| Message |
|
|
|
De curand in loc sa imi fete o femela de gupy a inceput sa depuna icre...a mai intalnit cineva ceva asemanator? femela e sigur gupy...asta ca sa elimin orice ipoteza nastrusnica......
|
 |
|
|
Dolly wrote:
MARELE ALB wrote:
P.S. Vad ca e saptamina carasilor cu scalari. Oare saptamina viitoare ce urmeaza? Astept cu interes si cu speranta ca o sa ajungem in curind la nivelu' nemtilor de acum 40 de ani  .
Pai ce sa mai urmeze? Scalari cu discusi tot au fost - ca sunt la moda discusii, nu de alta, carasii cu scalarii sunt deja combinatia ideala, de piarania ce sa mai zic...poate un delfin in cada sau un pinguin topaind fericit prin frigider...
Eu una zic sa bati in lemn si sa-ti musti limbuta de trei ori, daca vrei sa mai avem si noi parte de putina liniste.
@alix - si vor trai fericiti pina la adinci batrineti.  Bine ca macar nu se cearta. 
vedeti exact aici doream sa ajung.... stiu ca nu este bine...si ca mediul lor nu este normal....insa doream sa exprim faptul ca nu inseamna ca nu este imposibil..... viata in general este un examen ...daca te adaptezi totul e O.K. daca nu  Stiu ca nu e corect ceea ce este in respectivul acvariu....dar nu inseamna ca este imposibil..... deunazi eram intr-un pet shop si ma uitam la acvarii si la un moment dat intreb cam de cand tine scalarii in acvariul acela mic...... si omul imi spune ....PAI INCA DE CAND ERAU ALVELINI...... si vreau sa spun ca erau niste exemplare de invidiat.... am citit foarte mult in domeniul acvaristicii si am in plan respectarea unor reguli de compatibilitate a speciilor dar nu voiam decat sa subliniez faptul ca Nu e IMPOSIBIL Acum sper sa nu va suparati pe mine.......... 
|
 |
|
|
Dolly wrote:
ashavodaz wrote:deci, raman la neoni? offff dar canibali mai sunt pestii estia
nici caraseii aurii nu sunt buni? parca as vrea sa pun si un peste mare in acvariu...
Nici sa nu te gindesti!  Carasii nu fac "casa buna" cu alti pesti. Si unde mai pui ca temperatura pentru guppy este mult mai ridicata decit pentru carasi. In acvariu cu guppy - cind acestia devin maturi - poti pune molly, platy, xifo.
Dar acvariile cu pui e bine sa ramina doar cu pui, altfel risti sa fie mincati fie de parinti, fie de ceilalti locatari.
Stiu ca probabil o sa imi spargeti in cap tot felul de remarci....insa candva eu am primit cadou un acvariu in care aveam 2carasi aurii 2 scalari, 2 gupy 2 xipho 2 cory 2 neoni o duc destul de bine... nu se cearta ... si chiar se dezvolta super ..... dora ca tre sa fac curat in fiecare zi in respectivul acvariu.....
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:ce intelegi prin hrana normala?
eu, la puii mei, dupa ce i-am hranit cam 2 saptamani cu galbenus de ou, am inceput sa le dau si purici de balta bine macinati (cu degetul, intr-un capacel) (puricii de balta, binenteles, nu vii ci cumparati de la magazin, in pungute)
dupa o luna de zile, la mine sunt dubli fata de ziua cand s-au nascut (spun asta pentru ca tin in aceasi materminate toti puii de gupi fatati la exact o luna(de femele diferita).
teoretic (nu si practic, cel putzin nu la mine, ca nu le ofer toate conditiile) in vro 3 luni ajung la maturitate.
puricii de balta nu sunt tocmai mancarea cea mai buna deoarece nu au vitamine. Eu ii hranesc cu fulgi de la tetra bine maruntiti si dupa 2 sapatamani sunt cam de trei ori cat marimea lor initiala.Acum dupa 2 saptamani am inceput sa le dau tubifex vi tocati marunt si se pare ca pt ei sunt o adevarata delicatete....
|
 |
|
|
|
la mine temperatura mai oscileaza de la 23-25grade camera e incalzita cu soba si......dimineatza .....pana ajung acasa dupa amiaza se mai racoreste putin :o
|
 |
|
|
|
problema asta am avut-o si eu si am pus o lingura rasa de sare grunjoasa la 30 l de apa concomitent cu baktopur insa la mine cozile aveau si ceva semne de sange pe ele.... bine dar asta cand erau intr-un stadiu incipient .....si i-am vindecat...
|
 |
|
|
|
din experienta mea pot sa va spun......(sunt la a 3 generatie de guppy ) perioada dintre fatari difera de la femela la femela... adica mi-a fatat si la 3 sapt dar si la o luna atunci cand a fatat un nr mai mare de pui cam 40... si cred ca si de subspecia din care face parte.....esential e ca sub 2 sapt jumate eu cred ca o sa fete.....
|
 |
|
|
|
Am in acvariul meu 2 corry s-au dezvoltat frumos amandoi insa de la un timp unul din ei si-a marit dimensiunile comparativ cu celalalt. Ai senzatia ca e umflat si destul de mare.... sa fie oare o femele care tre sa depuna curand?
Am incercat sa vad diferente intre ei si singura diferenta pe care am observat-o ar fi inotatoarea situata langa coada la unul din ei e mai mica si poate forma inotatoarei dorsale e un pic diferita ca forma. ii hranesc cu tubifex si vitamaine de la tetra... Sa am eu chiar o pereche de corry?
|
 |
|
|
Magda wrote:Scriu tot aici, ca e pe aceiasi tema.
Pe scurt, pentru ca povestea e prea lunga, am avut 7 neoni, au murit toti. Au facut gris, i-am tratat cu Costapur, dupa indicatiile in romaneste de pe cutie de i-am intoxicat (atentie la traducerile in romaneste!).
Asa ca ...s-au dus toti, pe rand
Intrebare: cum procedez acum pentru a pregati acvariul pentru alti pesti?
Cat timp trebuie sa las? Schimburi de apa cam cat % din volumul acvariului?
mai ce pot eu sa iti spuun din experienta personala: la 10 l de apa am adaugat 1 linguritra de sare grunjoasa 1ml de verde de malachit si am ridicat temperatura apei pana la 26 grade celsius. Dupa vreo 2 saptamani au inceput sa apara rzultatele pozitive . Desi am ridicat temp apei se pare ca am reusita sa imi salvez si un neon( unul a dat coltul) asa ca eu in solutiile de la sera nu mai am incredere... sarea e sfanta se pare 
|
 |
|
|
alix wrote:
Dalles wrote:
gab wrote:Folositi ventilatoare si iarna?
Da. Pentru reducerea condensului din capac.
Si odata cu aerisirea nu grabiti evaporarea apei?
si odata cu aerisirea nu grabiti evaporarea apei?
|
 |
|
|
Dalles wrote:
gab wrote:Folositi ventilatoare si iarna?
Da. Pentru reducerea condensului din capac.
Si odata cu aerisirea nu grabiti evaporarea apei?
|
 |
|
|
shyck wrote:stiu ca farte multi dintre voi ati avut aceasta specie de peste sau macar l-ati vazut, cel putin macar odata
vreau sa stiu si eu, in acvariu pana la ce lungime ajunge? normal se zice ca ajunge pana la 20 cm lungime, dar nu stiu daca poate atinge aceasta lungime in acvariu
voi ce lungimi ati obtinut? cat au trait? (stiu ca traiesc destul de mult, am auzit~17 ani )
lungimea unui peste sa masoara cu tot cu coada? sau fara? ca daca ajunge fara coada la 20 cm :o atunci are 30 cm de voie
la pet shop ul de unde ma aprovizionez am vazut o imensitate de caras si auriu dar si din acela negru catifea si bulbucati si avea cam 28 cm lungime si cam 15 cm latime...eu m-am speriat ca sa zica sa si am zis ca nu o sa mai imi iau niciodata carasi...... Bine omul mi-a spus ca ii hraneste cu tubi...
|
 |
|
|
|
insa dupa 2 saptamani pestilor mei le-a disparut grisul insa totusi se mai scarpina si ma gandeam sa nu aiba paraziti intestinali si de asta am ales baktopurul la referintele comerciantului...de fapt el mi-a zis ca este si pt gris
|
 |
|
|
|
pai si nu da randament baktopurul de la sera la nimic? ca cel de la pet shop...il lauda ca fiind cel mai bun remediu pt majoritatea bolilor
|
 |
|
|
am avut o problema in sensul ca pestii mei 2 xipho 3 gupi si 2 sanitari 2 carasi aurii foarte mici, au avut gris .Le-am facut tratament cu verde de malachit si sare .Le-a disparut grisul si dupa o saptamana pesti inca se scarpina de plante. Acum doua zile am luat de la un pet shop o solutie BAKTOPUR facut de SERA da mi s-a parut ca pestilor nu prea le place ( se ridica la suprafata si stau in zona aeratoprului.Stie cineva daca e bun baktopurul? si cam in cat timp ar trebui sa se vindece complet pestii? ![image]()
|
 |
|
|
|
Va spuneam deunazi ca gupy nu mai isi etaleaza cozile ca inainte. Uni ati spus ca e stres ....altii ca acvariul e prea mic....Eu cred ca am descoperit adevarata cauza...Pestii mei au gris....a inceput sa le apara puncte albe pe ei./... le fac tratament cu verde de malachit....si se pare ca se simt ceva mai bine....gupy si-au deschis cozile in a 2 zi de tratament.. se mai scarpiana dar eu sper sa ii insanatosesc... Le-am pus 3ml de solutie de malachit la 30 l de apa si le-am crescut temperatura pana la 26 grade. In acvariu am 2 neoni 3 xipho 4 gupy si 2 carasei aurii foarte mici... Daca cresc temperatura mai mult credeti ca neonii vor muri?
Sa pun sare neiodata si Cu2so4 (sulfat de cupru) pentru a grabi reactia? Multumesc!
|
 |
|
|
|
Salut ...cred ca din nou am o problema Am un acvariu de 30 litri pompa de aer resun 9903 cu filtru de burete si piatra substrat din nisip si ceva p-lante i, una destul de mare si 4 ceva mai mici.Ideea e ca dupa ce le-am scimbat cam 5 litei de apa pestii au dus-o foarte bine (guppy) ma refer in acvariu mai am 2 carasi mici auri 2 sanitari 4 guppy 4 xipho si 2 neoni. Insa in a 3 a zi gupyy au inceput sa stea mai mult pe la suprafata si nu isi mai etaleaza cozile.Par tristi.de mancat mananca dar nu ca inainte.Ceilalti pesti o duc foarte bine. sa fie de vina un guppy pe care l-am luat de la ubn pet shop si care a murit o zi mai tarziu...sau se intampla altceva ph ul apei este 7.0
|
 |
|
|
|
Sunt destul de proaspat in acvaristica si as dori daca poate cineva sa ma ajute cu valorile ph si a duritatii apei pe specie de pesti si eventual pentru reproducere!
|
 |
|
|
Dolly wrote:
alix wrote:
nu uitati ca eu a primit cadou acest acvariu de la prietena mea care nu prea se pricepe asa ca.....
Nu e vorba de noi, e vorba de bietele fiinte. Oricum, mie ideea de a face un astfel de cadou cuiva nu mi se pare prea grozava. Un animal e un suflet, nu o jucarie. Daca nu esti pregatit sa ai grija de el si daca nu ai timp, mai bine renunta.
ea mi-a facut cadoul respectiv stiind ca imi place forte mult si ca intr-un viitor apropiat intentionam si eu sa imi iau unul. dar acum sunt demoralizat si parca mi-e teama ca daca imi repopulez acvariul o sa imi moara din nou.
|
 |
|
|
arathemis wrote:Eu ti-as recomanda sa tii din pestii pe care ii ai 2 guppy, 2 xifo si 1 sanitar, sau in loc de perechea de guppy sau xifo sa tii perechea de zebre, desi zebrele sunt pesti de card si le-ar placea sa fie vreo 8-10, intr-un bazin mai mare (aici nu vreau sa sugerez ca gupilor si pestilor xifo nu le-ar placea bazine mari  ).
In nici un caz sa nu tii scalarii in acvariul ala asa mic. Ei au nevoie de cel putin 120 L sa se dezvolte normal si sa nu fie stresati. (Si in aia 120 L sa nu mai fie si alti locatari).
Cat despre sanitari... depinde ce specie ai...daca is Hoplo (maron cu pete, cerculete negre) astia cresc destul de mari (15 cm) si e cam mic acvariul pentru el. Eventual sa tii unu din ei pana creste pe la 7-9 cm dupa care sa-l dai la o casa mai buna sau sa faci upgrade la casa pe care o are acum.
E doar alegerea ta ce faci cu pestisorii, eu sper doar sa faci o alegere corecta din punctul lor de vedere .... nu din al tau.

nu uitati ca eu a primit cadou acest acvariu de la prietena mea care nu prea se pricepe asa ca.....
|
 |
|
|