Message |
|
Cred ca a sosit timpul sa le ofer pestilor mei o casa mai mare  dimensiunea maxima care mi-o permit este de 110 x 60 x 50h, vreau sa raman cu lampa actuala 6x39w, vreau un stand din teava rectangulara imbracat in pal, cutia overflow-ului va fii interna pe mijloc, fundal negru( cred), probabil un Bubble Magus curve7, pompa de urcare jebao 5 sau 6000l/h. Bazinul il pozitionez langa cel actual sa-l pot cicla si treptat sa tot mut din unu in altul, mi-ar fii placut sa-l pun in locul celui actual dar mi-e frica ca voi avea multe pierderi mutand totul de pe o zii pe alta, cam astea ar fii primele idei. Va fii lampa sificienta pt dimensiunile noului bazin? Fundal negru sau albastru?
|
 |
|
Imi pare rau ca ai pierdut coralii, dar la mutarea care ai fost obligat sa o faci, era de asteptat sa ai unele pierderi. Incearca sa il tii in parametrii si lasa-l sa faca vechime ( parerea mea ). Vreau si eu sa imi fac un bazin asemanator la dimensiuni in locul celui de acum, dar mii frica sa mut tot asa de pe o zii pe alta....se lasa sigur cu pierderi
|
 |
|
Am patit si eu sa se faca fleasca, a stat asa cam o saptamana si apoi si-a revenit. De doua ori s-a intamplat treaba asta, fara sa fac vre-o schimbare.
|
 |
|
kirucd wrote:Eu folosesc o singura sticluta si sint atent ca atunci cand o introduc in aparat sa fie in aceeasi pozitie.
Si am rezultate consistente de fiecare data.
O sa incerc si cu o singura sticluta, ms
|
 |
|
Am facut si azi un test cu ultimul reagent  am clatit sticlutele in apa de osmoza si le-am sters bine cu servetele, lasat la uscat.
Prima data mi-a dat 4 iar urmatoarele 3 repetari cu aceleasi sticlute a fost 0. Cred ca sunt mai aproape de adevar.
|
 |
|
kirucd wrote:Trebuie folosita o singura sticluta. Spalata cu apa din bazin.
Ce test folosesti, de fosfor sau de fosfat? Care este procedura pe care o folosesti (descrie exact pasii pe care ii faci)?
Sunt doua sticlute care le umplu cu apa din bazin (10ml) pana la liniuta, in una din ele bag praful si scutur cat de repede posibil sa se dizolve, apoi le sterg bine amandoua cu un servetel, apoi incep testarea. pana acum le spalam cu apa de la robinet dupa ce le foloseam si stergeam cu servetele inauntru si afara.
|
 |
|
Am facut mai multe teste :
No3 2
Ca 430
Mg 1350
Kh 6,4 ( o sa-l cresc putin )
Po4 cu hanna montanna prima data mi-a dat 16 pe aparat, apoi am repetat testul de trei ori cu aceleasi sticlute valorile fiind 3,0,5. Am spalat tot , cu alt reagent prima data 18, apoi alte trei teste cu aceleasi sticlute a iesit 0 de fiecare data. Cum mama dracu sa stiu care ii valoarea corecta?
|
 |
|
Faine aspecte.....
|
 |
|
Muci de aia pe ciorap. . . . Am p?tit si eu . . . A fost de la biopellete.......atunci am tot renuntat la ele.
Edit : si biopelletele s-au prins toate in redactor din cauza mucilor.
|
 |
|
Vand lampa Odyssea care am folosit-o 1 an jumate, functioneaza perfect.
Pentru acvarii intre 90-110 cm
Culoare neagra
90 cm (lungime) x 19cm (latime) x 5,5cm grosime
4x39W = 156 W T5 High Output
“Picioarele” ridica lampa aprox.1,5cm.
Moonlight LED
Balast extern
Cabluri Separate (2xT5, 1x led)
Carcasa aluminiu neagra, reflectoare, protectie neoane acryl
Tuburile se aprind cate 2
LED–urile moonlight se aprind pe cablu separat
Pret 300ron, 0740956762
screenshot windows 7
|
 |
|
La multi ani colegu !!!
|
 |
|
Am sa il spal, apa nu sta asa mult in vas cat sa se imputeasca.
|
 |
|
Eu am la iesirea din osmozor 000 si in vasul de ato am 035
|
 |
|
 da, adevarat
|
 |
|
Ms baieti  oricum am intins coarda la maximum cu pestii, important ii sa ramana sanatos . . . Daca va fi nevoie am sa renunt sau sa-l schimb.....sunt variante
|
 |
|
Totusi daca ma poate lumina cineva . . . . cum deosebesc Veliferum de Desjardini ???
|
 |
|
Multumesc, si eu zic ca e Veliferum
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
 asa chel cum ii imi place, ai tot timpul din lume sa mai adaugi corali. Spor pe mai departe
|
 |
|