[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cardinal
Forum Index » Profile for Cardinal » Messages posted by Cardinal
http://alfonsomezzullo.altervista.org/Effetto%20alba%20tramonto.htm
razvan wrote:propunerea si sfatul meu ...
alea 2 zile, lasa-le sa se faca macar o saptamana, sau chiar 2 ...

cum era si in reclama aia de la tv...
patients is everything.... mai ales in acvaristica

ok,il voi lasa pina duminica viitoare
Nu stiu la ce reclama te referi,eu vad doar pro tv int. :-)
Exista si acvarii cu geam securizat ..si sint facute de firme care se respecta ..dar oricum geamul meu nu este securizat !
Va multumesc la toti pt sfaturi !
acvariul este terminat astept inca doau zile si o sa bag apa in el dupaia vom vedea...Va multumesc inca o data!
da esta adevarat geamul securizat nu se poate taia!
In magazinele de aici (Italia) acvariile mari si frumoase sunt facute din geam securizat deci nu cred ca ti_ar cere 1200€ pe un acvariu de 200 l daca geamul nu ar fii sigur,dau si garanzie pe ele ....
Madalin Dorobantu wrote:
AOL wrote:
in sfarsit am terminat de siliconat geamurile,..dar am o problema

"Geamurile" alea sunt tot alea securizate? Daca da, aia e marea ta problema! ....va trebui sa zugravesti apartamentele vecinilor (in caz ca ai vecini ). ...

Si daca are vecini si va citi acest topic se pare ca va ramane singur...
:

=)) Stau la parter,pot inunda doar garajul care este sub apartamentul meu ...si este tocmai al meu )
m_am dus la un geamgiu si mia zis ca nu este securizat ,este geam normal deaceea am continuat sa_l fac
in sfarsit am terminat de siliconat geamurile,..dar am o problema ,sunt bule mici de aer in silicon poate crea vreo problema? pot sa injectez silicon numai acolo unde este bula de aer sau trebuie sa desfac tot si sa il fac din nou?
Madalin Dorobantu wrote:
Cardinal wrote:.. TEMPERAT (adica se face in mii de bucatele daca se sparge)este bun pentru acvarii sau nu?)...

Dupa parerea mea ar fi o copilarie sa pui la un acvariu asemenea geam, din trei puncte de vedere:
- la un soc primit din exterior instantaneu acvariul tau se va golii de apa si pesti
- aceste geamurii nu se pot taia sau slefuii
- sunt mai putin rezistente decat celelalte geamurii

zici ca trebuie sa cumpar alte geamuri? eram asa bucuros ca le_am gasit pe astea...
deci cu siliconu am inteles ,acum mai trebuie sa ma sfatuiesc cu voi in alte privinte....,saptamana viitoare imi fac rost de ultima bucata de geam care ar fii fundul acvariului si aveam intentie sa fac doua gauri in el pt tuburi de scurgere si de bagat apa dar mie cam frica sa nu am probleme mai tirziu ..sau sa se sparga fundul( laturile vin sprijinite pe fund) ,sau ...sau...
Geamul are o grosime de 10 mm, latimea este mai mare ca inaltimea,mai trebuie sa _i pun intaritoare sau il pot lasa fara?
Ca filtraj ma gindeam sa fac cu sistemul "sump"(nu stiu daca iam zis bine),chestia aia cu inca un acvariu dedesupt
Uitam sa va intreb ce e mai important: geamul este din ala TEMPERAT (adica se face in mii de bucatele daca se sparge)este bun pt acvarii sau nu? fundul acvariului o sa fie geam normal ( cele 4 bucati de geam le_am gasit l amine la servici si le_am intrebat daca vor sa vina cu mine ,si ele au zis ca vin doar daca vreau sa_mi fac acvariu )
pot ajunge 25/30 cm,ti_ar trebui cel putin 70 de litri pt fiecare peste(ca sa eviti canibalism in acvariul tau),filtrajul trebuie sa fie puternic (pompa trebuie sa duca pe ora de 3 ori volumul acvariului tau), lumina slaba,sint sensibili la lumina directa ,decoratii multe in acvariu ca sa se poata ascunde,dar nimic care sa aiba virf sau tais pt ca se pot rani, ph apei 6.5 -7.0,temperatura 26°c
Alimentatia trebuie sai dai mai multe feluri pt ca au nevoie de multe vitamine,adic atrebuie si mancare seaca si proaspata si congelata:
insecte
peste proaspat
peste viu
inima de vitel(aliment f .important pt ei)
carne (NU DE PORC)
Pina la 8 cm le dai de 3 ori pe zi,dupa ce au depasit 10 cm nu mai au asa mare pofta de mincare si le dai 1 sau de 2 ori
Sai reproduci nu reusesti,doar daca ai acvariu f.f mare, cind vor sa se inperecheze devin negri
Cindstau cu capul in jos , inseamna ca e suparat cu celelalt sau ceilalti si vrea sa delimiteze teritoriul lui,cind incep sa clantane(sa deschida si sa inchida gura cu viteza) inseamna ca le e foame sau ca sint gata de bataie
Cind se intorc pe o parte si se racaie de nisip inseamna ca sint bolnavi (infectie),sau apa are valori care ii afecteaza
Sper c ati_am fost de ajutor........
In primul rind vreau sa salut pe toti membrii acestui forum! si in al doilea sa incep cu intrebarile :
am o dilema cu siliconul ,nu stiu care sa_l folosesc pt a realiza un acvariu de 100(L) x56,2(l) x42(h), si anume: silicon NEUTRU sau ACETIC,majoritatea folosesc acetic prin partile astea(italia) , dar ala de unde iau pestii mi_a spus sa folosesc neutru pt ca cel acetic cu timpul lasa substante toxice si imi mor pestii (aia mai sensibili),vuoi ce parere aveti ?

P.S. Pe ala acetic scrie ca e bun pt acvarii (si nici nu trebuie sa dau banii pe el), iar pe cel neutru scrie ca e bun pt. lipit sticla dar nu specifica faptul ca il poti folosi la acvarii(si trebuie sa_l cumpar pe asta neutru)

Forum Index » Profile for Cardinal » Messages posted by Cardinal
Go to: