Kiwi wrote:Voi apela cel mai probabil la metodele moderne de fertilizare în defavoarea rugăciunilor şi a substratului sfinţit de la Muntele Athos, deci speciile mai pretenţioase nu ies din discuţie.
Imi place cand apar si oameni d`astia

...chair daca ma gandeam sa-ti recomand pamantul de Brasov

...chiar daca nu o fi ca ala de cartita de Iasi
Ok nu te mai pun pe jar , am inteles ce vrei si am sa-ti arat un acvariu produs de curand de unul dintre oamenii care lucreaza cu plante de la Tropica.
E vorba de
Oliver Knott...deh ce sa fac asa imi sunt mie nemtii dragi chiar daca as putea sa comentez anumite realizari si alte aspecte dar baiatul cred ca are cateva acvarii care te lasa fara aer
Din pacate nu pot sa-ti arat un acvariu de dimensiunile cerute de tine dar prinde bine sa te uiti si in plus chiar si pentru restul ...da` bine ca un exercitiu de estetica .
Cand o sa ne obisnuim ochiul cu lucrari de asa o calitate si cand o sa ne uitam si cum sunt echipate de la substrat pana la lumini o sa intelegem de ce acvariile lor arata alfel decat improvizatiile noastre ridicate la rang de acvariu de cate o gura bogata ce pretinde ca totul se face cu marfa de doi bani.
In acvaristica nu se poate pacalii la infinit, apare si momentul adevarului...care daca nu e ca in pozele lu` baiatu`bavarezu` atunci mai bine ciocu mic` mit spiell de glezne :p
El a realizat un acvariu pe care-l gasesti la categoria XLarge Tank's ---------- 400 - 800 Liter volume >> 720 Liter
Este expus la Kölle-Zoo Heilbronn
Dimensiunile: 200cm x 60cm x 60cm
Volumul: 720 Liter
Lumina: 8 x 30 Watt (T8)
...Iar la plante:
Only Echinodorus sorts: 'Red Special', 'Red Flame', 'Ozelot Green', tennellus, uruguayensis, angustifolius, 'Oriental', quadricostatus var. "magdalenesis", 'Aquartica', 'Rubin Narrow'
PH: 7.00
KH: 6
Temp: 26 C
Ulterior s-a riscat si cu niste Discusi.
Nu pot sa pun poza dar baga o geana
aici si sigur cu un pic de imaginatie te poti inspira din bazinul propus de mine.
Firesc nu o sa ai cum sa pui tot ce a pus el acolo da` poti sa mai tai din aia mari si sa adaugi mai mici ca:
E. parviflorus sau E horizontalis sau de pe acum clasicul E. kleiner baer.
Atentie echinodorusii nu se supara nici cu substrat de 10 cm...asta sa iei in calcul cand o sa stabilesti ce coloana ai si in functie de asta sa te gandesti la ce si cum .
Altminteri e o planta care cu nesimtire iese din acvariu si isi cere drepturile catre un acvariu mai incapator.
Bafta si tinem legatura