Salut, schema nu am acum, dar cum ziceam sursa initiala e comuna, dar la arduino ajunge 11V si la leduri ajung voltaje diderite intre 22V si 16V limitate prin asa ceva:http://www.ebay.com/itm/5pcs-DC-DC-3A-Buck-Converter-Adjustable-Step-Down-Power-Supply-Module-LM2596S-/201084486537?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed191c389
Dupa limitatorul de voltaj de deasupa e IRF-ul si apoi trece printr-un limitator de amperi la leduri.
Arduino e Mega sii pinii sunt intre 7 si 9, la fel se intampla cu toti.
Voltajul la leduri e intre 3.2 si 3.6V ori nr de leduri. E vorba de 3 canale blue, red si violet.
Am o problema cu Arduino si nu stiu cum sa o rezolv.
Am incercat sa implementez solutia de la Jarduino, dar sunt intr-un impas.
Incerc sa dimez niste leduri, iar semnalul PWM trece printr-un IRF54ON.
Arduino si ledurile au aceeasi sursa, dar trec prin niste limitatoare de tensiune.
Problema este ca nu se dimeaza ledurile, decat intr-un caz care l-am gasit din intamplare: daca pun un Multimetru setat pe citire Voltaj, un cap pe 5v la Arduino si un cap pe portul PWM. Atunci se aprind ledurile, dar nu se mai dimeaza decat daca fac iara faza cu multimetru.
Oare am un Arduino bulit sau e altceva?
Ieri am schimbat pompa de recirculare Eheim 5000 cu un Jebao de 12.000lph.
Surprinzator pompa Jebao e aproapela fel de silentioasa si sper sa devina si mai silentioasa dupa ce-si face rodajul.
Acum e setata la 4 din 6 din putere deci aprox 8000lph, si binenteles ca a ridicat o gramada de detrius de pe pietre si in consecinta am pus niste vata de perlon in sump pe teava de scurgere principala.
La acvariul meu de 450lbrut pot sa confirm ca o pompa de recirculare Eheim 5000 nu face fata cum mi-ar placea mie.
Destul de mult detrius ramane in acvariul principal desi e plimbat de pompele de valuri.
Am dat comanda de o pompa de 12.000lph la care o sa-i reglez debitul dupa nevoie.
La acvariile acelea din spate, cum nu se va putea umbla deloc decat daca intri in bazinul principal, ar trebui facute in asa fel incat sa necesite mentenanta minima, si sa nu fie nici un loc unde se acumuleaza mizeria.
Legat de stand, acela e doar o macheta sau e standul final? La ce greutate o sa fie pe el nu cred ca rezista. Cat are in carne fierul? Cel putin i-ar mai trebui niste picioare si bari sudate in colturi la 45grade.
Legat de apa care ajunge in sump cand se opreste curentul pe un sistem bean animal:
Volumul apei care ajunge in sump prin BA este dat de dintii de overlow si de flowul generate de pompa de recirculare, sa zicem 1-1,5cm cm plus aprox 2l cat mai sunt in cutia de BA. La mine cea mai mare parte a apei care ajunge in sump vine de la tevile pompei de recirculare care aduc apa in sump pana prind aer, iar acest inconvenient se rezolva cu o gaura in teava imediat sub nivelul apei.
La un sistem clasic cu doar 1-2 tevi in laterala bazinului eu zic ca e mai mare volumul apei care ajunge in sump (depinde de diamentrul tevilor).
Cu alte cuvine iti recomand bean animal si o sa poti dormi langa acvariu, asa silentios o sa fie
Cristi, din experienta ta, care metoda e mai scumpa si care e mai automata?
Am inteles ca tot trebuie sa mesteci in reactorul de zeoliti si ca tot trebuie puse bacterii si alte solutii minune...
Oioioi ce monstru!
Sa-l folosesti sanatos! Oare cum pot face sa pun si eu mana pe un astfel de skimmer? Ai renuntat la matrix/denitrate sau nu ai folosit din start?
Domnu Cristi, m-am uitat peste tot topicul si nu am gasit o poza reala cu sumpul si ce ai tu acolo. Cand sheruiesti cu noi o poza cu uzina de sub acvariu?