Author |
Message |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2009 16:53:39
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Salut, sunt incepator in domeniul acvaristicii, si mi-am cumparat ieri un bol pentru un pestisor. M-am uitat pe acest forum si pe altele si am vazut ca foarte multa lume recomanda betta pentru bol ( initial vroiam un caras auriu dar am inteles ca il chiniuam in bol). Momentan nu am nici spatiul si nici bugetul necesar pentru un acvariu mai mare. Asa ca m-am reorientat spre un mascul betta aka Raresh de care sunt foarte incantat.
Acum mi-as dori sa aflu mai multe despre cum sa il ingrijesc deoarece vanzatorii intrebati au avut pareri impartite.
Pana acum am facut urmatoarele lucruri:
- Am cumparat bolul de 6 L parca,o pietricica cu plante de plastic pe ea, nisip si mancare.
- Am tinut apa 1 zi la decantat.
- Astazi a sosit si pestisorul si l-am bagat in noua casuta cu tot cu apa in care venise.
Nelamuririle mele sunt legate de cantitatea de mancare pe care trebuie sa i-o dau, cat de des trebuie sa schimb apa si cum? Cum spal/inlocuiesc nisipul si la cat timp? Mi s-a recomandat un melc pentru curatarea resturilor de mancare dar nu stiu de care sa iau. De la magazin mi s-a spus ca nu trebuie water-conditioner.. este corect?
Si nu in ultimul rand mai dati-mi si alte sfaturi pe care le coniderati utile, cat mai multe, chiar imi doresc o viata frumoasa pentru Raresh ;)
Multumesc!
|
|
 |
Betta.X
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2009 20:41:04
|
Betta.X
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e8542a04d734d0cae36d648b3f519e5c.jpg)
IP:
|
Salut si bun venit Xaero.Bolul pe care l-ai cumparat este cam micut,dar daca spui ca nu ai bugetul necesar pentru un acvariu ceva mai marisor [minim 15l] asta e.Nisipul nu trebuie schimbat ci trebuie spalat doar la inceput,cand il bagi in acvariu,nisipul nu trebuie inlocuit.Acesta va trebui sa fie sifonat,gasesti la petshop [sifonul].Ca sa-l sifonezi il misti deasupra nisipului ca excrementele betta-ului sa fie aspirate.Decat melc mai bine cumperi corydoras..acesta va manca mancarea care pica pe fundul acvariului.Betta nu e deloc pretentios la apa,asa ca nu are nevoie de conditioner.Cand o sa ai buget,cumpara-i un acvariu de minim 15l.O va duce foarte bine in el  .Mancarea ii dai cate putin,cam cat poti cuprinde intre 2 degete.Daca vezi ca dupa ce a mancat putin nu mai e interesat de mancare nu-i mai da.Ce o sa fie in plus o sa iti strice calitatea apei.
|
|
 |
Betta.X
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2009 20:49:36
|
Betta.X
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e8542a04d734d0cae36d648b3f519e5c.jpg)
IP:
|
Ai grija,o sa ai nevoie de 1 incalzitor in acvariu.Temperatura sa fie de la 25-28 grade C.
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2009 23:34:24
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Cory va/vor innebuni in 6 l apa.Eu am incercat sa tin unul in 25l si era tare nefericit.Sunt pesti foarte activi,plus ca sunt de banc si e bine sa se tina minim 6.Este mancare speciala pentru betta de la Hikari...ii dai cateva granule pe zi si nu ramane mancare pe fundul acvariului.Insa pe langa incalzitor va trebui sa ai mic filtru ciclat sau un mic bolborositor macar.Altfel nu vad cum va trai acel betta.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2009 01:50:15
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile rapide, daca imi puteti recomanda si de unde as putea sa achizitionez un acvariu mai mare+filtru+ incalzitor la niste preturi mai accesibile mi-ar fi de mare folos. La mine la bloc un acvariu de 20 de L costa 260 Ron. Mi se pare putin cam mult. Si apropo la mine in casa este foarte foarte cald, chiar este nevoie de incalzitor, nu as vrea sa "transpire" saracul pestisor
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2009 01:53:02
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Nu gasesc butonul de edit si am uitat sa specific in mesajul anterior.. pe peretii bolului cat si pe planta artificiala se creeaza niste bule mici dar multe de aer.. ar trebui sa ma ingrijoreze ?
|
|
 |
culturystul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2009 08:55:55
|
culturystul
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0ee8b85a85a49346fdff9665312a5cc4.jpg)
IP:
|
salut
in legatura cu bulele mici de aer nu-ti face probleme , ele vor disparea de la sine, daca vrei sa dispara mai repede da tu cu un burete pe geamul interior
iar despre acvariu, 260 ron la 20 l este extrem de mult , desi probabil vine echipat cu capac, lumina, filtru, incalzitor..
nu sunt din bucuresti dar am inteles de pe forum ca in horbach gasesti acvarii acceptabile la pret
bafta!
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2009 15:16:38
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Bulele alea de oxigen vor disparea de la sine,e normal sa apara la inceput cand pui apa in acvariu(sau uneori cand schimbi apa partial).
In Hornbach vei gasi acvarii la preturi mici,insa iti recomand sa iei un acvariu de minim 50-60l pentru ca dupa un timp vei dori sa tii si alti pesti ... nu doar un betta singur cum iti doresti acum.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2009 12:09:34
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Salut postez tot aici sa nu mai fac inca un topic aiurea. Pana acum Rares o duce binisor din ce vad eu. Problema este ca apa capata o culoare putin galbuie chiar dupa 1 zi dupa ce am schimbat mai mult de 60% din ea. Este normal sau este de la nisip care e galben ? Astazi ma duc sa iau un sifon mai mic(mi-a dat teapa una la pet shop cu unu pentru acvarii de 100 L cred) si vreau sa iau si o planta si un melc faceti-mi si mie o recomandare ca nu prea stiu ce sa cumpar. Multumesc!
PS: Recomandati-mi si un acvariu mai mare pentru el.. mai e putin pana pe 30 si vreau sa-i iau ceva mai mare 20-30 L eventual as merge si la 40 dar depinde de pret. Mentionez ca ma intereseaza acvarii complete va rog sa specificati si un pret estimativ.
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2009 17:46:20
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Ok n-am mai asteptat pana pe 30 ca imi parea rau de Rares in 6 litri de apa si i-am luat un acvariu de 25 L din hornbach, cateva plante (plastic) un filtru de apa(Flow60) un incalzitor(100w cu termostat cam mare stiu dar unii oameni de la pet shop mint cu nerusinare numai sa te faca sa cumperi ceva mai scump), un sifon mai mic, Aquasafe si 3 melci. Intrebari: Apa la cate grade e ok? (27-28 am vazut pe majoritatea site-urilor). Trei melci sunt prea multi pentru un singur peste si e normal ca melcii sa stea la suprafata? Cam atat,multumesc
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2009 21:51:57
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Buna hotararea de a lua un acvariu mai mare pentru pestele tau. Dotarile sunt ok. Temperatura este buna la 27 de grade. Melcii stau la suprafata dintr-un singur motiv. Acvariu neciclat iti spune ceva? Si daca nu ai plante naturale, nu stiu daca melcii aia au ce manca.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
|