[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vandergraf
Forum Index » Profile for vandergraf » Messages posted by vandergraf
4 kingsizei 7,8,9 cm . crted ca 2f +2 m, dar nu-mi dau seama
2 caerelusi 8 si 10cm 2m
2 multispinosi 5 si 6cm nu stiu sexul
2 nigro 8 si 11cm pereche activa

Ma intereseaza:
Plante de talie mare
Incalzitor scurt(25-50w)
Incalzitor minim 250 w
Incalzitor extern
scalari
neoni
ancistrusi
Sunt 2 exemplare foarte reusite de cca 1 an juma, cu 4 depunderi la ctiv. Chiar acum am vre-o 30 puisori, separati pe care o sa-i dau la un moment dat, dar mi-era mila de ei sa-i las la comun.
Deci mama cca 8cm, tatal este smecherul acvariului(la comun cu africani) de cca 11cm.
Ii dau doar in bucuresti. nu trimit pesti prin, posta, curier, soferi de maxi, mecanici de locomotiva, etc. Deci doar loco sau prin cunostiinte.
Va multumesc pt intelegere si astept doritor.
Salutare la toata lumea. Cred ca am uitat sa ma prezint. Sper sa nu ma repet. Deci: ma numesc Marian Grigore si am aproape 40 de ani. Sunt din Bucuresti, zona Pantelimon si m-am reapucat de acvaristica de cca un an si ceva. Am mai avut acest hobby pe vremea lui nea' Nicu cu mai multe tipuri de acvarii(cornier, silicon, borcane) si cu aproape toate specile de vivipari existente in comert la vremea respectiva si ceva ovovivipari (beta, scalari, etc). Desi eram si sunt un fan al plantatelor, am reinceput cu ciclide sudamericane, apoi africane si de cca 3 luni, discusi. ACvariul de baza , in care se si afla discusii(deocamdata 6 la nr) este un home made de 130/55/50 cu capac , stand si lumini, fabricatie proprie. In rest mai am 2. 1 mai mic, pt maternitate si altul pt niste africani pe care trebuie sa-i dau. Utilaje: tetratec ex 1200 modificat, aquael uv 1000l/h, filtru cu burete, filtru intern 1000l/h luat din ungaria, pompa tetratec 400, si inca 2 noname, incalzitoare resun 150+100w(care nu fac fata si sunt in cautari pt inca unul)termometrul digital de pc, adaptat de mine, decor 3d, pietre, furtune si ce marintusiri mai implica activitatea asta.
Cam atat. Daca mai e nevoie de ceva info, sa-mi spuneti. Multumesc pentru gazduire.
Parerea mea ca cele mai bune filtre pentru nano sunt cele de burete.Ai mai multe avvantaje. filtru biologic,filtru mecanic, dimensiune redusa, aerare si pret mic.
vezi ca la linkul tau, imi apare un amarat de filtru intern resun. prespun ca altceva vroiai sa-mi arati
metoda cu caderea de apa, cred ca am folosit-o cu totii. Pe mine ma interesa o pompa, pt ca vroiam sa pun un furtun lung pe care sa-l duc direct in baie. Acvariu e la doar 3 m de baie, deci era usor asa. Sa ma plimb cu galetile de apa, saptamanal, e destul de incomod. Am acvariu de 350 l deci "plimbarica" e de cel putin 6-7 galeti si propotia se pastreaza si la lacaraia produsa. Deci pana la urma ramane sa "manufacturez" eu ceva. Multumesc pt raspuns.
Imi cer scuze ca reinviu acest thread, dar caut de 2 zile sa aflu cum se cheama si unde gasesc o pompa de curatat. Deci vreau sa bag un furtun in acvariu si sa suga singur apa. Eu am ceva, dar trebuie amorsat si are si debitul prea mare si fac o groaza de lacaraie. Dupa 2 zile de search pe forum, am vazut ca aici e singurul loc unde s-a adus in discutie despre acest lucru si cred ca nu merita sa deschid un topic nou pentru aceasta informatie. Va multumesc.
Carasi-s mici si nu pare sa se simta inghesuiti. oricum e provizoriu, dar ma gandesc ca daca ii bag intr-un acvariu mai mare se va tulbura apa, mai tarziu un pic, dar tot problema o sa fie. treaba e ca in acvariul cel mare pe care vreau sa-l fac, osa pun ciclide si nu o sa mai iau inca un acvariu mare doar pt astia 2.
Salutare la toata lumea.
M-am hotarat sa-mi fac un acvariu mai dragut dar cu cheltuiala cat mai mica. Am avut acvariu pe vremea ..., dar alte vremuri alte treburi. De construit mi-l construiesc singur si pt asta as vrea cateva sfaturi de la cei care au mai facut asa ceva. Deci marimea vreau sa fie 110(sau 120) pe 50 h cu 40l. Ma gandeam la sticla de 10, dar din cauza ca stiu ca e mai greu de taiat drept , poate o sa incerc cu sticla de 8. Am vazut ca e suficienta pt marimea asta. Si vreau neaparat decor 3d. Am vazut ceva la ekol de mi-a picat fata. Jurai ca e in ocean, dar la marimea asta costa monstruos(400 si ceva).
Stie cineva cum as putea sa mi-l fac singur?Ceva gen gen pietre sau radacini.
Dar pana sa ajung acolo, as dori un sfat. Am un bol de 20 L cu 2 carasi negri. Am o planta destul de deasa si filtru de burete cu pompa de aer.Adica ceva simplu prin care sa am si oxigenare si ceva filtrare. Problema e ca se tulbura apa ceva de speriat. Adica la maxim 2 zile dupa ce o schimb. Cum pot sa scap de problema asta?
Deocamdata atat. Mai am multe nelamuriri , dar mai tarziu astea.

Forum Index » Profile for vandergraf » Messages posted by vandergraf
Go to: