[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alix
Forum Index » Profile for alix » Messages posted by alix
alix wrote:am fiert-o in clocot pentru a se evapora clorul...

Prin fierbere se duce si oxigenul. Probabil ca le-ai provocat o hipoxie.
Lasa apa 24 de ore intr-un vas deschis ca sa se evapore liber clorul ala. Nu e deloc nevoie s-o fierbi pentru asta.

Cred ca ai dreptate hipoxia cred ca a fost de vina pentru ca am vazut ca respirau destul de neregulat si foarte des iar sanitarii faceau salturi spre suprafata apei pentru a respira. Eu am crezut ca rezolv problema cu un furtun special care facea niste bule de aer foarte fine. Oricum am invatat ceva. Cel mai tare imi era ciuda ca au murit si eu nici macar nu stiam de ce. 10x to all
Dolly wrote:In primul rind pestii pe care i-ai avut erau prea multi pentru 30l si nici nu erau compatibili in mare parte intre ei.

In al doilea rind, citeste Ghidul incepatorului, Ciclul azotului si Volumul acvariului si numarul pestilor ca sa nu mai repeti aceste greseli pe viitor.
pestii nu au fost agresivi niciodata unul cu altul au crescut destul de bine si se vedea clar ca la merge bine dar nu stiu de ce au murit :nu am declorinat bine apa sau tuibii au transmis vreo boala?
ADXX wrote:pai ai pus apa asa, direct de la robinet, fara sa o tii minim 24 ore la declorinat, dupa care sa o aduci la temperatura celei din acvariu?
am fiert-o in clocot pt a se evapora clorul si am adus-o la 24 de grade C.Ideea e ca nu e prima data cand fac schimbul apei,cred ca de vina e ca am schimbat in procent de 1/2 in loc de 1/3
Am un acvariu de 30 l primit cadou in care aveam 2 scalari 2 xifo 2 gupi 2 sanitari si 2 zebre.Le mergea foarte bine incepusera sa cresca insa dupa ce le-am scimbat ceva mai mult de jumatate din apa(datorita faptului ca era destul de murdara pe fund nu am fost acasa si altcineva le-a dat ceva mai multa mancare ) insa cu o zi inainte pestii erau foarte bine eu le-am dat si tubi.Dupa ce am scimbat apa pesti au inceputa sa stea ba la suprafata apei ba la fund. Scalarii si sanitarii au rezistat cel mai mult.Apa am folosit de la robinet cum folosisem si mai inainte.Aveam acvariu de 1 luna si le-am schimbat apa de 3 ori pana sa se intampla insa in proportie de 1/3.ce s-a intamplat?

Forum Index » Profile for alix » Messages posted by alix
Go to: