| Message |
|
|
Nu am modificat rockscape-ul deoarece a intrat toata piatra sub si in spatele formatiunii initiale si putin in lateral.
Nu am facut poze deoarece piatra a primit ceva mai urata culoare ... maro  de la diatome
|
 |
|
|
|
Eu astept varianta WP-25 care va avea undeva la 3000l/h cu aceeasi forma si controller si care va avea un pret de aproximativ 30USD+transport/vama. Lansarea va avea loc undeva la sfarsitul acestei luni. Cam asta am citit pe forumurile de afara si aceste specificatii au fost date de catre serviciul clienti ai Jebao
|
 |
|
|
|
Un mic update:
Cu bunavointa lui nickvvv - caruia ii multumesc - sistemul a mai primit o pompa de valuri asa ca recapitulez hadrul care, sper, va sustine sistemul:
Bazin: 60x45x45
Sump: 50x30x30 -trei compartimente cascada
Recirculare: Eheim 3000+
Pompe de valuri: 2 pompe de 2x2500 SunSun cu jeturi directionabile= 10.000l/h
Skimmer: Bubble Magus NAC 3.5 Cone
Reactoare: Biopelete+ Eheim 1002, DIY GFO+carbune activ + SunSun 800, DIY Matrix+denitrate + SunSun 600
ATO: Aqualight Sensor
Limina: Aquazonic 4x24w T5 HO (mi-ar placea un ATI 6x24 sau un Maxpect Razor 120w 16000k sau un Giesemann Tezsla)
Filtrare pasiva: 5.5 kg piatra uscata si 6-7 kg piatra vie
Sistemul primeste schimburi de apa saptamanal si aditii de bacterii: SpecialBlend, Biodigest
Putinii corali pe care ii am primesc, cu ratie: Salifert Coral Food si Salifert Amino Acids - Multumesc GreenGremlin !!!
Dupa schimbarea GFO valorile PO4 sunt nedetectabile. Am sa schimb aceste medii pana reusesc sa tin in nedetectabil doar cu filtrarea biologica.
|
 |
|
|
|
Adevarul e ca zgomotul se amplifica in apa!
Bazinul e foarte frumos!
|
 |
|
|
|
Iti spuneam inainte ca trebuie sa gasesti garnituri manson.
Impusti 2 iepuri dintr-o lovitura: securizezi/reduci eventualele vibratii
|
 |
|
|
|
Salut.
-ai nevoie de osmoza
-se foloseste sare speciala pentru prepararea apei
-foloseste lumina care iti este mai la indemana sunt becuri --cu spectru dublu: 10.000k=30.000k
-ciclarea poate sa dureze mai mult sau mai putin functie de cat ajutor ii dai cu bacterii
-inainte sa te gandesti la vietuitoare sa mai citesti despre conditiile minime necesare pestilor. De exeplu Yellow Tang-ul nu are ce sa caute in bazine de sub 100-150l
Nu ne-ai spus despre filtrare nimic, la ce te-ai gandit?
|
 |
|
|
|
Zau ca-i simpatic!
Poate te lasi obosit de hard si cand o fi sa faci aquascapingul sa dai rateuri!
Spor sa ai!
|
 |
|
|
Pe cand aveam cubul Aquatic Nature m-am lovit si eu de problema cu zgomotul la filtrele cascada. Solutia pe care am gasit-o pentru reducerea lui este urmaoarea:
Se cauta una bucata furtun/tub/garnitura din cel mai moale cauciuc pe care-l ai la indemana. Tai 2 bucati de 0.5cm si le lipesti pe marginea superioara a sticlei astfel incat sa suspenzi carcasa filtrului si sa elimini contactul direct intre ea si sticla. Din acel material mai tai un patratel de 0.5x0.5 cm si o lipesti in locul unde intra in contact piciorul de reglaj al verticalitatii filtrului cu sticla.
Reglezi filtrul si te bucuri de liniste 
|
 |
|
|
Deja vorbim de poze faine
Ma gandesc ca nu e usor sa fotografiezi sub leduri ...
Bazinul e frumos si ai ceva sps-i pe acolo draguti rau.
|
 |
|
|
|
Alte rezultate:
Kh - 10
NO3 -10 mg/l
PO4 - mai mult de 0.05 mg/l + e putin mai mare decat ma asteptam, am schimbat mediile GFO
Daca in decurs de 1 saptamana nu reusesc sa-l cobor ma gandesc sa mai fac un schimb de GFO urmand ca apoi sa incerc sa suplimentez cantitatea de biopelete (am pus cantitatea minima recomandata de producator)
|
 |
|
|
|
Update 13 aprilie:
Schimb de apa de 10% si aditia de bacterii.
Montipora plate nu a rezistat transportului si se pare ca o voi pierde iar milca si guttatusul par ca se hidrateaza corect.
Observ ca ar mai merge o pompa de valuri pe langa cea de 2x2500 si ma orintez sa mai suplimentez cu una
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza o pompa de valuri de 2800-4000l/h.
Va rog oferte pe PM. Multumesc
|
 |
|
|
koala wrote:
- La ce fel de manson te referi? Daca e vorba de sistemul de prindere al pompei pe geam... NU... o sa vad la fata locului cum fixez pompa, probabil cu ceva cauciuc, nu stiu inca.
Sunt unele garnituri ce se folosesc la canalizare, in speta, izoleaza tevile de chiuveta in coloanele canalizarii.
Cu siguranta poti sa gasesti una la dimensiunea gaurii necesare.
|
 |
|
|
|
Si pentru ca stabilitatea bazinului sa fie mai buna au ajuns in sistem inca 5-6kg de piatra vie, un pumn bun de Caetho plina de tot felul de ganganii care isi vor gasi o noua casa prin piatra uscata existenta.
De asemenea, s-a completat stocul cu inca 10 fiele de Biodigest.
Pentru toate acestea ii multumesc lui Dragos - a facut un gest frumos - pentru care ii multumesc din suflet!
|
 |
|
|
|
Ooo, da!
Abia astept!
|
 |
|
|
Sa-i spunem: Bine ai venit!
Multumesc Tavi pentru fraguri

|
 |
|
|
kirucd wrote:La care poze te referi Sebi, la ultimele? Nu au niciun fel de postprocesare in afara de
reducerea dimensiunii.
Ultimele sunt destul de bine executate. Ma refeream la cele de mai sus
|
 |
|
|
Ma gandesc ca ai un bazin foarte frumos, intr-adevar, pozele nu sunt cele mai reusite.
Daca vrei, ma ofer sa iti fac un mic instructaj on-line de setare corecta a aparatului pentru fotografierea bazinului.
Da-mi de stire si rezolvam 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Cred ca cel mai bine ar fi sa ne dai niste dimensiuni la bazin sa incercam sa te ajutam in ceea ce priveste lunima. La filtrare iti recomand Matrix si Denitrate iar in compartimentele superioare GFO si Carbune activ. Piatra vie te va ajuta foarte mult la fauna, la procesul de ciclare si mai apoi la cel de filtrare.
Cu Hydor-ul cred ca ai vrut sa te referi la pompa de valuri, recircularea o vei face prin canistra (deocamdata)
|
 |
|
|
YDarius wrote:da  are 13 cm latime. Am inteles ca e bun de asta l-am luat, este Reef Octopus Bh 50. Acum l-am montat intr-un acv ariu mic de apa dulce sa vad ce face, nu face foarte multe bule, dar am inteles ca trebuie sa fie in apa sarata ca sa faca microbule 
... si trebuie sa-si formeze pelicula de bacterii ...
|
 |
|
|