[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
alber wrote:1. Pot cicla acvariul cel nou cu apa din acvariul vechi? Se reduce timpul de ciclare?
2. Ce plante putin pretentioase pot pune acolo? Nu voi avea co2, doar substrat si cam 0.4 W/l.
3. Pe langa alevini mai poate fi adaugat vreun neam de peste? Mai poftesc sincer sa fiu la vreo 2-3 Corydoras panda. .

1. Timpul de ciclare il poti reduce - sa zicem, dar nu e prea ortodox - adaugind in fltrul nou cu care acvariul va fi dotat obligatoriu ceva "mizerie" din filtrul celalat. Dar mai sunt si solutiile de la ProdiBio.
2. Egeria densa sau Ceratopteris.
3. Mai bine nu mai pui nici un alt peste. Gindeste-te ca acest acvariu il vei putea folosi si ca acvariu spital, in caz de nevoie. Doamne fereste, ca nu-ti doresc. Iar in 25 l nu poti tine cel putin 6 neoni sau rasbora - care sunt pesti de cird. Ii chinui. Si stiu ca nu ai tu inima aia, gresesc?

Sa-ti traiasca puisorii si sa te bucuri de ei! :-) Dar nu ne zici si noua ce soi sunt? Ca ma roade curiozitatea... :sic:
piranha15 wrote:cam cat costa "un peste" pirania.Eu la pet-shop am gasit cu 35 lei(350 de mii vechi) exemplare de cate 15-20 cm.Maine ma duc sa verific daca nu sunt pacu.

Din cite stiu eu, numai pacu pot fi de vinzare. Restul sunt importati, vinduti sau tinuti ilegal. Dar or mai fi nebuni si pe la noi, si, in cazul acesta se joaca cu focul.
tibi123 wrote:Adaug ca as vrea sa vin personal sa vad despre ce e vorba

Sunt si magazine on-line. Iti poti alege de acolo. Unul e Reef. Altul - Zooplus. Si ti le trimit la domiciliul tau.

www.reef.ro ; www.zooplus.ro
pc.ciprian wrote:...in timp ce ma uitam la acvariu ...mi-a venit in cap o idee, teoretic e buna, nu stiu cat de reealista este ...daca vorbesc bazaconii .... dati cu :ycard: in mine ...
in momentul in care introduci co2 intr`un lichid ... el devine ....ca "sifonul" sa zicem ...neonii ..sunt unpic mai "grasi" decat de obicei... buun
tinand cont de faptul ca am powerhead la capatul furtunului de co2 asta inseamna ca acesta se dizolva in proportie foarte mare , iar ce "bule" ar putea scapa in apa ar putea fi unele foarte mici, neobservabile cu ochiul liber ... acum ...am facut pauza la pranz cam de 4h ore de iluminare, asta ar insemna ca exista o foarte mica posibilitate ca plantele s anu mai fi consumat o cantitae "x" de co2 ...si sa ramana in apa .... exista cumva posibilitatea ca pestii sa ...."inghita" acel co2 ...sii ....sa fie ridicati la suprafata ? ....daca da ...ma gandesc sa .... :alright: ca la bebelusi ... sa scoata gazele (glumesc evident)
asa ca .... influenteaza cumva pauza de 4h de la pranz (in camera nu e complet bezna, este lumina de afara care trece prin o perdea, acvariul fiind pus cu fata la geam la o distanta de 3-4m) in mom de fata am cam o bula pe sec....ma gandesc ca totusi daca ar fi prea mult co2 ..ph`ul ar fi si el foarte mic, dar ...nu este....

presimt ca acest post va ajunge faimos ..."auzi ...pesti care râgâie"

tre sa ne mai amuzam si noi nu? :-) :-)

Asta ai gindit-o mult, asa-i?
piranha15 wrote:
piranha15 wrote:Buna!!!Sunt nou pe acest forum si as vrea sa stiu cat de inaltimea lungimea , latimea si volumul unui acvariu pentru niste pesti red belly piranha.Daca puteti sa-mi spuneti si cat ar costa un individ.
cat ar trebui sa fie inaltimea........ ma scuzati pentru gresala.

Red Belly Piranha. Site-ul are si un forum dedicat acestor pesti de unde vei putea obtine mai multe informatii.
spulberica wrote:Am scapat de saprolegnia ridicand temperatura in acvariu . Acum toate-s OK
Aseara mi-am luat si un acvariu de carantina si inca doua vietuitoare. Sunt sper pe calea cea buna.

:-)
friday wrote: tot rau spre bine. traiasca razboinicii mei :-)

Norocul tau este ca pestii pe care ii ai, respectiv carasii - sunt pesti rezistenti. Altii, in conditiile astea, erau demult istorie. Dar grabeste-te cu acvariul cel mare ca nu sunt invincibili, totusi.
minnardy wrote:Subiectul s-a mai discutat pana la un moment dat aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6719&highlight=revista+acvaristica
Nu e treaba mea sa dau sfaturi, dar functia search iti poate dezvalui multe din nelamuririle legate de acvaristica, inainte de a intreba si declansa un topic repetitiv.

Aici are - sa zicem - oarece scuze, fiind nou pe forum si teribil de entuziasmat. Poate nu a stiut de functia SEARCH. Dar nu e singur post pe care il scrie cu litere de-o schioapa. De ce, nu pot pricepe. Poti sa scrii si in culorile curcubeului, ca asta nu iti ofera prioritate si nu obliga pe nimeni sa-ti raspunda. Aici toata lumea este egala si invatam unii de la altii.
Manu, bun venit! :-)

m_3 wrote:Bine ai venit printre noi.
Porcu wrote:Invadam forumu'

:bverded:

Ati vrea voi!....
Indiferent de subiectul abordat, te rog ca pe viitor sa folosesti un font normal. Nu e nevoie sa "tipi" pe un forum si nu e nici politicos. Si pe linga toate acestea, cred ca pentru astfel de reclame ai nevoie de aprobarea administratorului forumului.

Multumesc pentru intelegere!
gordi79 wrote:imi pare rau ca nu e prea clara...., dar sper sa fie edificatoare...image

E o femela de xipho.
pc.ciprian wrote: ... mi se pare culoarea unpic mai inchisa la camboba decat atunci cand am adus-o :-<

Este in perioada de acomodare in conditiile acvariului tau. Unele plante isi mai pierd frunzele, altele se mai ofilesc, dar, in cele din urma isi revin. Dar e mai bine sa fie mai inchisa (culoarea)decit sa inceapa sa se ingalbeneasca, corect?
friday wrote:

Sfaturi ?

Da carasii. Schimba-i cu pesti mai mici si mai putini. 6 neoni ar fi suficient.
Mai baieti, ma bagati la idei... :jajaja: :yeee:
marzzx wrote:Le dau cam tot ce inseamna fulgi de la Sera, le-am mai dat mixuri de la Sera, tubi uscati, alte larve uscate... alternez zilnic.
Intre timp am mai gasit aici un comment (ultimul de pe pag. 1) de la cineva care se plangea ca ciupeste o planta.

@Haruko: spirulina le dau deocamdata doar la creveti, dar as putea sa le dau si lor. Si sa stii ca am incercat si cu cea de uz uman la pesti si au cam tabarat pe ea. Dar a fost doar de test, stiu ca este mult mai concentrata.

Stiu articolul acela. Il citisem si eu. Si spirulina de uz uman e apreciata de majoritatea pestilor, dar cea facuta special pentru ei are si alte elemente in compozitie. Mai poti incerca si cu Tetra Veg sau Hikari Algae Wafers.
Ai incercat sa le dai spirulina? Nu din aceea pentru uz uman, ci speciala pentru pesti. Din cite stiu, Melanotaenia boesemani se simt bine in acvarii bine plantate si nu au intentii criminale cu privire la plante. Carenta s-ar putea sa fie mai degraba in alimentatia lor, nu in fertilizarea plantelor.
Claude wrote:

Ti-am aratat sper, si altceva din mine.

Ok, ok! Gata, m-am lamurit cum stau lucrurile si imi place cum gindesti. :-)

Pune si ceva poze la galerie si "pacatele" iti vor fi iertate. Si continua articolul. E interesant si de folos pentu multa lume.
lorenzo2 wrote:Eu am vreo 30 de pesti in acvariu..........

De asta ma temeam. Dar alte detalii nu mai poti sa ne dai? Dimensiunea bazinului, speciile de pesti, plante etc...
Porcu wrote:
Sesmar wrote:in special la Tonina belem. Dintr-un singur fir amarat acum am 5 fire iar doua au facut deja puiuti noi
:jajaja: :jajaja: :jajaja: :jajaja: :jajaja: :jajaja: :jajaja:

Si uite cum se perpeleste Faraonul... Parca il vad ca se inchide in piramida timp de o saptamina sa-si descarce amarul pe relicvele alea de acvarii - 13 la numar. Daca nu mai faci inca unul, vei fi urmarit de ghinion toata eternitatea. :sic:
Claude wrote:

image

Tu chiar esti sigur ca vrei sa faci parte din aceasta comunitate? Cred ca ar fi mai bine sa iti revizuiesti comportamentul si mai ales limbajul. Vrei ca lumea sa te perceapa ca pe un tip cu mult umor...numai ca umorul tau e cam de proasta calitate, nu crezi? Incepind cu prima ta postare in care iti "bagi" si iti "scoti" de zor si terminind cu pozele astea fulminante, care nu au nici o legatura cu acvaristica! Putin bun simt si respect ar fi de apreciat. Altfel, nu te deosebesti cu nimic fata de restul golanilor care cred ca dau pe spate niste fraieri, gata sa cumpere si un lup imbracat in blana de oaie!!!!

Considera acesta ca un prim avertisment!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: