[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kiwiboy
Forum Index » Profile for kiwiboy » Messages posted by kiwiboy
Am inteles treaba cu lemnele ... acum despre apa? Ce sa fac??? Ca e tulbure ... si o sa dureze ceva filtrarea ... sa ii bag asa? Stau intr-un borcan fara filtrare ... aerare de vreo 3 ore aproape ... sa ii bag in apa asa mai tulbure? Intr-un fel n-ar avea ce sa le dauneze nu? Sunt doar ... substante organice ...
Am luat lombardoi albastrii ... cu dungi ... tigrati 4 la numar. Acum am scos pietrisul am pus nisipul dar am apa ... tulbureeeeee rau de tot de la mizeriile care erau pe fund. Astept sa se filtreze ... dar cred ca o sa dureze cateva ore. Pot sa pun africanii in apa asa .... sau sa mai astept pana se limpezeste? S-ar putea sa dureze... si acum stau intr-un borcan fara filtrare ... etc.
Am spus 2 perechi ... m-am referit adica am luat 4 africani ....
Ok .... am fost in piata mi-am luat 2 perechi de Africani ... am luat nisip si am facut inlocuirea pietrisului cu nisipul ... deocamdata e cam tulbure apa din cauza mizeriilor care erau in pietris ... am mai cumparat o radacina si mai aveam eu una sa ... fac un fel de tunel pana pun la punct un deocr de stancaraie
Ok ... deci sa raman la pietris .. atunci raman la pietris dar ma enerveaza cand schimb apa si ... sifonez pietrisul nu se mai vede nimic in apa retine foarte multe mizerii in el ... sa incerc un filtru mai puternic? E posibil sa nu faca asta fata? Si ... tre sa mai elimin din plante nu? Africanilor le place stancaraia ...
Vreau sa scap de pietris ... va spun din experienta ca e pacatos din cauza ca retine in el "namol" ... nisipul ma gandesc ca fiind mai fin .. este mai compact si mizeria ramane la suprafata nu intra in el si poate fi usor aspirat cu un furtun; mizeria fiind mai usoara o sa fie aspirata de deasupra si nisipul va ramane ... ce ziceti? Fac o alegere buna??

Daca da, de unde iau niste nisip sa pun in acvariu??? Dati-mi niste sfaturi
Pana la urma m-am decis ... am studiat si eu un pic despre ei si aveti dreptate in legatura cu spatiul. Oricum ii iau de mici au vreo 2-3 cm deocamdata si am masurat un posibil spatiu pentru un nou acvariu la mine in camera. Are cca. 110 x 50 x 50 cam asa ceva ... ar incapea un acvariu de cca. 250 - 300L ... ceea ce ar fi destul de ok zic eu pentru ei ... pana incep sa imi pun la punct noul acvariu o sa ii tin in cel de 80L mai ales ca nu au dimensiuni considerabile pestisorii deocamdata.
UP

edited by koala

... prietene, aici nu merge cu "UP" ! ...

on topic :

... bazinu' ala e mic pentru africani ... astia-s pesti care trebuiesc tinuti in familii [ 1 mascul si 4-5 femele ] ...

PS : ... vad ca am postat in acelasi timp cu MA ...
300 de ?? $$ EE sau k lei
29 de grade zici JOHN? Eu am in acvariu de 4 zile incoace ... temperatura de 31-32 grade. Si nu stiu nici eu ce sa mai fac. Deocamdata nu am pesti. Astept sa imi vina africanii... sa ii vad saracii cum se impaca cu ea. Altcineva vreo solutie???? A mai gasit? In afara de cea cu sticla inghetata
HAHA ... no way :p nu scoici vii ... am o scoica tare rau cumparata acum pe 1 mai de la un vanzator ambuland de pe langa Acvariul Constanta avea si bucati de corali
Aveam un acvariu ... cu de toate cine mi-a mai citit posturile .. stie despre ce vorbesc ... de la platty si molly pana la scalari si neoni intr-un acvariu de 80L.

Luasem decizia sa merg pe neoni + rasbora ... dar m-am indragostit intre timp de AFRICANI ... de ciclide ... in special de lombardoi. Sunt super tari pestii.

Joi imi vor popula acvariu pentru ca atunci mi-i aduce o tanti Am inteles ca nu prea le place vegetatia ... si mai mult stancaraia si apa mai dura? Deci pot sa introduc in acvariu si o scoica? O sa incerc sa mai elimin din plante si sa pastrez doar Java Moss si inca cate ceva mai pitic ... sa vad ce Acum ... as astepta cateva sfaturi de la voi in legatura cu noii mei pestisori Am substrat de pietris... ar fi mai bine sa pun nisip in locul lui? Ce spuneti?
Am inceput ... acvariul meu cu niste neoni platty scalari molly si ancistrusi ... asa e la inceput vrei de toate in acvariu. Dar gata mi-am facut damblaua si vreau sa trec si eu pe o singura clasa macar. Characidae pt ca ma atrag mult neonii.

Am gasit in Obor o tanti vanzatoare de pesti (si crescatoare) binevoitoare, de la care am tot cumparat eu ce am momentan prin acvariu si careia i-am propus sa ii dau toti ceilalti pesti ai mei in afara de cei 7 neoni si sa imi aduca la schimb niste neoni rosii si cred ca si verzi si inca ceva dar nu stiu ce inca ... tot din clasa Characidae. Nu am vazut pana acum in Obor neoni de alta culoare in afara de aia normai si cei negrii. Ea mi-a zis ca are acasa si alte culori dar nu ii aduce in obor pentru ca sunt destul de scumpi si nu ii cumpara lumea. Ii aduce doar pe comanda. Daca mai cauta cineva neoni rosii ... va trimit eu la "tanti" .

As vrea sa pun cca. 15 neoni (rosii si verzi) si inca vreo 10 pesti dintr-un alt CARD dar nu stiu ce s-ar vedea bine pe langa neoni. In afara de Rasbora pe care ii stiu ... si in lipsa de altceva cred ca o sa pun un card din acestia. Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????

Pentru plante as vrea si eu ceva fertilizator ca sa fie si ele mai viu colorate ... si sa creasca mai mult unele din ele la mine au o tenta galbuie (verde-galbui) ... nu le-am pus nimic pana acum in apa ... tot tanti vanzatoarea mi-a recomandat de la TETRA ceva ...
Sau sa nu pun 25 neoni ... sa pun vreo 15 neoni si vreo 10 rasbora? Sau ce ar mai merge cu neonii in afara de rasbora tot asa micutzi si de CARD sa fie ?
Si eu vreau asa ceva daca se ofera cineva sa ne dea cateva SMOCURI
Tari pesti julidochromis regani ... sunt pesti de apa dulce nu? La ce marime ajung la maturitate?
Acvariul este de cca 80L ... cati neoni ar merge? Vreo 20-25 e OK? Am un ancistrus maricel deja

Dolly ... unde gasesc celelalte specii de neoni? In obor nu am vazut decat negrii parca
AAhaa... intzeleg ... atunci o sa renunt si la scalarei si fac un acvariu cu neoni ... si mai ce ma sfatuiti sa mai bag. As prefera 2 rase.
3 platty - 2 femele + 1 mascul (rosu mai deosebit - mai inchis) contra neoni .... vreau sa renunt la viviparii din acvariu si sa imi fac un acvariu strict de neoni + 2 scalari.
Ok cu muschiul m-am prins .... dar cu celelalte mi-ai zis doar denumirea dar care este ... zi-mi pozitionarea in acvariu casa imi dau seama si eu care ce denumire are ...

Forum Index » Profile for kiwiboy » Messages posted by kiwiboy
Go to: