[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pirania...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
2good4u
Junior member

IP:

oameni buni m'am orientat spre pirania... am dat aseara toti pestii mei pe care ii aveam in acvariu...shi azi'dimineata mi'am luat 2 buc pirania... ziceti'mi shi mie ceva despre ei... orice...sunt rezistenti??? temp apei ???(deocamdata sunt la aceeasi temp la care aveam shi pestii ceilalti 23 C)... au vreo boala de care ar trebui sa'mi fie frik??? ...din cate am auzit eu nus' pretentioshi...probabil shi de aia am optat spre specia asta...aaa, shi ink ceva: trimiteti'mi shi mie poze cu acvarii cu pirania...multzam'
razec
Junior member
[Avatar]

IP:

Din cate stiu yo sunt pesti de card si ar fi trebuit sa iti iei mai multisori macar 5-6, cat sunt de mici? daca iai luat mici? si in ce bazin ii tii? Serasalmus Natleryy(pirania) se simt bine intr-un acvariu bine plantat , ca sunt cam sfiosi si cat sunt mici au nevoie sa se mai ascunda si o lumina mai putin intensa. Ai grija ca se fac mari si mai ridica putin temperatura macar 26-27C.
Bafta!!

Eu si pestii mei.
2good4u
Junior member

IP:

ii tin intr'un acvariu de 150l...shi e f bine plantat...cat despre temperatura "no problem" k am incalzitor cu termostat de la peshtishorii din'nainte...s'ar putea sa'mi mai iau ink 2 da' e problema de spatiu p'urma(cand o sa cresk)...crek o sa'mi fac un acvariu mai mare shi pe urma se rezolva...oricum multzam
2good4u
Junior member

IP:

era sa uit...sunt mititei...au cca 7-9 cm...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

2good4u wrote:crek o sa'mi fac un acvariu mai mare shi pe urma se rezolva...
Daca pestii tai sint cei care se gasesc cel mai des pe la noi, ar trebui sa te grabesti cu acvariul. Cresc al naibii de repede si ating 30 cm. Maninca destul de necivilizat => fac multa murdarie. Parerea mea e ca pentru ei volumul acvariului ar trebui sa fie MINIM 500-600 litri.

P.S. Va mai amintiti de omu' din Alba Iulia care vroia sa scape de niste pirania si pentru ca nu-i vroia nimeni, au ajuns in tigaie? S-a saturat intreaga familie citeva zile.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Cardinal
Junior member
[Avatar]

IP:

pot ajunge 25/30 cm,ti_ar trebui cel putin 70 de litri pt fiecare peste(ca sa eviti canibalism in acvariul tau),filtrajul trebuie sa fie puternic (pompa trebuie sa duca pe ora de 3 ori volumul acvariului tau), lumina slaba,sint sensibili la lumina directa ,decoratii multe in acvariu ca sa se poata ascunde,dar nimic care sa aiba virf sau tais pt ca se pot rani, ph apei 6.5 -7.0,temperatura 26°c
Alimentatia trebuie sai dai mai multe feluri pt ca au nevoie de multe vitamine,adic atrebuie si mancare seaca si proaspata si congelata:
insecte
peste proaspat
peste viu
inima de vitel(aliment f .important pt ei)
carne (NU DE PORC)
Pina la 8 cm le dai de 3 ori pe zi,dupa ce au depasit 10 cm nu mai au asa mare pofta de mincare si le dai 1 sau de 2 ori
Sai reproduci nu reusesti,doar daca ai acvariu f.f mare, cind vor sa se inperecheze devin negri
Cindstau cu capul in jos , inseamna ca e suparat cu celelalt sau ceilalti si vrea sa delimiteze teritoriul lui,cind incep sa clantane(sa deschida si sa inchida gura cu viteza) inseamna ca le e foame sau ca sint gata de bataie
Cind se intorc pe o parte si se racaie de nisip inseamna ca sint bolnavi (infectie),sau apa are valori care ii afecteaza
Sper c ati_am fost de ajutor........

Nu sint expert dar o sa devin!
[Yahoo!]
2good4u
Junior member

IP:

multzam cardinal...chiar mi'ai fo' de ajutor...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: