[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pestoaica
Forum Index » Profile for Pestoaica » Messages posted by Pestoaica
AndreiPro wrote:

OK. Atunci imi poti recomanda tu un magazin OK?

Eu am dat recent de un magazin relativ nou cred, ca nu stiam de el dinainte, pe Tepes Voda si mi s-a parut foarte ingrijit la capitolul pesti. Nu erau decese si acvariile erau curate si ingrijite. In schimb nu aveau foarte mare diversitate la produse dar oricum parca si asta si cel de pe Rascoalei arata de 1000 de ori mai bine decat ce e la Brick
one25 wrote:Micile magazine sunt pline de chinezarii

Cum asa? Nu tu Hydor la juma de pret?
Draga Dorina, eu nu pot decat sa iti sugerez sa iti gasesti un singur topic unde sa postezi. De asemenea n-ar fi rau daca ne-ai da mai multe detalii despre acvariu. Altfel risti sa primesti raspunsuri diferite la aceeasi problema.
Nu-ti face probleme cu greutatea. Nu am tinut acvariu la etaj dar am tinut vreme de ceva ani un lucru mult mai greu decat ce ai tu acolo la etajul 4, si raportul de masa/cm2 era mult mai mare. Lipitura sa fie buna, si-n rest... gud lac
http://www.acvariu.ro/pesti/-/asset_publisher/1Zc1/content/15369?redirect=/pesti
Ta-da!
Salut. Ai grija de unde si cum iei acvarii de pe internet, intereseaza-te bine de transport. Sunt multi care nu il asigura, daca platesti la primire trebuie sa achiti si o asigurare, plus ca sunt foarte voluminoase si grele. Ia si asta in calculul cheltuielilor.
Eu zic sa renunti neaparat la scalari, la neoni, si sanitarul ala "micutz" care as baga mana in foc ca e un pleco. Poti sa ramai cu xipho daca iti plac foarte mult, sunt cam la limita limitei la dimensiunile acvariului tau. Du-te la un petshop si intreaba daca pot sa iti schimbe pestii pe plante. O sa iei mai putin decat face, dar e mai sigur. Sau poti face un schimb cu cineva, dar asta dureaza un pic mai mult daca nu cunosti vreun acvarist pe-aproape. Ce plantute ai, sunt de plastic sau naturale?
Din pacate nu stiu ce inseamna trei masuri. Insa nu poate fi numai de la prea multa mancare (sau alte substante organice care intra in descompunere). Dat fiind faptul ca nu ai acvariul ciclat, poti sa te astepti sa mai apara diverse pe acolo.
Seamana cu ceva de aici ? http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
Daca seamana cu primele imagini, da-i cu Contra Spotu'. General Tonic e pentru chestii mai generalizate. Si de ai mai multe natii de pesti in acvariu asta nu inseamna ca trebuie sa ii hranesti pe toti cu acelasi tip de mancare. Parerea mea
Hmz... Nu cumva dai prea mult de mancare la pesti?
Unde stai in Constanta? Ai sistem de alarma? Cand esti plecat de acasa? Dragul meu, sa stii ca pe forumul asta toti sunt niste vulturi care vor sa iti ia plantele, in afara de mine care sunt mica, naiva si mai ales fara intentii ascunse
Cate bordeie atatea obiceie. Toti au cate o metoda si cred ca a lor e cea mai buna, dar pasii de urmat in mare sunt cam aceiasi peste tot. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce auzi si sa te inspiri numai de la o singura sursa.
Avem cumva o premiera? Eu nu am mai auzit pui de scalar sa inoate liber si sa manance dupa 3 zile de la depunere, si nici sa manance plante.... poate plancton sau vreun rest de alga, in cel mai rau caz. Esti sigur ca ai alevini de scalar?
Ai eliminat lumina din calcul, acum nu poate sa fie ceva in neregula decat cu fertilizarea si/sau codoiul la plante.
Neoanele poti sa le aprinzi pe rand, la intervale de timp, daca vrei neaparat multa lumina.
Icrele albe, in mod normal, trebuie sa le inlature chiar pestii, daca le tii in acelasi acvariu cu ei, si daca nu trebuie sa le scoti tu neaparat.

Foarte tare, la inceput si eu am crezut ca este pentru PH dar solutia de ph se foloseste doar ca substanta de contrast aparent
Sunt o groaza de variabile aici care pot determina caderea solzilor. Cel mai bine ar fi sa iti dai tu singur seama care ar fi cauza pentru ca tu stii ce se intampla acolo in acvariu. Eu pot doar sa presupun, si sa iti raspund ca de cele mai multe ori nu e o boala. Cel mai posibil este sa fie ori de la stress, ori de la vreo creanga sau piatra pe care o ai in acvariu si de care el se freaca sau se loveste. Elimina toti factorii care crezi tu ca sunt de risc
Daca inoata pe o parte este posibil sa aiba o problema cu vezica inotatoare. E o problema la foarte multi carasi si are mai multe cauze. Daca asa este de cand l-ai luat, poate sa fie chiar si dintr-o cauza genetica sau o infectie. Daca este genetic nu prea ai ce sa-i faci, dar sunt multi carasi care au trait bine chiar si in conditiile astea. In caz ca e de la mancare (este si asta o posibilitate) poti incerca sa il hranesti cu mazare sau mancarea cu care il hraneai inainte sa o lasi sa se inmoaie un pic in apa inainte sa i-o dai. Nu e o idee rea nici sa il lasi sa faca post negru o zi acolo.
Haha vezi tu in curand cum mai bagi un zero la litrajul acvariului de-l faci de 3 cifre
V.Sorin banuiesc ca se referea la faptul ca tu nu ai un substrat de fertilizant, ca plantele alea nu se hranesc cu pietris. Ce e drept multe dintre ele rezista si asa, dar fertilizantul ala lichid folosit singur nu asigura foarte multi nutrienti. Daca tot ai apucat si ai pus doar pietris, ti-as sugera sa iti iei macar niste bile de argila si sa le bagi 1-2 la radacina plantei.

Forum Index » Profile for Pestoaica » Messages posted by Pestoaica
Go to: