| Message |
|
|
Nu, nu, nu, stati asa.
Asta-i viol in toata regula
Se mai poarta si la doamne....
|
 |
|
|
|
Se poate inchide.
Merci!
|
 |
|
|
|
Toate firele sunt rezervate.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Donez cca 30 de fire intre 10-20 cm, crescute cu co2 si fertilizanti.
Detalii pe pm,
Dan
|
 |
|
|
Bine-ai venit!
Cand citeam randurile tale si spuneai de al doilea acvariu, ma gandeam de ce oare nu-si ia unul mai mare?
Dupa care.....gand la gand
Apropo, la mine acvaristica-i boala curata
|
 |
|
|
ghita21 wrote:intreb si eu ca si un incepator ce sunt...nu e bine ca filtrul sa bage bule daca am plante? reusesc plantele sa faca atata oxigen fara o aerare suplimentara?
Acvariul ar trebui sa aibe cateva plante, acum nu stiu care este gradul de oxigenare a apei daca ai plante putine. Probabil conteaza si ce specii ai.
Spre ex daca ai un acvariu plantat mediu, oxigenarea venita din la filtru nu este necesara, ba chiar bulele iti vor scoate co2-ul.
|
 |
|
|
|
Ideea este ca in momentul un care suplimentezi lumina trebuie sa ai si mai multe plante, sa fertilizezi, sa ai co2 (depinde de plante), macar easy life carbo.
Trebuie sa fie un echilibru intre lumina-co2-fertilizare, este mai greu de realizat, dar nu imposibil.
Eu mai bagasem un neon de 15w, l-am bagat fortat dar si-a facut treaba, la mine a avut efect.
De cca 2 saptamani am bagat 2 neoane t5 de 24w, giesemann aquaflora si pt moment osram 865. Giesemann sunt neoane premium, aquaflora m-a costat 60 ron, balastul 2x24w = 42 ron, osram-ul = 13 ron, soclurile 4buc = 11 ron (fara protectie, dar le voi face eu); cand voi inlocui osramul cu un giesemann midday voi mai face o investitie de 56 ron.
Neoanele t5 pot fi utilizate (nu isi pierd din spectrul de lumina) un an de zile, poate chiar un pic mai mult; t8 se poate folosi cam 6 luni.
Cred ca este in regula neonul sera, probabil ca are 6500k.
|
 |
|
|
aLLLx wrote:Uite asa trebuie sa le legi:
Foarte buna schita.
Stie cineva daca se pot face legaturile astfel incat neoanele sa se aprinda individual?
Merci!
|
 |
|
|
Salutare,
Trebuie neaparat sa mai bagi plante, cred ca plantele ar creste mai bine daca ai pune substrat fertil jbl aqua basis (ajunge o punga de 2,5 litri), peste care sa pui pietris 1-2 mm sau alt substrat inert.
Va trebui sa suplimentezi lumina, sa bricolezi capacul pt a mai adauga inca un neon.
Vezi ca capul acelui filtru se ridica pt a mari capacitatea de filtrare.
Iti recomand sistemul asta
http://acvariu.ro/forum/posts/list/32713.page
|
 |
|
|
Faye wrote:N-am luat unul in plus pentru ca stai departe de mine si mi-era lene sa tai orasul in doua sa ti-l aduc.
Eu n-am manado, dar am pietris granulatie foarte mica deci e tare usor si ala. Cred ca e eficient indiferent de substrat pentru ca are robinet pentru reglarea debitului.
Dar nici n-ai intrebat pe unde lucrez, dudesti-pantelimon
Eu il tai de 2 ori pe zi
|
 |
|
|
Faye wrote:Am avut si eu scula respectiva pe la inceputuri si mi-am facut binisor treaba cu ea. Mai ales ca pe vremea aia slugaream carasi, dupa care aveam slava domnului ce sa aspir.
Am trecut la aspirator Tetra pentru ca ma aflam intr-un magazin de acvaristica si n-am vrut sa plec cu mana goala.
Foarte usor de folosit si foarte eficient. Se gaseste pe marimi, in functie de adancimea acvariului.
N-ai luat si tu unul in plus
Este eficient chiar daca am manado?
Merci!
|
 |
|
|
|
Salutare,
Vreau sa cumpar planta din titlu, am atasat si o poza cu ea.
Astept oferte pe pm va rog.
Merci,
Dan
|
 |
|
|
narcis wrote:De aspirat trebuie sa aspiri in tot acvariul, iar mizerie mai multa se strange chiar in jurul plantelor. Din punctul meu de vedere, acea scula este ineficienta in a aspira substratul, ti-o spun din experienta. Ca sa scapi de problema ta, trebuie neaparat facuta curatenie in acvariu, altfel schimburile de apa nu vor ajuta prea mult decat daca le faci zilnic.
Salut,
Ce scula ne recomanzi?
Merci,
Dan
|
 |
|
|
|
De ce nu folosesti apa plata?
|
 |
|
|
|
Ma gandeam ca ai gresit, ce-i drept este mare acel kh.
|
 |
|
|
geani wrote:In acvariile plantate nu este recomandata o aerare suplimentara ( aerarea in exces face ca CO 2-ul sa fie "scos "din acvariu), in acvariile fara plante este benefica o astfel de aerare fie ca este facuta cu o pompa de aer sau un filtru cu venturi (cum este cazul tau)
am scris in acelas timp......
Se mai intampla, oricum este mai bine cand aceeasi informatie vine de la 2 surse
|
 |
|
|
|
Cred ca ai vrut sa spui gh, in loc de kh.
|
 |
|
|
roby08 wrote:mersi pentru sfat...eu nu am cum sa te critic...doar sa-ti multumesc  pentru ca eu nici macar atata nu stiam ...intr-un loc am citit ca e bun...in altul ca nu ...am zis ca mai bine intreb
Salutare,
In cazul in care nu ai plante naturale este indicat ca filtrul sa bage bule de aer pt oxigenare.
Daca ai plante naturale bulele de aer nu sunt bune, deoarece iti scot co2-ul existent in apa, in acest caz oxigenarea fiind realizata de catre plante. Co2-ul este un macroelement foarte important pt plante.
|
 |
|
|
|
Legat de spuma, nu sunt sigur dar cred ca este biofilm (cauta pe net).
Nu se vad bine melcii, cauta imagini cu melci si vezi care seamana cu ai tai, iar daca nu iti plac ii poti lua manual, dar este posibil sa aibe uoa.
Poti cumpara melci asasini, mie 4 asasini mi-au facut curat in cca 2 sapramani.
Cred ca vreo 8 ar fi ok la tine, exista riscul ca pe viitor sa mai ai melci (vin gratis cu plantele) vinde cineva pe forum cu 2,5 lei bucata.
|
 |
|
|