[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 2AlanH
Forum Index » Profile for 2AlanH » Messages posted by 2AlanH
Am rezolvat treaba . Am dat o femela unei prietene si ea mi-a dat un mascul , cu gonopodiu. Mi se pare ca masculul asta este foarte "pasional" si mai mereu fuge dupa femele. Daca se umfla in petec si tot fuge dupa ele , inseamna ca vrea sa se imperecheze ? Femela i se cam impotriveste si cam vrea sa-l alunge, sa-l loveasca, dar el parca mai tare se imfoaie.
xifo se imperecheaza cu platy ? Nici n-as vrea sa-mi iasa vreo "ciudatenie" daca am un singur mascul
Apropo: e adevarat ca viviparii isi schimba sexul ?
Larva450 wrote:Cei de la petshop nu vor schimburi,decat moca.Am incercat de asta iti zic.

Am rezolvat cu afacerile oricum
Nu vreau sa par absurd , dar oare daca duc o femela la magazin mi-a da la schimb un mascul ? Mai am acolo un caras de vreo 10 cm si vreau sa-l mut intr-un acvariu mai mare, dar momentan am niste treburi mai importante si nu vreau sa suprapopulez acvariul.
koala wrote:Acolo ai 3 femele, sa-ti traiasca!

OMG , tipul de la magazin a zis ca-i mascul ... Se bat fiindca n-au mascul ?
Cel rosu cu aripioara de pe spate lunga si neagra cica e mascul . Cea rosie sigur e femela, mi-a fatat,probabil a ramas de la magazin , dar mi se pare ca inccepe sa prinda tente masculine, cum se spune despre vivipari , nu mai e asa robusta si parca isi trage inotatoarea anala, iar cea galbena am impresia ca incepe sa-i creasca burta . Pe cele doua femele le am din iarna , iar "masculul" il am de vreo cateva zile .
Am un acvariu 40 l . Problema e ca am avut 2 femele platy si se cam bateau . Le-am cumparat un mascul , cel de la pet-shop mi-a spus ca e mascul , are inotatoarea de pe spate foarte lunga, dar cred ca e femela fiindca are inotatoarea anala triunghiulara , normala . La inceput se intelegeau bine, insa acum au inceput sa-l muste si pe el/ea . Ce sa fac sa nu se mai bata ?
Am un acvariu 40l cu 2 molly ( nu stiu sigur daca sunt molly sau platy, trag mai mult spre platy ) si un caras tanar (da , stiu , cand creste il mut intr-un acvariu mai mare.) . Este ciclat, pun apa fara clor, si mai pun cativa mililitri de AquaSafe, cred ca de la Tetra. Schimb vreo 10 l de doua ori pe saptamana. Filtrarea este chiar la minimul necesar , ii un filtru cam naspa , mic, dar face fata , caci nu se murdareste asa repede apa.
Problema este ca unuia dintre platy i-a aparut o pata alba pe branhii . El parca de cand l-am primit era cam timid , manca mai putin , era mai fricos. Celelalt era mai indraznet.
Oare acea pata sa fie vreo infectie ? Ar trebui sa il pun in carantina, sa nu se molipseasca si ceilalti ?
Probabil asa e spatele lui , mai "cocosat"
severum777 wrote:Nu cred ca are coloana stramba din cauza filtrului, si chiar daca oranda sunt mai sensibili( nu se compara cu cei normali), rezista la clor, ca exemplu, vara cand ii reproduc ii scot din iaz ,ii pun intr-un bazin separat cu apa direct de la furtun ( bazinul il tin afara mai la soare ca sa fie apa mai calda ) , le dau mai mult de mancare si a 3-a zi fac icre.

A , deci nu-i chiar asa de stricta regula cu declorinarea apei ?
Am un caras si acum incerc sa-l ingrijesc cat mai bine. Cam ce lungime ar trebui sa aiba acvariul unui caras matur (in cm ) ? Dar inaltimea si latimea ?
simpfzoli wrote:oranda. cu mai multe defecte. inclusiv la branhii si coloana deformata. asta ca de forma cozii sa nu mai vorbim.

Poate fi ceva grav ? L-am primit pe neasteptate de la cineva care nu stia nimic despre acvaristica si am fost obligat sa-l tin cateva saptamani intr-un acvariu de 6 l , apoi intr-unul de 12 l ... in apa cu clor si nitrati... nu mi-a placut deloc ca trebuia sa-l chinui , dar n-am avut ce face , plus ca am avut niste probleme si nu i-am putut cumpara acvariu mai mare atunci.
Cred ca are coloana straba pentru ca odata s-a bagat cu capul in filtru ,si a stat vreo cateva minute bune pana l-am vazut , dar am reparat acea problema la filtru si nu-si mai poate baga capul . I s-a turtit putin fata , dar si-a revenit , insa cred ca de aceea a ramas "cocosat ". M-am chinuit putin cu el la inceput.
Acum el are vreo 9 cm, si il tin intr-un acvariu de vreo 40 l , am reusit sa-l ciclez , schimb vreo 25-30% din apa , iar cand va mai creste vreau sa-i iau un acvariu de vreo 80-90 l .
In rest , mi se pare ca e sanatos, e vioi , curios, mananca tot ce prinde , nu are pete , straluceste, de cand e la mine a crescut mult, etc. De cand e intr-un acvariu mai mare si ciclat , se vede ca e mai fericit.
Deci, e o mare problema ? E grav ca are aceste defecte ? Isi poate reveni ?
severum777 wrote:Oranda, mi se pare mie sau are o infectie la branhii???

Daca ti se pare , e de la calitatea imaginii . Nu am obsevat nimic rau la branhiile lui .
Buna ! Puteti sa-mi spuneti ce specie e acest caras ?
De cati litrii de apa am nevoie pentru un caras ? Cred ca e de Oranda . Are vreo 8-9 cm . In cat timp ajung la marimea maxima si cat au marimea maxima ?
N-a murit niciunul . Nici nu se mai bat . Probabil se bateau fiindca erau primele lor 2 zile in acvariu. Caraselul pare a fi sanatos, mananca bine si e ok. Acum am facut comanda la un acvariu de vreo 40 l .
Problema e ca eu nu ma asteptam sa primesc pestii , iar parintii nu ma lasa sa iau un acvariu mai mare . Oricum , carasul il voi da , dar problema era de ce se tot ciupesc molly ?
Am primit azi 3 molly si i-am pus intr-un acvariu de 12 l , hexagonal. Stau impreuna cu un carasel cap de leu de vreo 7 cm pe care cred ca il voi muta daca fac rost de acvariu mai mare sau il voi dona.
Problema este ca doi dintre molly sunt mai timizi, iar al 3-lea e cam agresiv cu ei , ii tot ciupeste si nu-i lasa sa manance . E ceva in neregula?
Caraseilor le place sa inoate impotriva curentului , caci filtrul e putin cam puternic si il cam trage si il impinge putin ?
Buna ! Intr-un weekend am fost plecat de-acasa ,iar parintii mei , fara sa ceara sfaturile unui om cu cunostiinte in domeniu, au cumparat un pui de carasel cap de leu si l-au pus intr-un acvariu de cam... 5 litri , fara sa mai pomenim de declorinarea apei, ciclare , etc. Cum era apa de la robinet , asa l-au pus acolo. Din pacate, tatal meu are o boala mintala , si nu ma lasa sa ma ocup cum trebuie de el ( nu stiu de ce a vrut sa-l cumpere daca nu-i poate oferii conditii ,eu nu am fost de acord , atata timp cat nu-i putem oferii strictul necesar ) . In acvariul acela cred ca ar mai putea sta deoarece deocamdata are doar vreo 4 cm , dar daca mai APUCA sa creasca am sa-l vand cuiva.
Intrebarea mea este : se poate sa declorinez apa si sa ciclez acvariul (asta daca nu-mi schimba tata apa complet) foarte rapid? Fara ciclare si fara declorinare se imbolnaveste ?
Mi-e mila de saracutul pestisor

Forum Index » Profile for 2AlanH » Messages posted by 2AlanH
Go to: