[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Crystal Filter 1 cand l-ai bagat in bazin? si cu mopanu ....l-ai fiert 20 ore?! how? Buretele din boxe de cat timp statea acolo?

Ca un alt filtru iti recomand o canistra eu am folosit tetratec ex700 la un 54L (jewel rekord 60 60x30x30) si era apa cristal
Eo am raspuns primul deci Eo iau tot > , bineinteles asta daca nu vrea lofty inainte )
Pai sa o luam cu inceputul.

1. Particulele alea in suspensie pot foarte bine sa fie infuzori, care nu au treaba cu filtrul. Sau bazinul sa nu fie ciclat. Da-ne niste poze si iti putem spune cu exactitate
2. Pe suprafata apei poti sa ai un biofilm (sau un alt exemplu pe la mijlocul articlolelor - Surface Scum)
3. Cand faci curat in bazin, nu cred ca exista filtru care sa iti absoarba TOATA mizeria , poate doar cele in substrat, desi ma indoiesc. Tocmai de aceea se folosesc "aspiratoarele" de substrat.

Din cunostinele mele, si pot sa gresesc, un filtru nu este pentru a iti absoarbi mizeria din acvariu ci pentru a iti tine un mediu cat mai ok pt vietuitoarele dinauntru. Ca el trage si o parte din mizerie, care ramane in materiile filtrante este o alta treaba.

ce cantitate si cat de des hranesti vietuitoarele tale?
Cat de des faci schimburi de apa?
Cand faci schimburi de apa, aspiri si substratul?
Cand spui ca faci curat in acvariu, faci referire la faptul ca bagi mana intre plante (daca ai) si ridici mizeria de acolo , asteptand sa fie absorbita de filtru? sau faci schimbul de apa aspirand substratul iar resturile care raman in bazin nu sunt absorbite de filtru?

Personal nu cred ca george , sau oricare alti baieti de la reef, ar vinde un produs doar pentru a face vanzare , chiar sunt printre foarte putinii vanzatori care stiu ce fac, si pun suflet in treaba asta.

Cu respect
Ciprian

Nenea Radu, incearca sa :
- Tragi un punct focal in acvariu in una din treimi, apoi niste diagonale, Eriocaulonu si Didiplisu zici ca ai bagat drujba in ele si le-ai taiat la linie. Da-le o forma, fie diagonala, fie ca o "bila" cum aveai tuns didiplisu cand era rosu
- Desfa covoru de cuba si imparte-l egal pe toata suprafata. Ai foarte multa cantitate si nu se va vedea diferenta.
- Barclaya parerea mea e ca e prea in spate, i se duce tot farmecu , ea poate fi unu din puntele focale in una din treimile bazinului.
- Joaca-te unpic cu crecile alea, care in prima faza le scoti din bazin si le speli cu apa FOARTE fierbinte sau chiar fierte daca ai in ce sa scapi de blestemul cladophorei.
- Cauta ceva pietre frumoase de merita sa stea in bazin. Powerheadu ala din dreapta, du-l si tu mai in spate sa nu se mai vada ca da naspa.
- Creaca din partea stanga ce sta culcata are foarte mult potential. Vezi alte pozitii cum o poti aseza.

Daca mai imi vin idei pe parcurs iti spun
daaaaaaaaa vreeeeeeeeeeeeeeeeeem, constanta vreaaaaaaaaaaaaaaa eu si val vom pune mana de la mana si o vom lua pe datorie daca ne dai si un pret
Salut, si bine ai venit ... de fiecare data incantati cand mai apare un constantean Iar vom innebuni lumea de pe forum cu numarul nostru mare la partea de tehnic nu ma bag, dar despre neoni tinand cont de faptul ca va avea 2m vor sta cat de cat in card. eu am 30 intr-un bazin de 1/60/45 si stau ....mai sunt 3-4 rataciti in spatiu dar in mare stau in card

co2 probabil te vei razgandi, si vei baga la un mom dat dupa ce vezi cateva bazine plantate. Cat despre moss, as incerca si alte plante. sau cel putin mai multe tipuri de moss. Ai 2m lungime si 60 adancime ....poti face efectiv ce vrea sufletul tau. Personal consider ca vei pierde foarte mult din calitatile lui daca vei pune lemne multe unu peste celalat. Cauta pe net ceva modele de scape-uri si vezi poate te razgandesti Este mult prea mare iar dimensiunile destul de bune pentru a face un "morman" de pietre vs. lemne
si greseala mea ca nu am pus update ca s-au dat....daca mai aveam plantele in pungi de pe data de 24 08 hei heeei....nu ca acum am cam fi in 02.11 no offence

Rog curtea suprema sa declare caz inchis
Multumesc baieti ma bucur ca va place .....

Usor usor o sa tai bilete la intrare
Vin cu update ....bagata in spirt a ramas verde ...in mom in care o strang in degete ...nu se ..."sfarama" ramane tare, ca un fir de par ...de mirosit nu miroase ....de rupt se rupe foarte usor de pe plante .

Astept sa vad cum evolueaza de aici in colo. Va tin la curent
foarte greu de gasit .... iar legat de alga ...a mea nu are striatii ....sunt ca niste fire subtiri ...
Humbert wrote:cred ca am avut eu alga asta, tot pe cuba.
e cumva vorba de cateva fire foarte lungi, de culoare neagra, si nu drepte, ci in zigzag? nu stiu cum sa explic, la mine erau niste fire lungi cu striatii, cumva.

in fine, sunt aproape sigur ca e aceeasi alga din cate vad in poze.

eu nu mi-am batut capul cu ea, a aparut la scurt timp dupa ce am setat acvariul, doar pe cuba, si a disparut dupa vreo 2 saptamani.

cred ca a disparut de la sine, nu i-am vazut pe otocinclusi atingandu-se de ea, spre deosebire de pofta cu care au halit toate diatomele in 3 zile.

Din tot contextu am prins doar "otocinclusi "

Unde ai gasit? Constanta cauta si ea da nu gaseste
inca nu am ...pipait-o , diseara...si diseara o voi baga si in spirt sa vedem ce culoare se face
350 ron TOT cat mai urgent

Bazin jewel 60x30x30 +background exterior negru
-capac jewel original modificat cu 3 neoane (2x osram fluora + 1x830 15w fiecare) + bonus un sunglo (pt a evita eventualele discutii mentionez de la inceput ca unul din fluora in ultimu timp cam facea probleme nu stiu daca se arde sau are ceva contacte imperfecte)
-filtru hang-on de la ocean free luat de 1luna de zile
-suport acvariu 90x50x45

la care se mai adauga bonus un osram 865 15w
e ciudata rau ... rau de tot ... nu stiu daca sa o las sa vad cat de mare se face ...poate se formeaza vre-un covor frumos sau sa incep sa tai din cuba ...ca nu ma doare mana

@Bilti mersi mult de incurajari )
Nu reusesc sa imi dau seama care este .... n-am mai avut-o pana acum, clado sigur nu e....hair ...nu stiu ....BBA arata altfel....initial am zis ca e Staghorn , dar pare unpic mai groasa ...si sae vad ca nu se dau la ea ....lucru care teoretic ar fi trebuit sa se intample

image image image image

ma apuc sa bag foarfeca in cuba? ...o donez lu`.......pentru..... emerse?

L.E: Nu le-am dat resize, daca dati click pana la sfarsit se pot vedea la o rez mai mare
si fro` 2 carasi
am prins lampa in tavan aseara ....intrebare, cand am dat gaurile ...nu am putut prinde tot "prafu" si o parte a cazut in acvariu ....momentan duritatea pare a fi 13 ... sa imi fac probleme
Val wrote:Ok, revin aici cu update-uri (nu cereti poze de la vechile incercari, ca abia alaltaieri am decoperit unde imi era aparatu de fotografiat)

Asta ca ai fost la mine nu?

Si totusi ...care ziceai ca e numaru sotiei tale sa ii zic sa puna apa in acvariu? :-" cresc si ele mai repede ...iti mai dau eu cuba, numai baga apa in el , mai investesti 80 ron, iei 10 SAE , creveti gasim, si ai rezolvat problema algelor ...iti mai dau si 2 nucusi preventiv ^^ sau niste cladophora ?
cibserg wrote:.... iar RedBeeSand este un sol care scade duritatea si Ph-ul si ma ajuta pentru ca
la Iasi apa e dura si cu PH peste 7,3....

Vino la constanta unde avem duritate 15-20

cibserg wrote:Urmeaza sa ma hotarasc si la o compozitie. Nu sunt sigur ce vreau sa fac.
O varianta ar fi sa folosesc aceste trei bucati de lemn, redimensionate pentru un montain-scape.

Astept cu placere sugestii de la voi.

Eu zic ca va arata bine, desi nu sunt foarte sigur de lemnele acelea cum vor da in viitor ca si "mountain" ...nu gasesti ceva pietre?

La ce plante te-ai hotarat? si in functie de asta, poti stii cam ce setup vrei sa faci
Oricum bazinul arata FOARTE bine lipit, si imim place si lampa ...nu ai idee cat am cautat in cosntanta ceva de genul si nu am gasit atunci cand mi-am facut nano-ul. Numai ca eu aveam nevoie de vreo 20-25w
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:
Porcu wrote:A plecat Barclaya .......
Ce am auzit ca vine cu o clauza d-aia scrisa mic mic mic ...ce sa fac...tre sa ma supun acum ca daca nu....

Exact ....... ai auzit bine .

Oricum ... , cand ziceai ca vii la mare?

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: