Message |
|
Si mai e o chestie cu betta. Daca vanzatorul a 'uitat' sa-ti zica de ce sex sunt, s-ar putea sa ai probleme ptr ca 2 masculi se vor bate pana moare unul dintre ei. Din nou, nu-s expert si nu-ti pot spune cum sa-ti dai seama daca sunt masculi amandoi. Poate ma ajuta cineva...
(Nu-s vinovat ca nu merge edit-ul)
|
 |
|
E un lucru bun ca te-ai decis sa faci inca un acvariu. Ideea e ca 4 scalari nu prea incap ei in 60-65l...si nici un 100l. Ma rog, acum sunt mici, dar cand vor creste... Daca mai ai norocul sa ai vreo 3 mascule si o femela, o sa fie front de lupta acvariul...cred... Nu-s expert si nici nu pretind a fi.
Ar merge MAXIM 2 scalari in acvariul de 65 daca iti plac foarte mult...
Oricum, daca zici ca pui in cel de 100l viviparii aia e ok din punctul meu de veder si e ok sa iei si niste zebre (dar nu prea multe ca nu incap).
|
 |
|
Carasul meu traieste de cand se stie el la peste 25 de grade. Chiar si iarna, temperatura apei nu scade sub 25 pentru ca in camera e cald non-stop. Mai stiu cativa crescatori prin oras care au carasi ffffff frumosi si bine crescuti si nu au absolut nimic, si se simt f bine (se vede dupa comportament). Al meu nu a avut nici o boala de cand se stie, si nici balonat nu a fost (fapt care ma ingrijoreaza) si se comporta ca un caras normal (cauta toata ziua mancare prin acvariu <- adik nu sta ca un mort). Eu cred in adaptarea pestilor la conditiile de mediu!
|
 |
|
pentru asta ar fi necesare cam 10 kg de pietris... (sa fie substratul cam de 5 cm) nu?! cam asa...poate mai mult...
|
 |
|
Fara suparare, au fost multe discutii pe tema temperaturii la carasi si eu zic ca s-au adaptat saracii. Cat despre fugaritul neonilor a fost o presupunere. Mai degaraba a vrut sa caute prin pietrisul din ulcica. Daca fugarea un neon, inseamna ca avea viteza mare si nu cred ca nimerea spartura... ma rog...
Nu sunt adeptul castelelor din acvarii, dar o ulcea (sparta pe deasupra) mi se pare un element de decor destul de placut...
|
 |
|
Despre carasi...
Nu stiu daca nu sunt ptr incepatori. Eu am inceput (acum cam 7 luni) cu 2 carasi (mici...vreo 4 cm fiecare) intr-un acvariu de 40 l in care aveam si alti pesti (mare mare greseala dar atunci nu stiam). Acum am un caras in 75 de l (acel caras este unul din cei doi cu care am inceput, deci nu am avut probleme cu el). Si ca tot veni vorba de probleme... bobul de mazare pot sa-l iau de ex dintr-o conserva (mazare la cutie/borcan??? canu stiu). Si asta nu ca as avea probleme, ci pentru ca vreau sa fiu precaut.
Cat despre acvariu ptr baiat. Eu zic sa incerce sa ia unul ceva mai mare (hai 150 l) deoarece este mai usor de intretinut si ptr ca daca ia unul mic, cu greu isi va mai face 'curaj' sa-l schimbe... Adica ar fi ceva de genul: "lasa ca e bun si asta...".
|
 |
|
Tocmai mi-am salvat carasul de la moarte!  Cat de prost poate sa fie (si lacom). Am o ulcica mica, care este sparta intr-o parte.
Spartura este orientata in jos putin. Carasul a vazut pe acolo pietricele si a zis sa caute si pe acolo mancare (sau poate a ajuns acolo in timp ce fugarea un neon...). De intrat a reusit sa intre, dar de iesit nu (din cauza aripioarelor din fata care actionau ca niste carlige. Acum vreo 5 minute nu aveam ce face si am zis sa ma uit la acvariu...si ce sa vezi?! (m-am cam speriat: credeam ca e de ja mort) Am bagat repede mana in acvariu, si m-am chinuit sa`l scot destul timp, si pan` la urma am reusit (am fost cam violent ptrca nu iesea). L-am tinut putin in maini (in apa), m-am uitat sa vad daca are aripioarele rupte...si era in regula. L-am fugarit putin prin acvariu sa vad daca are putere... Oricum, ideea e ca imediat cum i-am dat drumul s-a si pus pe cautat mancare  ). Acum trage de o frunza  . Phiu, bine ca l-am vazut. Sper sa nu aiba nimic grav. Am pus acum ulcica cu spartura in pietris.
Oricum, sunt tare dezamagit de colegii de acvariu. N-a pus nici unu` umaru' sa`l scoata de acolo.
Concluzie: posesorilor de astfel de ulcele care au pesti ce pot ramane blocati acolo, sa faca ceva... 
|
 |
|
Dolly wrote: Decit sa te fi carat cu el tocmai de la mare, mai bine faceai un tur prin Bucuresti si precis gaseai ceva nisip pentru acvariul tau.
P.S. Sper ca n-ai adus si niscai scoici pentru acvariu...
Nu pot sa ma abtin...e cam offtopic. Si eu sunt de la mare (Sulina) si am fost cu admiterea la fac. La intoarcere am luat cu mine din obor vreo 9 kg de pietris  ...si am caraaaaaat, plus ca mai aveam cam inca o tona de bagaje  .
Cat despre nisipul de mare. Nu sunt eu expert dar cred ca nu prea merge intr-un acvariu. Si ptr mine era f usor sa pun nisip de mare in acvariu, dar am facut rost de nisip de rau.
|
 |
|
Parerea mea e ca 10 melci sunt destui...
Si apropo de melci am o chestie de povestit.
Prietena mea e plecata cu toata familia si am eu grija de acvariu. Azi cand am fost sa sting lumina nu gaseam melcul...si este un melc galben gigant de vreo 3,5-4 cm diametru si acvariul e mic... M-am gandit apoi la varianta ca poate a iesit din acvariu tinand cont ca acvariul sta fara capac din cauza caldurii. Si ma pun eu sa caut pe acolo si cand colo, melcul era sub pat  . L-am luat, l-am curatat si l-am bagat inapoi in acvariu. Am asteptat vreo 10 minute pana a iesit din cochilie. Habar n-aveam ca melcii ies din acvariu. Melcii mei mai sus de nivelul apei nu urca.... :o
|
 |
|
John wrote:
FLORI AN wrote:Cuburi de gheata ?
cand aveam acvariu de 30L era mai usor... dar acu la 100L...
Lol..le-am bagat eu o folie intreaga cu 25 de cuburi..(cu folie cu tot.)..si nici macar 1 grad nu a dat inapoi..in cel de 40..iti dai seama ca in ala de 100 chiar nimic  .
Singura care a dat rezultat a fost sticla inghetata sa pluteasca deasupra.
In 5 min iti scade 3-4 grade..
Si eu aplic acest procedeu...dar cred ca exagerezi  Eu bag sticla de 0,5 l in 75 l de apa la 28-29 grade, si abia scade cu 1-2 grade (nu stiu exact in cat timp...). Oricum, ideea e ca nu se poate vorbi de un soc termic. Parerea mea. Faza nasoala e ca tre' sa bagi sticla din nou la congelator, s-astepti sa inghete apa, sa o bagi din nou in acvariu... Ar fi solutia cu mai multe sticle...2-3...
|
 |
|
Poate vrea sa stie cum se face sa faca el...
(vezi ca ai zis ca stii de gluma!!!!!!!)
|
 |
|
razvan wrote:esti sigur ca acel "mult kk" pe care-l aduni e opera sanitarilor ?
mai oameni nu mai ginditi doar in alb si negru..
"patru picioare buni, doua picioare si mai buni"
Sunt 100% sigur ca e al sanitarilor si stiu si de ce. Pestisorii mei nu apuca sa manance fulgii, si sanitarii manaca si fixuri si fulgi si de toate. Cand dau de mancare la pesti, ei inca isi mai fac nevoile prin acvariu (si le dau o data pe zi). Asa ca am inceput sa le dau mai putin de mancare , iar fulgi dau de doua ori pe zi (mai putin) sa manance toti pestisorii (neonii in mod special).
|
 |
|
razvan wrote:la caras finctioneaza din plin principiul "mult papa => mult caca"
Care pesti ar fi campioni la cap. asta? Eu zic ca sanitarii. Sunt belea...in fiecare zi le adun cu furtunu' nevoile de pe NISIP. Nasol de tot. Am inceput sa le dau mai putin de mancare ca oricum ei halesc si fulgii care cad pe fundul acvariului...
|
 |
|
O fi si suprapopularea una dintre probleme, dar eu zic ca mai importanta e cea legata de accidentarea carasului. Sfaturi idei...se incearca tratarea (preventiva) cu albastru de metil. O reteta, ceva? 
|
 |
|
Dolly[size="9 wrote:P.S. Ce desen sugestiv ai facut...  [/size]
lol...dupa desen, sunt 100% mormoloci
parerea mea 
|
 |
|
Eu am fiert-o in tone de sare si am clatit`o in tone de apa  aburisem toata bucataria  Cand a venit maica-mea acasa s-a luat cu mainile de cap...da` nu s`a suparat  a doua craca a fiert`o chiar ea 
|
 |
|
am si eu o cioata, si nu am observat nici un miros neplacut...deocamdata...
Totusi...nu ar trebui sa putrezeasca putin cate putin de tot!!!  ?
|
 |
|
um...pai daca l`ai pus intr`un lighean....era multa apa in lighean, nu?! Pai cateva picaturi nici nu se simt...
|
 |
|
Multumim la fel. Asta inseamna si admitere la facultate placuta?? 
|
 |
|
u know me  .
carasul nu e clasic si e unul de orando (din acela portocaliu, nu goldfish!), iar pestisorii erau niste vivipari fiorosi (molly+xipho). Am avut si eu probleme cu ei si am scapat...cate unul cate unul i`am dat pe la altii.
tin sa mai adaug la postul tau ca ai cam inceput un tratament cu albastru de metil (nu stiu exact ce ai facut), dar totusi ai nevoie de niste sfaturi (pe care eu nu le pot da, dar pot altii...). Tre` facute cateva bai scurte ca nu e ff grava problema (din forma de semiluna a aripioarei, lipseste o bucatzica de 0.5 cmp sa zicem, dar care nu prea`l incurca...
|
 |
|