acvariu cu mult timp inainte de a depune. E pe pamant cu mult timp inaintea omului si instinctele se pastreaza mult mai bine decat la om care se pare are dezvoltata mai mult gandirea.

Ca sa iasa pui din acel cocon eu zic sa nu umbli sa modifici ceva la acvariu, cum ar fi perioada de iluminat, capac, inaltimea coloanei de apa. Toate au o legatura destul de stransa. In timp daca vrei sa aprofundezi gasesti tone de informatie.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: