[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kiwiboy
Forum Index » Profile for kiwiboy » Messages posted by kiwiboy
Aaaa... si am uitat de plante ... am destule. Nu sunt doar cele mentionate mai sus. Dar ma plictisisem de descrieri si nici nu stiam cum sa le descriu mai exact ca denumirile nu le cunosc. O sa fac o poza la acvariu de ansablu si o sa o pun pe aici pe undeva cel mai bine
Betta nu a luat boala de la puiul de gup pentru ca dupa moartea betta am cumparat puiul

Platty nu au gris ... nu se observa puncte albe. Mai nou au burtile cam maricele ... femelele ... e posibil sa aiba pui.

Am acvariul de 3 luni. Pana acum totul a mers super OK. Nu mi-a murit nici un peste in timpul asta. Acvariul a stat la ciclat cam 2 saptamani jumate. Neonii de exemplu au fost primii pesti in acvariu si tot 7n la numar au ramas

Acum ... cu platty nu stiu cand sa le pun in acvariul maternitate ca sa fete. Nu vreau sa le tin acolo prea mult timp sa le stresez. Am un acvariu micutz de cca. 8L. Ce semne dau inainte cu 1-2 zile inainte sa nasca? Se observa ceva modificari pe corp, burta, ceva?
Oki ... sa incepem cu detaliile despre acvariu:

Acvariu:
- sticla de 6mm
- dimensiuni: 60(L)x35(l)x40(h)
- capacitate: 70-80L
- substrat - pietris cu granulatia de 3-4mm
- filtrare cu filtru intern cu carbune 24/24H
- FARA instalatie de Co2 sau alte chestii

Pesti:
- 7 neoni
- 3 platty (2 femele + 1 mascul)
- 2 molly (1 femela + 1 mascul)
- 2 guppy (2 masculi - am avut si o femela f. mica pui de ... 2 sapt. cam asa avea cred recent cumparata era f. f. f. slaba si refuza sa manance de cand am cumparat-o nu am vazut-o f. bine atunci cand am luat-o si am gasit-o decedata azi dimineata ... refuza sa manance am observat)
- 1 ancistrus
- 2 scalarei

Plante:
- nu prea ma pricep la denumiri ... dar incerc sa le descriu:
- un lemn de mahon pe care am crescut niste muschi
- o planta care seamana cu iarba ... dar ceva mai inaltuta (30cm)
- o scoica maricica cumparata de la mare de 1 mai

Mancare:
- fulgi
- granule
- de 2 ori pe zi (dimineata fulgi seara granule)

Iluminare:
- capac cu 2 neoane Philips TLD 830(lumina galbena) si respectiv TLD 840(lumina alba) - tin lumina aprox. 8-10h / zi aprinsa

Apa:
- apa de robinet
- decantat vreo 6 zile
- a saptea zi se schimba apa in proportie de 25%

Tratamente folosite:
- SERA AQUTAN - 5ml la 20L de apa - cam atat pun 4-5ml la schimbul de apa o data pe saptamana.

COMPORTARI CIUDATE IN ACVARIU:
- o femela de platty cred ca are paraziti ca incearca sa se scarpine cu burta de diverse obiecte din acvariu
- au inceput sa apara alge pe plante si pe peretii acvariului
- moartea pestilor din replyurile anterioare ... cu cozile parca ciuruite ... sau franjurate (betta, gup)
Am fost plekat din bucuresti seara trecuta ... si am gasit betta mort in acvariul in care il separasem si un molly mort in acvariul mare ... aveam un acvariu de vreo 8L si l-am pus acolo masculul de betta cat am fost plecat. Tot azi cand m-am intors ... am gasit si un GUP (mascul) cu coada dorsala mancata .... si pana sa il separ a murit si el. La putin timp ... femela de GUP statea cu gura DESCHISA incontinuu ... nu o mai inchidea DELOC .... mai mult pe la suprafata apei. M-am gandit sa nu fie destul de bine oxigenata apa ... dar e exclus ca ceilalti pesti nu au nici o treaba. La scurt timp a murit si ea. Am scos din acvariu Jandarmii si pestii aceia trasnparenti cu coama colorata (Artificial) .. nu stiu cum se numesc exact ... m-am dus la Obor si am facut schimb cu un vanzator binevoitor cu 2 guppy si o planta. Nu stiu ce sa zic ... e posibil sa fie vreo BOALA ??? E posibil? Sau ... sa fi fost niste raufacatori in acvariul meu? ? ?
Am gasit astazi masculul de Betta ... cu coada mancata ... am cateva intrebari. Eu banuiesc Jandarmii sau ... acei pesti transparenti injectati cu colorant portocaliu ... care din ei sa fie infractorii??? Mascullul de betta mai are vreo sansa sa isi refaca la loc volanele pierdute (ciuruite) ?? mai are sanse sa supravietuiasca? Este destul de trist si sta mai intr-un loc fara sa mai inoate
Da dungile alea sunt DORSALE ... pe spate adica (pe coama) si dedesubt .... de la aripa de sub burta spre coada ... la fel o dunga. CUm sa fie VOPSEA???? Se practica chestia asta???? ii injecteaza ce le fac? Nu mor?
Hmm ... pare o solutie rapida nu de luna durata. O sa incerc cum ai spus tu cu apa oxigenata. Nu are influente negative asupra pestilor nu? Exista pesti care sa nu o suporte ?
Aha ... anunt inainte daca vin sigur ca sa nu te cari nici tu cu melcisorii dupa tine degeaba ..... ok o sa pun anunt la oferte ... poate imi ia cineva jandarmii ... nu de alta dar vreau sa nu ii aglomerez foarte tare . Cat despre specia mea ciudata de pesti ... stie cineva ceva? Sunt TRANSPARENTI cu 2 dungi fluorescente parca. Unul este cu portocaliu celalalt este cu verde. Am vazut ca sunt si cu galben si cu mov. Au o forma de pirahna in miniatura ...
Ok dolly ms mult .... cred ca o sa fiu si eu acolo duminica pe la pranz .... dar mai postez o data ca sa anunt daca vin sigur poate se indura cineva sa imi ia jandarmii si sa imi aduca si mie ceva plantutze
Dark4ce wrote:lol,la ce bloc?eu stau tot prin zona,pe inginerilor tei bloc t30a

lol Dark4ce eu stau de fapt in intersectia mare Dna Ghica - Colentina, la CEAS ... la Plumbuita ... mai exact Sos. COlentina nr 53, bl. 59 in statia de troleibuz la 66 ...
Aaaa .... nu am asa ceva cam cat ma duce o butelie de CO2 ?
Aaaa ... dolly ... cand este intalnirea duminica la ce ora si unde mai exact in OBOR ??? Eu stau in Dna. Ghica
Am si un vibrator ... care baga bule pe langa filtrul intern. E destul pentru CO2-ul de care au nevoie plantele??
Aha ... deci sa imi fac rost de niste melci....care imi da si mie am 2 JANDARMI la schimb
Daca las neoanele Philips si pun si AQUAGLO pe langa cele doua philips are ceva??? Ok Dolly cu peretii am inteles ... o sa trebuiasca sa imi fac rost de niste melci ... de care tocmai am scapat)
Daca e sa ne luam dupa regula 1L de apa -> 1cm de peste ... sunt cam la fix
Apropo de pesti .... vrea cineva 2 JANDARMI?

Am asa:
7 neoni (2.5cm)
3 guppy(3cm)
3 platty (3cm)
3 molly (2.5cm)
2 scalari
1 betta
2 pesti "transparenti" cu cate 2 dungi fiecare colorate in portocaliu si verde. nu stiu specia poate ma ajutati voi.

Stiu ca sunt cam multi pestisori ... pt 70L dar ... vreau sa mai donez din ei poate ma ajutati voi. Sau ii dau la schimb contra niste plantutze.
Hello ... ca sa nu mai pun lumea sa caute pe forumul vechi va amintesc ca am un acvariu de vreo 70L de apa .... mi-am rezolvat cu iluminatul pe care nu il aveam la inceput. Acvariul meu are deja 3 luni de zile. Am pus 2 neoane Philips TLD 830 (galben) si un TLD 840 (alb) ca am auzit ca stimuleaza fotosinteza in acvariu. De vreo 3 - 4 zile mi-au aparut ca din senin alge pe peretii acvariului, pe plante .... f .f .f . multe ... cred ca alge sunt pentru ca se vad in lumina ca niste firisoare mici agatate pe peretii acvariului si pe plante la fel. Cum fac sa scap de ele?

Dau de mancare pestilor de 2 ori pe zi (dimineata si seara - dimineata granule, seara fulgi). Apa am fost plekat din bucuresti zilele trecute si ... am depasit termenul de 7 zile la schimbatul ei .... au trecut vreo 12 de cand nu am schimbat-o. Azi am facut schimbul de abia. Plante ... nu stau f. bine la capitlul asta nici nu stiu cum se numesc toate e una mare cu niste frunze ca iarba ... dar inalta .... inca cateva cu niste frunze alingite si ovale ... niste muschi prins pe un lemn de mahon ... si cam atat. Substratul este pietris cu granulatia de 0.2-0.3 cm. Tratez apa cu SERA AQUTAN. Ce pot sa fac sa scap de alge? Am un ancistrus .... care saracu nu cred ca face fata.
Are niste puncte ... dar nu numai albe .. si portocalii si albe mai pe burta ... ca niste mici solzisori, are coada de pe spate stransa, sta mai mult pe fundul bazinului. In schimb mananca de mancat. Deci? Sa o separ si sa ii dau malachit si triplaflavin ? Unde gasesc asa ceva???

Forum Index » Profile for kiwiboy » Messages posted by kiwiboy
Go to: