| Message |
|
|
|
E si parerea mea ca trebuie sa precizezi mai intii ce vei tine in acvariu.
|
 |
|
|
|
Incalzirea apei din acvariu are la cauze filtrele (consuma energie = degaja caldura) si iluminarea. E prea cald pentru killie, incearca sa montezi un ventilator care sa bata pe suprafata apei. Ai gija sa nu le lasi loc pe unde sa evadeze, sint foarte "saritori".
|
 |
|
|
|
E bine cum ai gindit ventilatoarele, pune-le in parti opuse, sint sigur c-o sa aiba efect. Daca n-o sa fie suficient mai poti suplimenta.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:tare ma bate gandul sa revin in lumea plantelor..
Preamaritoolooi ii place coom glasooiesti  .
Gabi C wrote:Aceiasi senzatie o aveam eu cind iti vedeam cubu marin - ca vreau si eu asa ceva.
Preamaritoolooi noo-i place deloc coom glasooiesti  .
|
 |
|
|
lukitza wrote:La tablete e de 25 ori mai mare, 1 tableta e pentru 50l in mod normal.
Rezulta ca ar trebui 2.5ml la 2l de apa.
Pe de alta parte pot merge si pe varianta clasica, bag pestele intr-o galeata si dozez baktopur ca pe prospect.
Ziua 1 si ziua 3 picaturi. Doar ca pe prospect nu zice cate zile trebuie tinut acolo
Da, asa e, pastila e la 50 litri.
Io zic sa incerci baile scurte, mi-e frica sa nu-i slabesti imunitatea (din cauza stresului) daca-l pui in galeata citeva zile.
|
 |
|
|
Liv wrote:Nu a spus ca e defect.
Eu i-am spus ca e cam mic la 15W pt. 54 litri - cind credeam ca e neon.
Am priceput. Si eu cred ca unu' de 18 W ar fi suficient pentru inceput.
|
 |
|
|
In legatura cu selectia naturala: nu-i bine sa ajungem in cealalta extrema ....... sa tinem pestii in conditii de lagar de exterminare dupa ideea "scapa cine poate". Trebuie sa crestem pestii in conditiile specifice lor.
FuzZycore wrote:... si Facebook-ul asta ce a facut din oameni. In ultimii 2-3 ani activitatea de pe forumuri a scazut dramatic, si nu ma refer doar la acest forum sau doar la acvaristica. Pe forumuri activitatea se modereaza mult mai bine, raman pozele, comentariile ani la rand vizibile... pacat !
In plus, pe forumuri, ajungi sa cunosti oamenii, stii cine vorbeste din experienta, stii pe cine sa bagi in seama si pe cine nu.
|
 |
|
|
koala wrote:Poa' sa fie din cauza ca scrie de pe telefon?
Nu m-am gindit la explicatia asta, sint prea batrin pentru scrisul de pe telefon  .
|
 |
|
|
Calinb wrote:Iti fac poza sa vezi ce imi aparea
Nu pricep de ce la tine se vede asa  ........ butonu' "My profile" e in zona cu "Search".
|
 |
|
|
koala wrote:Plm, eu scriu si Porcu actioneaza!
Ca cei doi militieni de pe vremuri care umblau mereu impreuna, se completau perfect: unu' stia scrie si celalalt stia citi  .
|
 |
|
|
|
La tablete baia de scurta durata e juma' de ora la o doza de 10 ori mai mare decit atunci cint tratezi tot acvariu'. Fa la fel si cu lichidu', pune de 10 ori mai mult. Din ce-mi amintesc eu doza in acvariu e 1 ml/20 litri, daca pui 1 ml la 2 litri e bine. Trateaza-l macar 3 zile la rind.
1 ml are 20-22 picaturi, parca asa scrie pe prospect.
Nu uita sa bagi aerare puternica.
|
 |
|
|
Bine ai venit  !
Intre timp ti-am completat locatia.
|
 |
|
|
FuzZycore wrote:Cu discusii am sa demonstrez si acest aspect, nu am zis ca o sa ii tin si eu la 25 grade, dar nici sa exagerez. Nu am zis nicicum ca am experienta, chiar deloc.
Atentie mare cu discusii ca nu-s toti la fel. Depinde ce aspecte a urmarit crescatorul. Daca a practicat doar selectia pentru forma si culoare e al naibii de greu sa-i tii in viata. E vorba de pesti crescuti in cele mai bune conditii, apa curata, schimbata foarte des, eventual sterilizata cu UV. Se mai foloseste si formol sa nu cumva sa ajunga vreun microorganism periculos in contact cu pretiosii discusi.
Rezultatul e ca se obtin multi pui la o depunere, practic traiesc aproape toti, inclusiv exemplarele slabe care in mod natural n-ar supravietui. Din punct de vedere financiar e bine pentru crescator. Cel mai grav efect secundar e ca, in citeva generatii, le scade imunitarea dramatic. Astfel de pesti trebuie tinuti sub clopotu' de sticla. Lipsa selectiei naturale nu face bine pe termen lung dar astfel se obtin exemplare perfecte ca forma si culoare. Exact la fel se intimpla la orice alta specie, s-a ajuns la linii de Guppy greu de tinut de catre incepatori.
Daca ai noroc sa iei niste discusi crescuti de catre cineva care a lasat selectia naturala sa-si faca treaba iti va fi mult mai usor. Problema mare e sa gasesti astfel de pesti. Daca te pui in locu' crescatorului nu-i greu sa faci alegerea intre a obtine 20-30 de pui la o depunere sau 100-200 chiar 300  .
Se pot creste foarte bine discusii si la 25 C, am experimentat pe vremuri, am "furat" larvele imediat dupa eclozare si-am crescut puii artificial la 24-25 C. Bineinteles ca n-au supravietuit toti, putini au ajuns la marime unui bob de mazare dar cei ramasi au trait toata viata fara probleme la o temperatura obisnuita de 24-25 C iar la 22-23 C aveau pofta de mincare ceea ce n-o sa vezi la un discus invatat la 30-33 C.
|
 |
|
|
Ai un buton "My profile", de acolo iti completezi locatia  .
|
 |
|
|
Aquatica wrote:Neonul e Aquael Leddy Sunny IPx8, rezistent la umezeala.
Pai nu e neon (tub fluorescent), e un led. Ma tem ca trebuie schimbat cu ceva ....... identic.
Nu pricep de ce nu mai merge, la Aquael pe site scrie: " reliable and durable: up to 50 thousand hours of operation without replacement", nu cred ca au trecut cele 50.000 ore  . E posibil sa nu se fi ars ledul, cred ca problema e la partea electronica.
|
 |
|
|
Daca poti sa-l prinzi fa-i bai de scurta durata cu antibiotic (Baktopur sau Furanol.
lukitza wrote:"Am bagat unguent cu siringa cam fro 4 tuburi si cred ca daia sa dus in testicule ca o vad eu si problema mare este ca mi sa rupt pielita sub penis si iese mereu ar fi bine sa iese toata dar ma ustura si ma deranjeza am dat cu betadina dar nu se vindeca deloc cemati fatui sa fac va rog mult "
La cum scrie parca nu mi-e mila de el  . Aproape m-as bucura daca ar avea ca efect secundar sterilitatea  , macar sa nu se mai inmulteasca  .
|
 |
|
|
koala wrote:luat drumu' spre Curtea de Arges
Ai fost in vizita la Euphrosie Argeseanul  ?
|
 |
|
|
Un acvariu usor de intretinut care acorda o sansa Cryptocorynelor  , plante destul de neglijate in aquascaping.
|
 |
|
|
Happyfish1 wrote:vreau sa mai adaug si o familie Molly una Plati si una de velifera
Nu baga pestii astia in acvariu tau, e prea mic. Ai rabdare pina-l faci p-ala de 100 litri  .
|
 |
|
|
Alexandru92 wrote:Trebuie sa las ambele surse in functie pentru un timp sau bag materialele filtrante din cel vechi in cel nou si il scot pe cel vechi din functie ...
Daca bagi materialele vechi in cel nou e bine, poti elimina filtru' vechi.
|
 |
|
|