Message |
|
sera feeder automat A este la distribuitor sera 650.000 cu tot cu tva iti zic sigur ca am pe cineva care mi-a zis
|
 |
|
sunt si io curios.........
unii poate s-or pricepe mai bine si-mi spun dc grasesc cu ceva....
ce parere aveti de fertilizare cu apa minerala?????
pe bune
nu stiu ce efecte negative ar avea , dar astept lamuriri de la voi
candva am pus in acv de 30L, 500ml de apa minerala,.................efectul a fost in max 2 min toti pestii erau la suprafata apei disperati dupa oxigen, pana atunci nu stiam ce efecte rapide, nedorite poate avea la adresa pestilor si de aceea am aflat imediat (in 2 min) raspunsul, am fost nevoit sa schimb apa 50%, chiar daca oxigenatorul a mers in permanenta,................in fine am salvat pestii dar ideea de a folosi apa minerala inca ma "bantuie"
acuma daca as avea tester de co2(si de O2) si daca as calcula cu atentie exact cantitatea de co2 necesara apei din acvariu pentru a o ceda plantelor, nu ar fi totul ok?
stim ce limite pot suporta pestii la co2, stim cam ce trebuie la plante si punand putin cate putin apa minerala (masurand mereu nivelul de co2 din apa, am putea sa ajungem la o cantitate limita pe care s-o cunoastem si sa o adaugam zii de zii intre anumite ore( adica dim dupa ce incepe fotosinteza asteptam 2-3 ore sa ajunga O2 la niv din ziua de referinta---apoi pe parcursul acelei zile adaugam acea apa minerala in proportii egale la anumite intervale, avand grija ca pe seara inainte sa se stinga lumina sa oprim fertilizarea cu co2 la un interval de timp suficient ca acel co2 sa fie "metabolizat" iar apoi apa sa fie aerisita in continuare pentru ca noaptea sa aiba pestii si plantele tot oxigenul de care au nevoie
in speranta ca s-au mai gandit si altii la astfel de idei neobisnuite astept pareri diverse, ajutoare, lamuriri si chiar incurajari ca iooricum sunt dispus sa pun ceva plante in un acv de 30L sa-l populez cu plante in ghivece cu subst nutritive, cu neon fluora ,la geam si cu o astfel de fertilizare cu co2
ideea acum a revenit dar o sa insist si o sa vad ce subst neindicate sunt in apa minerala(mai stiu io ce gaze toxice=sulfuri) ce procent de co2 contine si sa ma apuc sa fac niste calcule, in functie de cata apa minerala o sa manance, sa ma lamuresc daca se merita sa dam atatia bani pe apa minerala si sa nu ne cumparam butelii de co2 cu nr de bule si tot ce mai scrieti voi p-aci
daca am avut o idee buna astept felicitari/ daca am vorbit prostii..............nu dati fratilor in necunoscatori ca mai gresesc si ei...........invatati-i sa nu mai greseasca :-)
|
 |
|
fratii mei cum pot si io sa dau de mons medius astia????
daca stiti cumva acvariile cleo din CORA, stiti ca au deasupra un T din aluminiu peste care au pus un astfel de policarbonat, vreau si io sa stiu de unde sa fac rost de acest T si acest material(policarbonat)(presupun ca e acelasi de care vorbiti si voi, negru la culoare, alcatuit din felii de material lipite , aspect de spuma, flexibil etc.....
Commented by betta: Te-ai uitat cu atentie ceva mai sus pe pagina? Nu de alta da' ti s-a dat mura'n gura anume link-ul catre site-ul lor.
Birou comercial:
Str.Siriului nr.60A, sector 1
Placi:021-2322481, 021-2322482
Foto:021-2322547, 021-2322548
Te rog sa revizuiesti dramatic modul de apelare al celorlati forumisti, ortografia si topica frazei!!! Deocamdata ai un :ycard: care se inroseste pe zi ce trece! Acest post va fi sters (ca si altele dealtfel).
|
 |
|
asa as face numai k geam de 12 nu se gaseste dc ai tu idee de unde pot sa iau ?? m-ar ajuta mult mersy(cand am scris 60 am gresit vroiam sa scriu70)
|
 |
|
mai e o chestie, pentru comenzi incomode adica ce au pierderi mari se pune adaos intre 20si100% din pret.........oricum asta ramane de discutat cu acei geamgii mica intelegere, cat despre cant cant drept=cant rotund si e cam 50000m liniar (asta pt geam de 10mm,,,pt alea mai groase cred ca e proportional cu grosimea
|
 |
|
bai tata mi-a zis preturile fara tva da io am pus aici si tva ul iar preturile care erau toate in euro le-am transformat in lei vechi cu paritatea 1E=35000lei
|
 |
|
fratilor daca puneti neoane si nu vreti sa se ude deci sa nu se produca electrocutari nedoride...................folositi fratilor geam de 3mm sau mai subtire de atat daca aveti de unde face rost (eventual dc va deranjaza si tot credeti ca absoarbe din lumina puneti acest geam doar in zona in care se sparg bulelede aer
|
 |
|
frate tata lucreaza la Cristal Brad si mi-a zis ca ei pot sa faca rost de geam de 12 da la un fel de comanda speciala. au geam 10mm=430.000, geam15mm=1.170.000 si geam de 19mm=1.460.000.........mai au si de 32mm cica.............da io nu vad unde o sa faceti acvarii din asa ceva.
AM si io o rugaminte la voi intrati la topicul de acv 150/50/60sau /70 si dati-va si voi acolo cu parerea sa-mi dati niste sfaturi (in legatura cu o concurenta prin pret la geam de 10mm sau 15mm a cristal brad-ului va anunt io ca l-am pus pe tata sa spioneze pe acolo si sa-mi zica ce scoruri au concurentii lor_ evident daca sunt mai mici ne intereseaza
|
 |
|
ok frate da am intrat la topicul de ATELIER si hardware .ce trebuia sa fac sa deschid un nou topic??? am intrat si io acolo unde am vazut ca s-a postat de curand si unde speram sa mi se raspunda repede fara sa revin peste alte cateva zile + ca vroiam sa dau si io de cineva care are idee nu de oameni care au facut numai acv de pana in 200L
|
 |
|
e important pt mine sa stiu si sa nu fac vreo prostie dati si voi un mail la americanu@gmail.com (din geam de 2cm/19mm cred c-ar fi o nebunie sa-l fac)
|
 |
|
vreau sa-mi fac un acvariu de dimensiunile 150cmL/50cm l/60cm h
rugamintea mea e:
am fratilor sansa sa nu mi se sparga in camera daca il fac din sticla de 10mm????
o sa fie pe shelet metalic( rugaminte...imi propuneti sheletul sa-l fac din bara patrata metalica de ce dimensiuni ? io zic ca 3cm ajunge...ziceti sa-l fac scheletul din 5cm sau mai mult???), sub geamul de fund ii fac structura de genul I I I I adica in afara de conturul de fier dreptunghiular de sub el (acv ) o sa mai aiba inca 2 bare paralele cu latimile , pt intaritura
revenim la acvariu. io nu i-as faceintaritoare d-alea din benzi de geam lipite cu silicon de fetele lungi
credeti ca ajunge dc ii pun INTRE fetele lungi bezi de 10 cm(latime) geam de 10mm (acv are 1,5 m si zic sa pun 3,,,max 4 benzi)..................cum spuneti>????? rezista????? nu vreau sa folosesc benzi lungi lipite pe lungimea geamurilor "de" fata
|
 |
|
Midal wrote:Vand si eu un hranitor automat Chef impreuna cu un tub de mancare....este nou-nout...folosit numai de doua ori pentru a fi probat...in magazin si acasa...detalii pe pm
din ce magazin la-a luat????? da-mi si mie te rog e-mail la americanu@gmail.com
|
 |
|