[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: culturystul
Forum Index » Profile for culturystul » Messages posted by culturystul
pai si de unde se cumpara pastilele astea de oxigen? sunt pe la petshopuri ? si in ce cantitate se pun in apa
salutare

vreau sa fac un acvariu cam la urmatoarele dimensiuni:
lungime 70 cm
latime 20 cm
inaltime 30 cm

42 litri brut si 33 litri net

ce ziceti , din sticla de 4 mm si fara intarituri va face 'burta' sau nu ?
Salutare

imi cer scuze daca nu trebuie sa postez aici ceea ce vreau sa va intreb, si anume:

vreau sa cumpar de la userul Catalos 2 astronotus de 21 cm fiecare, problema e ca el e din bucuresti iar eu din craiova si nu stim cum sa facem cu transportul... smilie

cei care ati transportat pesti pe ruta asta va rog sa-mi dati cateva detalii ( prin ce ati transportat - CFR, microbuz Buc-Craiova, fan curier, etc) , cum ati ambalat pestii si cat a costat transportul precum si alte detalii care prind bine unui novice in ale tranzactiilor de-a latul tarii :p

ma gandesc ca la dimensiunea acestor pesti sa nu moara pe timpul calatoriei, ce cantitate de apa, oxigenare, etc..

ms mult!
i-as lua eu dar cum facem cu transportul? eu sunt din craiova
http://www.youtube.com/watch?v=jUkWRZt1TWs

exista asa ceva pe la noi? :yeah2:
vand acvariu 115 litri net ( dimensiuni: lungime 80 cm, latime 30 cm, inaltime 55 cm ) cu capac sticla imbracat in autocolant , arata impecabil -

filtru extern tetratec ex700 folosit 11 luni, in garantie 25 luni (magazin Real,Craiova), merge impecabil

hranitor automat ferplast folosit 11 luni, in garantie 13 luni (magazin Real,Craiova)

pesti: circa 33 neoni micuti , cam 2-2,5 cm

2 plante + nisip

3 buturugi f frumoase (mopan) (magazin Real,Craiova)

sistem iluminare 2x18 W T8 + 1 neon de rezerva

pompa aer

tot pachetul : 500 lei sau schimb cu alt acvariu ( fara pesti, filtre, etc) , de preferinta nou, cat mai mare Mr. Green

un filmulet cu acvariul aici:

http://www.youtube.com/watch?v=Awr4KuQIqIk

Date de contact:

* Numar de telefon: 0742.168.770
* Adresa e-mail sau IM: ihtag@yahoo.com
spulberica wrote:si Chromobotia macracanthus traiesc la temperaturi mari (27-32). grija in schimb la dimensiunile pestilor la maturitate.
Spor!

interesant! se gaseste prin petshopuri pestele asta?
Am 37 neoni tineri de vanzare pret 85 lei negociabil
tel 0742.168.770 sau id ihtag@yahoo.com

eventual accept si schimburi cu alti pesti , daca nu gasesc sa-i dau pe bani
anuntul e valabil doar in craiova
Radu.U wrote:pai Discusi

altceva?
si totusi

ce pesti tolereaza cel mai bine temperatura mare a apei?
Salutare

am de vreo 2 saptamani un acvariu cu vreo 40 de neoni si de ieri mi-au murit 3 dintre ei, cred ca din cauza temperaturii( care a ajuns lsi la 27-28 grade, acuma fiind cam pe la 26)

temperatura sa fie cauza? am pus si un ventilator, o pompa de aer puternica, dar nu are mare efect..

ma gandesc sa iau alti pesti, ceva mai rezistenti dpdv al temperaturii apei, dar nu stiu ce specii, sa fie tot ceva pesti micuti si eventual de banc, precum neonii; ce imi recomandati?

PS: acvariul are 115 litri net
poti sa-l pui aproape de suprafata apei si n-o sa mai faca acea 'mica furtuna'
Salutare

Ce parere aveti de un sistem home made de racire a apei in acvariu ca cel din poza de mai jos?

ar merge doar pt cei care au filtre externe, pe retur sa fie pus un ansamblu radiator+ventilator, cum e la masina, doar ca ceva miniatural, ma gandesc...
credeti ca ar putea avea succes?

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?pid=9255&fullsize=1
am citit pe wikipedia ca in timpul noptii le se schima culorile inspre argintiu

"During the night,the blue and red become silver as the fish rests—it reactivates once it becomes active in the morning. "
revin cu o intrebare: la unul dintre carasi, oranda, i s-au "smuls" niste solzi de pe partea dreapta, cred ca din cauza ca a fost "impins" in mopani de cei 2 black moor care il tot fugareau acum cateva zile, si nu pare sa-i creasca altii noi

ce as putea sa fac? zona este rosiatica si nu vreau sa faca vreo infectie smilie
merci ReBella & mosu , aveti dreptate , am gasit un link in care zice de aceste punctulete la masculii black moor care apara pe opercule si pe inotatoarele abdominale si zice ca nu trebuie confundate cu grisul
salut
in legatura cu bulele mici de aer nu-ti face probleme , ele vor disparea de la sine, daca vrei sa dispara mai repede da tu cu un burete pe geamul interior

iar despre acvariu, 260 ron la 20 l este extrem de mult , desi probabil vine echipat cu capac, lumina, filtru, incalzitor..
nu sunt din bucuresti dar am inteles de pe forum ca in horbach gasesti acvarii acceptabile la pret

bafta!
mosu wrote:
daca le au doar pe opercule chinui pestii degeaba

de ce zici asta? pana mai acum ceva vreme nu le aveau...

@lazarginel: am pus topicul la Despre noi pt ca, dupa cum am zis si in primul post, vreau ca acest in thread sa postez de fiecare data cand mai am cate o problema cu acvariul si in acelasi timp sa nu deschid 1000 de topice
il poti muta unde doresti ca nu ma supar
salutare din nou:

vin cu o problema mai veche la caraseii mei: 2 black moor si un oranda:

cei 2 black moor au pe opercule niste punctulete mici si albe, gris dupa parerea mea, le au de ceva vreme ( cel putin de vreo 8 zile) iar acum , cand am pus lumina la acvariu sunt si mai evidente.. tin sa precizez ca nu par sa se extinda pe tot corpul, ci sunt doar pe opercule ( cam 9 -10 punctulete pe fiecare parte)

le-am marit temperatura la 27-29 de grade si nu au disparut.. am pus si verde de malachit si tot la fel... la magazinul local de acvaristica mi-a zis sa nu mai pun verde de malachit, ci sa incerc cu sare neiodata.. dar nu stiu ce cantitate; acvariul are 115 litri net

voi ce imi recomandati?

merci!
multumesc pt raspunsurile voastre
vin cu o noua intrebare:

mai exista plante in afara de anubias care merg "puse " pe mopani si sa se inteleaga cu carasii, sa nu aiba nevoie de multa lumina si de CO2 ?

Forum Index » Profile for culturystul » Messages posted by culturystul
Go to: