[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pestoaica
Forum Index » Profile for Pestoaica » Messages posted by Pestoaica
veltzyy wrote:OFf eu am timp si spatiu. Dar cu banii stau putin mai prost. Daca se gaseste cineva sa imi doneze sau sa imi vanda un acvariu maricel la un pret rezonabil il accept cu cea mai mare placere.

Pai chestia e cam ca la masini.... Multi au bani sa isi cumpere una tare si se trezesc ca schimbul de ulei este o suma exprimata in euro si cu vreo 3 zerouri. Asa si cu pestii. Trebuie sa te gandesti dinainte sa ii iei cati poti intretine, si sa modifici numarul de pesti la dimensiunea acvariului, nu invers. Dar daca deja ai facut asta o alta alternativa ar fi sa mai dai din pestani...
Vezi cu tubul de Bison de cat timp il ai sa nu fie expirat. Succesuri!
glasforex wrote:pe unul din produsele ce le-am cumparat scrie "ecologic"... nush ce sa mai cred.

Vezi sa nu confunzi ecologic cu non-toxic. Un produs ecologic ar trebui sa nu polueze mediul inconjurator, sau sa polueze foarte putin fata de alte produse si sa fie biodegradabil. Vopseaua ecologica de exemplu este biodegradabila dar asta nu inseamna ca putem s-o bagam in oala cu sarmale si nu patim nimic.
Sal'tare! Nici eu nu sunt prea veche pe forum dar iti urez la randul meu bun venit. Ma bucur intotdeauna cand mai gasesc pe cate unul cu ciclide pe creier ca mine Sunt curioasa cum arata acvariul tau acum, si nu pot sa ma abtin sa nu intreb daca nu ti se pare ca ai cam multi pestani acolo pentru 90L. Sunt tot atati si acum sau asta era in ianuarie? nu cumva ca se cam ciondanesc?
Ca sa-mi citez un prieten: "OMG!!!!!"

Porcu wrote:singura rezolvare convenabila pentru toata lumea sta in doua acvarii .

Coretc! Dar.... intervine broblema: daca fac acvariul de 390 cu africani, nu mai pot muta scalarii la "vila". Si vor ramane, in continuare, in garsoniera lor de 100 de litri. De renuntat nu renunt la ei nici in ruptul capului. Si in privinta calitatii apei de la noi, lasand la o parte africancele, e atat de faina incat imi vine sa-mi torn Easy Balance in cada cand fac baie.
Salut. Va urmaresc de ceva vreme (sunt stalker). Asteptam poate un indemn sa ma prezint. De fapt, nici nu stiu ce sa scriu. Irina, Constanta, 18+ (mai mult decat as recunoaste). Acvarii: multe au fost de-a lungul timpului. Deocamdata am unul singur populat, de 100l cu 2 scalari (care in ianuarie implinesc 4 anisori) ce isi asteapta noua casa de 390L si inca niste frati. Iubesc ciclidele, sa nu radeti de mine dar mi se par cele mai inteligente si mai frumoase. Poate din cauza ca am ciclide acum. Sunt ferm convinsa ca in vreun mod bizar comportamentul speciei de pesti pe care o prefera omul are multe legaturi cu personalitatea acestuia. Am avut acvarii chiar si cu carasi autohtoni, asa ca ii iubesc si pe cei carora soarta nu le-a dat cel mai frumos colorit. Si nu pot sa mananc peste. Cam atat. Merci ca "m-ati citit"
pc.ciprian wrote:Eu stiam de scalari ca prefera temperaturile medii, discusii sunt cei cu temperaturi ridicate :-??

Pestoaica bine ai venit , treci si pe la rubrica Despre Noi

And_alx felicitari pentru achizitie, sa auzim numai de bine, apa cristal si pesti fericiti

Scalarii stau si in temperaturi mai joase decat discusii, dar amandoua speciile stau bine mersi la 29-30 de grade.
O sa trec si pe acolo in timp util.

and_alx, nu ai calculat bine. Calculeaza la 3-4l/cm. Daca mai adaugi si restul de pesti.... Si iarasi este doar parerea mea, dar lasand la o parte dimensiunile acvariului eu una nu prea i-as combina cu restul (ex guppy).
and_alx wrote:sanitarii trebuiesc oricum

Nu este neaparat sa iei sanitari. E adevarat ca ajuta, dar nu este "obligatoriu"

and_alx wrote:scalarii par pesti frumosi

Asa au gandit si alti incepatori cand i-au luat pana a doua zi cand i-au gasit cu burta-n sus Asa este, sunt foarte frumosi dar ia in consideraare ca (cel putin teoretic) se recomanda cam 50l pe cap de scalar, pentru ca ei ajung destul de maricei. Sunt un pic mai pretentiosi decat viviparii, le plac si temperaturile mai mari si nici nu sunt niste "vecini" prea amabili.
Daca as avea eu un acvariu de genul, sigur ar fi o pereche de betta pe acolo! Si tetrazona sunt foarte frumosi, jucausi, nepretentiosi si foarte sociabili, poti sa ii combini majoritatea speciilor. Tine cont ca si lor le cam place sa stea in carduri, dar nu ar fi musai. Tetrazona, guppy, platy, molly, xipho, neoni si betta (si altii) sunt excelenti pesti pentru incepatori, dar nu toti in aceeasi oala.

Mult succes!
Am vazut unul singur... intr-un petshop in Constanta anul trecut... nu scria pretul

Forum Index » Profile for Pestoaica » Messages posted by Pestoaica
Go to: