[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Echinodorusi cat vezi cu ochii  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul e acelaşi. 100x40x50, încălzitor de 350, filtrare externă (un Jebo 809 proaspăt achiziţionat) şi 5 tuburi fluorescente de 18 waţi (o să le cumpăr imediat ce-mi văd acvariul aranjat, în funcţie de locatarii vegetali). O pereche de ancistruşi, doi scalari şi o haită de Rasbora, sau 15 tetrazone şi aceeaşi haită de rasbora, sau ... în fine n-o să fie ca la turnu' Babel, maximum două specii (în afară de ancistruşi, care rămân!).

Şi acum ajungem la echinodoruşi şi la întrebarea mea. Cât de realizabil ar fi un setup bazat exclusiv pe echinodoruşi? De fapt nu mă interesează atât de mult "realizabilitatea" (sunt conştient că pot pune şi pătlagină sau trifoi în acvariu dacă ţin morţiş, şi timp de o zi aş avea ce arăta prietenilor), cât estetica unui acvariu dominat de echinodoruşi. Dacă aveţi vreo sugestie cât de mică (de la speciile care ar tebui luate în calcul până la aranjarea lor în spaţiu ... o mică schemă n-ar strica, e bine să ai cât mai multe surse de inspiraţie, să nu vă gândiţi că aştept totul mură în gură sau că nu voi face muncă de cercetare şi de unul singur), vă voi fi recunoscător până la anul, când probabil mă va lovi o altă dambla vegetală

Voi apela cel mai probabil la metodele moderne de fertilizare în defavoarea rugăciunilor şi a substratului sfinţit de la Muntele Athos, deci speciile mai pretenţioase nu ies din discuţie.

Aspru...
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Kiwi wrote:Voi apela cel mai probabil la metodele moderne de fertilizare în defavoarea rugăciunilor şi a substratului sfinţit de la Muntele Athos, deci speciile mai pretenţioase nu ies din discuţie.

Imi place cand apar si oameni d`astia ...chair daca ma gandeam sa-ti recomand pamantul de Brasov ...chiar daca nu o fi ca ala de cartita de Iasi
Ok nu te mai pun pe jar , am inteles ce vrei si am sa-ti arat un acvariu produs de curand de unul dintre oamenii care lucreaza cu plante de la Tropica.
E vorba de Oliver Knott...deh ce sa fac asa imi sunt mie nemtii dragi chiar daca as putea sa comentez anumite realizari si alte aspecte dar baiatul cred ca are cateva acvarii care te lasa fara aer
Din pacate nu pot sa-ti arat un acvariu de dimensiunile cerute de tine dar prinde bine sa te uiti si in plus chiar si pentru restul ...da` bine ca un exercitiu de estetica .
Cand o sa ne obisnuim ochiul cu lucrari de asa o calitate si cand o sa ne uitam si cum sunt echipate de la substrat pana la lumini o sa intelegem de ce acvariile lor arata alfel decat improvizatiile noastre ridicate la rang de acvariu de cate o gura bogata ce pretinde ca totul se face cu marfa de doi bani.

In acvaristica nu se poate pacalii la infinit, apare si momentul adevarului...care daca nu e ca in pozele lu` baiatu`bavarezu` atunci mai bine ciocu mic` mit spiell de glezne :p

El a realizat un acvariu pe care-l gasesti la categoria XLarge Tank's ---------- 400 - 800 Liter volume >> 720 Liter
Este expus la Kölle-Zoo Heilbronn
Dimensiunile: 200cm x 60cm x 60cm
Volumul: 720 Liter
Lumina: 8 x 30 Watt (T8)
...Iar la plante: Only Echinodorus sorts: 'Red Special', 'Red Flame', 'Ozelot Green', tennellus, uruguayensis, angustifolius, 'Oriental', quadricostatus var. "magdalenesis", 'Aquartica', 'Rubin Narrow'
PH: 7.00
KH: 6
Temp: 26 C

Ulterior s-a riscat si cu niste Discusi.
Nu pot sa pun poza dar baga o geana aici si sigur cu un pic de imaginatie te poti inspira din bazinul propus de mine.
Firesc nu o sa ai cum sa pui tot ce a pus el acolo da` poti sa mai tai din aia mari si sa adaugi mai mici ca: E. parviflorus sau E horizontalis sau de pe acum clasicul E. kleiner baer.
Atentie echinodorusii nu se supara nici cu substrat de 10 cm...asta sa iei in calcul cand o sa stabilesti ce coloana ai si in functie de asta sa te gandesti la ce si cum .
Altminteri e o planta care cu nesimtire iese din acvariu si isi cere drepturile catre un acvariu mai incapator.
Bafta si tinem legatura

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Aici unu plus unu (adica doua specii de Echinodorus) a facut tot unu - adica locul I in concursul AGA, dar... marimea (acvariului ) a contat ca si speciile si frumusetea pestilor introdusi. Cred ca din fericire exista o paleta bogata de varietati de marimi si culori de Echinodorusi adecvate ptr acvariul tau, in schimb (si de aceea ti-am ales acvariul de mai sus) cred ca la asemenea alegere de plante regula de aquascaping trebuie sa ramana simplitatea.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Sandu, INTROS, mersic pentru link-uri şi sfaturi. Deşi am salivat în faţa "jumblei" taicii Knott ca Pantagruel în faţa Leviatanului fript, micul inginer (nu e un grădinar desăvârşit) care zace-n mine va opta pentru ceva mai simplu şi mai uşor de întreţinut (şi aici mă refer la munca de grădinar chinez şi bătrân ). Ceva în genul celui de-al doilea acvariu (mai micuţ, totuşi, şi fără discuşi).

Aspru...
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Echinodorus "ROSE"
Echinodorus grandifolius
Echinodorus magdalansis
Echinodorus martii
Echinodorus ozelot
Echinodorus paniculatus