alix wrote:Salut ...cred ca din nou am o problema Am un acvariu de 30 litri pompa de aer resun 9903 cu filtru de burete si piatra substrat din nisip si ceva p-lante i, una destul de mare si 4 ceva mai mici...(guppy)... in acvariu mai am 2 carasi mici auri 2 sanitari 4 guppy 4 xipho si 2 neoni.... ph ul apei este 7.0
'Sunt destul de proaspat in acvaristica si as dori daca poate cineva sa ma ajute cu valorile ph si a duritatii apei pe specie de pesti si eventual pentru reproducere!' :o
putin cam off-topic :
Cu o zi inainte , cred ca l-ai 'uimit' pe Johnny . Acum , mai ca-mi vin si mie oares'ce semne de nelamurire. Au fost, sunt si banuiesc ca vor mai fi tentative de facut ' mishto in masa' . Din aceasta cauza, unii privesc

(adica sceptic, in caz ca nu am putut fi inteles). Cum in justitia romana se spune ca prezumtia de nevinovatie e ceva serios, si trebuie luata in serios, sa zicem... Partea proasta , care nu-mi convine nici mie si nici celorlalti incepatori bine intentionati , e ca suntem luati la bani marunti tocmai din cauza "glumetilor".
Ai gasit probabil tot felul de afirmatii in topicuri in care se afirma si se recunostea de catre "emitenti" lipsa unor cunostinte detaliate in anumite domenii. Adevarat. Daca asta ar genera aparitia in mintea unora a ideii ca 'aici nu se prea stie nimic exact' raspunsul e :FALS

Sunt multi cei care nu raspund la provocari, dar atentie , ca si inainte de 1989 se spunea ca 'mamaliga nu explodeaza'...
on topic :
Esti prea obsedat de chestia asta numita pH...Partea proasta e ca tu, de fapt , nu ai "o problema" , ci o adevarata culegere de probleme...
-Acvariul, asa cum ti-au spus si ceilalti, e , delicat spus, cam mic.
Carasii vor creste mari, iar cele 'ceva plante' nu vor mai fi curand, pentru ca le vor dezgropa din nisip.
-Daca folosesti doar apa de la robinet, pe care banuiesc ca ai citit si stii cum trebuie facut pentru a o putea utiliza in acvariu fara probleme, nu-ti mai fa griji atat de mari pt pH. Se pare ca testerul tau arata o valoare foarte buna, asa ca nu te mai ingrijora. Probleme serioase cu pH-ul nu pot sa apara daca nu introduci acizi, saruri , sau baze in apa. Ai grija sa nu pui in acvariu pietris calcaros, nisip de la mare, cochilii de scoici si melci pentru ca se va produce o crestere a pH-ului. Nu enorma si periculoasa pentru pestii tai, dar unele plante au reactii negative. Plantelor de apa dulce nu le place nici sarea de bucatarie.
-Ca vrei sa ai o noua generatie, e o treaba pe care o vrem toti. In conditiile astea, acvariul tau e, din nou, prea mic. Unul dintre colegii nostri are o vorba: 'UN RECIPIENT MAI MIC DE 50 DE LITRI, NU SE POATE NUMI ACVARIU !!! '
In cazul in care poti folosi ceva din ce-am zis, nu citi partea off topic, pentru ca inseamna ca nu e pentru tine.