[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aris
Forum Index » Profile for aris » Messages posted by aris
Cred ca da...oricum pe langa cei 2 neoni rosii de care se ia, am adus de curand si un neon negru + betta si cu ei nu are nimic... eh... cu timpul o sa se obisnuiasca
multumesc
Aha ...am observat ca doreste neaparat sa`i tina pe neonii rosii la respect...
Am si eu o intrebare in leg cu substratul. Am ca substrat nisip de rau la un acvariu de 80 L. Faza e ca atunci cand aranjez plantele prin acvariu si mai deranjez nisipul, apar tot felul de suspensii prin apa...deranjant... Exista vreo metoda super-ultra-secreta de sifonare a nisipului?!?! :-)
E o chestie buna pentru plante, dar ptr apa nu prea...
Ce peste este acel peste cu partea de jos a cozii lungaaaaa??? Femela lui este ca un platy cu o forma super la coada nu?! :newbie:
Nu stiti, acest peste are vreo problema cu neonii, sau al meu a fost putin shocat atunci cand a vazut noii colegi de acvariu?! Ii cam fugarea :rambo: :rambo: prin acvariu ) era amuzant, dar nu stiu ce sa cred ... fugeau cei 8 neoni.... (5 clasici, unul negru si 2 rosii) .
Da, am vazut ca are doar 80 L, dar are un singur discus si putini pestisori ... adik nu poti sa compari cu situatia ta...
100% nu sunt toxice. sunt de la bunica pe langa locul in care se scurge apa de la canal in pamant ; 100% nu e pamantul cu ingrasaminte ca ai mei nu folosesc asa ceva...si nici de gunoi nu sunt. O sa dau mare party ptr pestisori cu rame dupa ce termin cu bacu` . Multumesc, m-ati lamurit!
fr0ggy wrote:eventual daca sunt mari, merg spalate si clatite inainte ... au un mucus deranjant de vazut prin acvariu pe ele (mari = 15->20 cm+).

nu-s vari...e vorba de niste rame cam de, maxim 8 cm...
Nu am pesti mari daca nu pun carasul la socoteala . O sa merg la bunica sa sap dupa niste rame si sa vedem ce iese . Daca n-o sa-mi placa cum arata nu le dau
Mersi, oricum, mai astept sfaturi...
Rame ptr ca e vb de rame ordinare, din pamant de gradina de ex., nu crescute k lumea.
Intrebarea mea este adresata celor care stiu sigur ca stiu raspunsul (sau link-ul).
Cum trebuie sa pregatesc ramele inainte de a le da pestilor???

Vreau sa le dau si niste specialitati, nu au mancat in viata lor hrana vie asa ca abia astept sa vad cum o sa reactioneze :pigeons: . Rame am de unde sa iau, insa habar n`am cum trebuiesc preparate...

Se merita sa le dau rame? (adik sper ca riscurile de imbolnavire sunt mici...)
Multumesc
@MARELE ALB
Mersi de raspuns. Chiar nu stiam ce sa fac cu ele... erau lungi (le-am dat cuiva si am pastrat cateva mai scurtutze) si acopereau toata suprafata apei; nu mai zic de faptul ca erau plantate in colturile acvariului .

@pooops
O sa incerc sa fac manevra cu substratul, sa vad ce iese . Multumesc.
Leo2003 wrote:
aris wrote:@Dolly: Da..scalar cu caras, nu am absolut nici o problema, din nici un punct de vedere

Asa o fi cum zici dar da-mi voie sa-ti spun ca nu ai dreptate.

Poate ca in general nu e in regula, dar eu nu am nici o problema... la inceput scalarul parea el cam timid si statea prin colturi, dar acum mananca aripioara-la-aripioara cu carasul...
Leo2003 wrote:
aris wrote:... deja la varsta lui ar trebui sa fie negru

Stai linistit. Sunt o gramada de mulinezi tarcati. Nu este obligatoriu sa fie negru ca "pana corbului".

Cand era el mic mic pe la mine prin acvariu, credeam ca e pui de guppy, dar cand am vazut ce e de fapt.... oricum, totusi speram sa se faca un molly frumos, chiar daca avea deja 1,5 cm
@Dolly: Da..scalar cu caras, nu am absolut nici o problema, din nici un punct de vedere . Sunt cam de acceasi marime, iar carasul impresioneaza cu imensa lui burta , asa ca nu se intampla nimic . Am avut mai de mult molly cu caras...nasol de tot, am scapat destul de repede de ei (i-am dat inapoi de la cine i-am luat; de fapt to el mi-a dat carasul impreuna cu molly desi stia ca nu se impaca deloc )
PSN-ul (peste scarpinator neidentificat) seamna cu un molly, ceva mai mic, poate si ptr ca nu e prea batran (cam de vreo 3 cm), si pete albe...sau e alb si are pete negre...cum vreti...
Cred ca e vreun molly slab pigmentat... deja la varsta lui ar trebui sa fie negru .

@Dalles: nu e boala 100%, patat e de cand s-a nascut (primul peste made by acvariul meu )...pur-si-simplu asa face el, si nu o face prea des . Oricum, e distractiv ).
Doresc si eu niste tips&tricks in legatura cu aranjarea plantelor in acvariu, nu numai sa arate bine, dar sa le fie bine si pestilor.

Am plante...lungi...cordoane d-alea care urca la suprafata...am alte plante lungi, ca niste frunze subtiri si lungi care urca la suprafata, niste plante 'Hygrophila polysperma'-seamana, sau popular salcioara-cred.

Nu cer cine-stie-ce sfaturi...doar generalitati; chestii de genul: plantele mari in spate...si de astea...

Va multumesc...
Cam asa fac si pestisorii mei:
-cei 5 neoni se fugaresc toataziulica prin acvariu;
-un peste neidentificat se joaca cu plantele...se paropie de ele, le atinge, si apoi fuge...
-caraselul daca ii dau atentie face ca toti dracii; mai nou am inceput sa-l dresez sa vina la mana...eu nu prea am succes, dar are maica-mea...il ademeneteste cu bobitze de tetra animin si tine faza ).

Scalarul e cel mai linistit peste din acvariu...chiar mai linistit decat sanitarii ).
Multumesc. Problema mea era din pct de vedere tehnic daca o sa functioneze...am incercat si a mers! :-)
liviujosceanu wrote:nu are nimik eu am 200 Litri de apa si filtrul esoate 1000l/h deci mult mai multa ca al tau si nu afecteaza cu nimik la mine jetul de apa este indreptat in sus pentru ca asa l-am lasat eu sa nu imi faca plantele "varza" . daca te uiti la mine in acva zici ca e fantana arteziana e super ;)

de ex un filtru de la aquael pot sa-l pun si orizontal?!?!?!?!?
eu am niste probleme cu el vertical ptr ca se creaza un curent (prea puternic) in acvariu si tre` sa alerge pestii dupa mancare, si alte probleme cu orientarea plantelor...
Va multumesc...se pare ca site-ul era picat si pana la urma m-am prins eu ca taica-miu e electrician si l-am intrebat pe el si mi-am facut instalatia (bineinteles ca am insistat sa o fac eu...altfel nu avea nici un farmec! )
Mersi!

Forum Index » Profile for aris » Messages posted by aris
Go to: