[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Kiwi
Forum Index » Profile for Kiwi » Messages posted by Kiwi
Trebuie sa ma hotarasc cu capacul, sa il cumpar sau sa il fac...?

Eu îţi recomand unul "făcut pe ghenunchi" . Dacă vrei un acvariu plantat la greu, ai nevoie de multă lumină, iar în capacele de firmă (din câte am observat, s-ar putea să mă înşel) nu-ţi poţi înghesui tuburi fluorescente cât să satisfacă nevoile junglei. Se pot modifica, nu-i problemă, dar dacă tot trebuie să dai cu ciocanul ... mai bine îţi faci tu unul (sau "angajezi" pe cineva) după cum vrea "muşchiu' tău de java"
Un "DA" şi de la mine.
Are solzii zburliţi? S-ar putea să fie dropsy (hidropizie, cred că aşa se scrie ), caz în care cel mai probabil va pleca la marele Caras din cer

N-am mai găsit link-urile despre bolile peştilor (sau mi-au scăpat), aşa că-mi permit să te trimit aici
A shot in the dark ... Anubias lanceolata. Cred.
Se pare că sesiunile de planning familial n-au dat roade, aşa că m-am trezit fericitul posesor a câteva zeci de pomacea. Melcii ăştia o să mă aducă la sapă de lemn într-o bună zi. De mâncat nu-i pot mânca, nu sunt îndeajuns de nazist să-i extermin, aşa că singura soluţie e să-i "mărit" cumva. Dacă doriţi o mână de melci care se îndoapă ca porcii, aleargă prin acvariu ca struţii şi se înmulţesc ca iepurii, nu ezitaţi să mă contactaţi pe PM. Dacă sunteţi din Braşov, "transportul" (şi probabil o bere, drept mulţumire că mi-aţi exorcizat acvariul) e gratuit. Dacă sunteţi din alte părţi, gândiţi-vă la o metodă care să nu implice Poşta Română (am alergie la ei). Pace.
Cum se face acest lucru ?

O cină romantică sub clar de tub fluorescent.
Chanda Ranga şi sunt spoiţi de tata crescătoru' şi nu de mama natură.
Reamenajez acvariul şi aş cam vrea să-mi mărit tetrazonele (şi trei ternetzi). Doritorii (din Brasov) să dea un PM sau un buzz pe messenger.
Sandu, INTROS, mersic pentru link-uri şi sfaturi. Deşi am salivat în faţa "jumblei" taicii Knott ca Pantagruel în faţa Leviatanului fript, micul inginer (nu e un grădinar desăvârşit) care zace-n mine va opta pentru ceva mai simplu şi mai uşor de întreţinut (şi aici mă refer la munca de grădinar chinez şi bătrân ). Ceva în genul celui de-al doilea acvariu (mai micuţ, totuşi, şi fără discuşi).
rezolvat
Aia e poziţia lor de repaus
Aruncă un ochi aici.
Acvariul e acelaşi. 100x40x50, încălzitor de 350, filtrare externă (un Jebo 809 proaspăt achiziţionat) şi 5 tuburi fluorescente de 18 waţi (o să le cumpăr imediat ce-mi văd acvariul aranjat, în funcţie de locatarii vegetali). O pereche de ancistruşi, doi scalari şi o haită de Rasbora, sau 15 tetrazone şi aceeaşi haită de rasbora, sau ... în fine n-o să fie ca la turnu' Babel, maximum două specii (în afară de ancistruşi, care rămân!).

Şi acum ajungem la echinodoruşi şi la întrebarea mea. Cât de realizabil ar fi un setup bazat exclusiv pe echinodoruşi? De fapt nu mă interesează atât de mult "realizabilitatea" (sunt conştient că pot pune şi pătlagină sau trifoi în acvariu dacă ţin morţiş, şi timp de o zi aş avea ce arăta prietenilor), cât estetica unui acvariu dominat de echinodoruşi. Dacă aveţi vreo sugestie cât de mică (de la speciile care ar tebui luate în calcul până la aranjarea lor în spaţiu ... o mică schemă n-ar strica, e bine să ai cât mai multe surse de inspiraţie, să nu vă gândiţi că aştept totul mură în gură sau că nu voi face muncă de cercetare şi de unul singur), vă voi fi recunoscător până la anul, când probabil mă va lovi o altă dambla vegetală

Voi apela cel mai probabil la metodele moderne de fertilizare în defavoarea rugăciunilor şi a substratului sfinţit de la Muntele Athos, deci speciile mai pretenţioase nu ies din discuţie.
Confirm cele spuse de LooSeR. 700 l/h.
Google is your friend ;)
Vând 2 (doo) filtre Aquael Fan 3 (unul dintre ele cred că mai e în garanţie, deşi nu bag mâna-n foc, iar celălalt e cam bătrâior). Preţ 50 RON (sau 500 000 ROL). Amândouă. Se vând doar împreună (nu mă lasă inima să despart un cuplu atât de fericit), dar dacă mă convingeţi că n-aveţi ce face cu două, discutăm problema, analizăm la rece şi ajungem la un compromis, că doar acvarişti suntem. Doritorii sunt rugaţi să-şi trimită CV-ul, însoţit de o scrisoare de intenţie, pe privat Ca bonus, dacă aveţi nevoie, veţi primi şi o herghelie de Pomacea (se iubesc melcii ăia, ceva de speriat).
Cu o lamă şi multă răbdare
Puşchea pe limbă, Sandule, că azi dimineaţă mi-a căzut în acvariu mai mult păr decât tubifex...
Şi sardinele încap bine mersi într-o cutiuţă de juma de litru plină cu ulei, dar cu siguranţă se simt mai bine în ocean ;) Cred. N-am văzut niciodată o sardină în mediul ei, deci tind să cred că aşa cresc ele. În conserve. ;)

Acu' serios, 9 discuşi în 160l ... c'mooon. Presupun că's pui şi ai de gând să păstrezi doar o pereche când vor creşte mari. Dacă vor creşte mari.
do the math, johnny boy

29cmx108cmx55cm = 172 260 cm3
1 litru înseamnă 1000 de cm3, deci cutiuţa ta va avea aproximativ 172 litri (cu un singur i).

Forum Index » Profile for Kiwi » Messages posted by Kiwi
Go to: