[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Dolly
Ma dau io mare si tare, da' realitatea e ca n-as fi in stare sa realizez ceva ce sa le placa .

Ba eu cred ca ai putea chiar sa le dai lectii. Ceea ce nu le-ar prinde rau...
Bonzy wrote:Nu stiu ce sa fac cu pelicula de la CO2 formata la suprafata apei .

Esti sigur ca pelicula aceea este de CO2? O problema asemanatoare s-a mai discutat aici. Acvariul fiind abia la inceput, mai poti incerca ceva - "aspiratorul" natural de nitriti, ntrati etc - celebra si "odioasa" Lemna minor - lintita mai pe romaneste. Singurul ei dezavantaj este ca se inmulteste ametitor de repede si trebuie tinuta sub control. Altfel se face "covor" si adio lumina pentru celelate plante.

Mai exista si filtrul pentru suprafata Eheim sau, o alta varianta folosirea TetraAquaSafe.

Succes si....rabdare! Vei scapa de pelicula, nu-ti fa griji! :-)
Porcu wrote:

Haruko wrote:Asa ca maninca degetele sa te dezactivez nitel...
Bag de seama ca uiti cine sint Eu .......

Stiu, stiu...esti ...cu blestemele... :draq: Eu doar glumeam...nu ma lua in seama...
Sesmar wrote:E 2 decembrie...asteptam poze noi

Tu ce faci, il monitorizezi? Si noi asteptam poze noi cu acvariul tau, na! :sic:

Asta ca sa vezi cum e cind lucrezi sub stres.
friday wrote:

da, dar nu suficient de mult cred.. plantele cumparate de la hornbach ati vazut in ce erau puse, acele cosulete mici, eu am 4 bucati: hygrophila polysperma, lilaeopsis si sagittaria subulata (2 buc).. sper ca ajung duminica din nou pe la hornbach, sa mai iau plante? si daca da, de care ?

Sa stii ca nu multe plante rezista carasilor. Le papa cu o placere, ce n-ai vazut! :sic: Exista insa citeva - Echinodorus, Cryptocoryne, Microsorum, Vallisneria, Nymphaea, Anuabias,Hygrophila corymbosa, Hygrophila difformis care nu sunt foarte pretentioase si de care nu se prea ating. La suprafata poti sa pui Ceratopteris cornuta si Ceratopteris thalictroides. O data sau de doua ori pe saptamina da-le hrana vegetala si nu vor avea treaba cu plantele. Maninca cu placere spirulina - se gaseste speciala pentru pesti - si mazare fiarta si decojita.

Iar cind iei plantutele, le scoti din cosulet cu mare grija si le plantezi in substrat. Nu le lasi in cosulet - niciodata.

Bafta!!!! :-)
Porcu wrote:
No way , 14 e ala cu Groluxurile de 8 W, asta o sa fie 15 :aaa: .......

:umm: :grrr:

Asa ca maninca degetele sa te dezactivez nitel...macar pina treci de faza asta cu vaicarerile...ca m-ai exasperat!
M3rc3n4ruL wrote:M-am tot gandit si voi da la schimb pe plante sau voi vinde si voi cumpara plante si o sa bag o pereche betta inca 2 pui de ancistrus si voi pastra o pereche cand se cunosc si 3 cory ...acvariul il voi mai planta si voi pune chiar si o buturuga.Acum spuneti-mi daca e bine

Si cu crevetii ce faci?
minnardy wrote: ..13 e cu ghinion maxim!

Indoobitabil

minnardy wrote: Sa-ti lumineze Groluxurile plantele! :soare:

...si sufletul...ca sa nu mai arunci cu atitea blesteme si alte nenorociri!
m_3 wrote:
friday wrote:...eu i-am clatit sub jetul de apa, dar nu foarte bine, am citit ca e bine sa lasi ceva bacterii "de samanta...

Multa "samanta" de bacterii sigur nu ti-a ramas pe acolo din cauza clorului din apa. Daca mai repeti procedeul ai foarte mari sanse sa iti deciclezi acvariul.

Corect! Buretii se spala cu apa din acvariu, nu cu cea de la robinet.
M3rc3n4ruL wrote: Le dau sa manace granule tetra discus.Si intradevar ieri l`am scapat cam mult.

Granule tetra discus? Nu inteleg de ce ti-ai luat creveti...chiar nu inteleg.
Daca ai fi crescut discusi, le-ai fi dat mincare pentru betta?

Shrimp Excel Food, Shrimp Wafers, Spirulina Flakes - asta e mincare pentru creveti. Inainte de a-i cumpara, de ce nu te-ai informat despe ei? Acum ai cu sutele, dar nu ai plante adecvate, jumatati de nuci de cocos, buturugi si nici macar... mincare.

Nisipul/pietrisul acea se vede de la o posta ca e foarte murdar. Iar tu ai urmat fara urma de regret sfatul unui binevoitor care a zis "ca are nu stiu ce in el pentru plante". Dar te-ai intrebat ce poate sa fie asa de nemaipomenit in substratul respectiv? Iti spun eu - ceva fertilizanti, ca diamante nu cred ca a ingropat acolo. Si fiecare magazin de acvaristica respectabil are o gama larga de asa ceva (fertilizanti adica). Iar daca vrei sa pui Java moss, nici nu ai nevoie de substrat. Mopanii erau de ajuns. Filtrul nu e potrivit. Si mai vrei si alti pesti, ca de...vrei sa ai un acvariu plin de viata.

Pacat de ei! Nu te supara pe mine - poate te judec prea aspru - dar, la prima vedere, se pare ca nu au nimerit la cineva caruia sa ii pese.

Acum, citeste macar articolele din sectiunea Nevertebrate de apa dulce, ca ai ce invata. Iar daca ai vreo intrebare, spune clar ce te framinta si vei fi ajutat.

Succes!
M3rc3n4ruL wrote: O sa incerc sa scriu cu cratima desi nu vad cu ce ar putea dauna forumului sau cu ce deranjeaza pe altii atata timp cat despart corect in silabe(in fine forumurile astea de acvaristica au niste reguli ciudate tare .

Nu este o regula si nu dauneaza cu nimic - este doar o rugaminte. Si apoi, toata lumea scrie asa. :bpc: Iti multumesc pentru ca ai inteles asta!

M3rc3n4ruL wrote: Aici am hranit crevetii aseara si azi dimineata cand m-am uitat era un fel de mucegai alb cum as putea scapa de el.Este daunator?Exact pe margine substratului se vede o dunga alba.

La cit timp faci schimburi de apa? Lor le trebuie o apa foarte curata in permanenta si o usoara aditie de sare. Ce le dai sa manince? Si cam cit?

M3rc3n4ruL wrote: Uite "cazanul" ruginit.Uita-te sa vezi ca nu are nici o lipitura

Da, ai dreptate - e o sticla cam ciudata. Aici insa era datoria ta de a-l verifica inainte de a-l cumpara/primi etc. Dar beta cred ca sta bine acolo pentru moment. Nu vad unde este problema.

Pina faci rost de bani pentru un acvariu adevarat de 10-15l pentru betta si plante pentru creveti, lasa-i asa cum sunt. Nu te mai complica si cu alti pesti.

Succes!
Porcu wrote:... multumirile si blestemele mele eterne

....care se intorc impotriva ta... :sic: Vezi, ti-am zis eu ca numarul 13 e cu ghinion. Acu' ma crezi?
AlexRizoiu wrote:Si inca o intrebare, Java moss de unde pot sa cumpar si eu ca am o buturuga de mahon cica, pe care vreau sa o acopar cu asa ceva.

Google ->SEARCH->magazine de acvaristica Bucuresti si vei primi destule raspunsuri.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index