| Message |
|
|
rasnoveanu wrote:
probabil tubi, dar eu am tubi uscati acasa si sunt albi nu rosii
si ce trebe sa le fac ca sa pot sa le dau la pesti( cei din semnatura), sau ma complic degeaba?
Daca vrei sa le dai tubifex vii, citeste aici. 
|
 |
|
|
gmo wrote:multumesc pentru sfaturi. eu am incercat in toate chipurile sa explic vanzatoarei ce vreau dar nu ne-am inteles. vreau lemnul in acvariu si vreau un acvariu macar 5 % cum sunt cele din galerie asa ca accept orice idee numai sa reusesc. acvariul nu este foarte mare dar il vreau natural nu asa cum era plin de chestii de plastic. am mai scris si alta data ,, pana cand m-oi invata o sa va cam stresez,, asa ca va rog suportati-ma.
Stai linistita, ca nu stresezi pe nimeni.  Ca idee - ca sa priceapa si vinzatoarea - nu ai cum sa scoti niste poze la imprimanta cu lemnele pe care ti le doresti si sa i le pui in fata? Poate asa s-o dumiri...
@flo77 - de cind te-ai mutat din Brasov in Seattle, bag seama ca ti se face rau cam prea des cind "ne vizitezi"...pe acolo nu exista forumuri care sa se ridice la valoarea ta? 
|
 |
|
|
iomaster wrote:Si apropos de bettanul meu e normal ca apa in care sta sa faca bulbuci ( bule de aer care plutesc la suprafata ) cu toate ca e schimbata cam la 2-3 zile . Stiu ca am gasit mai demult o explicatie parca pe forum in acest sens dar vad ca nu mai dau de ea acum pe forum .
Nu "bolboroseste"  . Inseamna ca masculul tau este matur si isi face un cuib din spuma. E perfect normal, asa ca lasa-l in pace sa-si vada de "treaba". 
|
 |
|
|
spulberica wrote:
Ce specie este "xifi"? Surprised
Cel mai probabil Xiphophorus intr-un plural cel putin romanesc 
Daca si asta mai e plural "romanesc"...  Inteleg ca nu nimerea sa scrie Xiphorphorus hellerii - am mai spus eu undeva ca limba latina e al  -ului de grea, dar sa-l faci pe bietu xipho - care e totusi mai accesibil - "xifi" e de-a dreptul peste stingul.
Daca nu inveti sa te exprimi corect, nimeni nu va sta sa ghiceasca ce vrei tu sa spui. Asa ca fa bine si foloseste butonul de mai sus pe care scrie mare si frumos SEARCH si poate ne anunti si pe noi de rezultat.
Dar sa sii ca o combinatie mai nefericita nici nu gaseai.  Asta daca a "ghicit" spulberica bine si este vorba de Xiphorphorus hellerii. Ca eu nu am inteles nici faza cu "amestecatul". Parca ai face mamaliga, nu un acvariu. :paperbag:
|
 |
|
|
rasnoveanu wrote:am fost de curand la un magazin de articole de pescuit
am vazut ca vanzatorul vindea unui clien viermii rosii mici vii, erau multi si cred ca se vindeau la kg
daca eram intr-un astfel de magazin m-am gandit ca erau doar pentru pescuit asa ca nu mia trecut prin cap sa intreb ceva
acum intrebarea e: pot sa dau asa ceva la pesti mei?sau aveti idee ce sunt?
Or fi fost rime. Sau tubifex, desi, recunosc cinstit ca cel dn urma nu stiu daca este o momeala pentru pescuit.
Pot constitui si mincare pentru pesti, dar depinde in primul rind de pesti iar in al doilea rind, trebuie sa le aplici un oarecare tratament inainte de a fi administrati drept hrana. Mai bine intreaba exact ce este, ca sa stim concret despre ce discutam. 
|
 |
|
|
seby_simo wrote:Este vreo problema daca amestec scalari cu xifi.Am auzit ca xifi ii cam ataca pe bietii scalari.Nu stiu ce sa fac.Astept ajutorul vostru.
Ce specie este "xifi"? 
|
 |
|
|
f3lyna wrote: Inca o chestie: cele doua gupytze le am de 2 saptamani si sunt insarcinate...cand vor naste oare?
SEARCH.
Si acum, da-mi voie sa te intreb la modul cel mai serios - tu chiar vrei sa te apuci de acvaristica sau e doar un moft?  Poate miine ti se va parea cool sa te plimbi cu un tigru in lesa... Pentru impresie, nu de alta... 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:exista la toate magazinele de acvaristica pastile cu mancare pentru 2-3 sau chiar pana la 7 zile, nu cred ca ar fi bine sa il tii nemancat 5 zile
Probleme nu e mincarea.  In natura nu ii hraneste nimeni si nu au ore fixe de mincare. Ai mei, de exemplu, primesc mincare odata la 2 zile, foarte putina si sunt foarte vioi. Problema reala este ca acvariul nu este ciclat. 
|
 |
|
|
gmo wrote: cand vor creste o sa le las in lac afara, e un lac artificial de o jumatate de ha. sunt pesti inauntru dar nu stiu cum se numesc. ma gandeam in vara daca cresc mai mult , acum sunt jur de 5-10 gr c noaptea si intra in hibernare.
Cum adica noaptea intra in hibernare?  Si vezi ca s-ar putea sa ramii fara pesti in lac...Poti sa te exprimi si tu mai clar, te rog?
gmo wrote: nu am gasit la magazin saptamana trecuta radacina ca am intrebat, sau poate nu am stiut ce sa intreb in limba lor. iar pe net nu stiu exact cum se numesc in italiana, asta e marea problema.
Am gasit un translator pe net din engleza in italiana, dar nu garantez ca exact asa se zice la mopani - legno per acquario; alte lemne care mai pot fi folosite sunt cele de arin, salcie, fierte citeva ore in apa cu cit mai multa sare si apoi lasate citeva zile in apa rece pe care o schimbi de foarte multe ori.
gmo wrote: cat timp cresc puii de guppy? ii am de o saptamana si parca sunt tot asa de mici. mai mult de 3 luni?
Cam in 3 luni, daca sunt hraniti si ingrijiti bine.  Abia atunci poti sa-i introduci alaturi de adulti.
Daca vrei sa faci comanda la un magazin on-line care nu este in Italia - cauta dupa driftwood. Nu sunt exagerat de scumpe si au diverse forme si marimi si nu trebuie sa le mai fierbi. 
|
 |
|
|
f3lyna wrote:Inca o intrebare am: as putea sa pun in acvariul cu beta un melc(sau doi) din celalalt acvariu? :-)
Daca stii engleza - no offence, dar au mai fost cazuri - arunca o privire aici. 
|
 |
|
|
gmo wrote: sotul meu sa decis sa tina si broscutele. a cumparat aseara un acvariu special amenajat pentru ele..
Si cind vor mai creste, o piscina.
gmo wrote:am luat o radacina de maces de afara. trebuie sa o fierb.
Maces????  Altceva nu gaseai? Mai bine dadeai o comanda la un magazin on-line si luai ceva mai potrivit pentru un bazin. Macar stii cum se pregateste? 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
f3lyna wrote: apoi am pus si pestele...daca se acomodeaza pestele,peste o saptamana ii iau si o femela 
Ai experienta in inmultirea acestui peste? Ai ideea ca daca femela nu este pregatita pentru depus, va fi facuta varza de catre mascul????
f3lyna wrote:Cred ca nu trebuia sa tin la ciclat si acvariul nou nu?
Ba da! 
|
 |
|
|
gmo wrote:ai dreptate. acum mai trebuie doar sa il conving pe sotul meu.
De ce nu ii povestesti despre amenda aceea de 3000 de euro?...Cred ca e un argument destul de convingator.  Pe urma incearca sa-l faci sa se implice cit mai mult in ceea ce priveste acvariul, pestii si plantele pe care le veti avea, echipamentele necesare, tipuri de mincare, schimburile de apa etc. Totul este sa stii cum sa il iei.  Si doar tu il cunosti cel mai bine. 
|
 |
|
|
gmo wrote:am vazut si m-a cam luat frica. astazi la serviciu am auzit ca o persoana a luat amenda 3000 euro ca nu a declarat la primarie ca avea broasca testoasa era de uscat dar tot testoasa e. cica se plateste 160 pe an de fiecare testoasa. eu vorbesc de italia. acum trebuie sa vad daca e adevarat ca e o mare responsabilitate
Mai bine le dai la o gradina zoologica unde vor fi ingrijite cum trebuie. E cel mai intelept lucru pe care il poti face. 
|
 |
|
|
gmo wrote:scuze aveai dreptate. ca nu ma citit bine. am downloadat tot ce era pe acolo si scrie ca broscutele mele daca le tin in casa la temperatura camerei nu intra in hibernare.
,,Broasca testoasa de apa europeana sau Cistuda (emys orbicularis)
Broasca testoasa europeana este de talie mica spre mijlocie, prezentand varietati cuprinse intre 15-25 cm. Formatul corporal este diferit in functie de categoria de varsta, evoluand de la o forma relativ rotunda la tineret, la o forma ovala la materialul adult.
Membrele testoasei de apa sunt foarte puternice, in forma de coloana, cu labe puternice si palmate, prevazute cu gheare lungi si puternice, in numar de 5 la membrele anterioare si 4 la cele posterioare. Ca particularitate,putem mentiona ca ghearele sunt unite printr-o membrana interdigitala, care le permite deplasarea usoara in apa.
Corpul este bine inchis intr-o carapace dura, osificata, acoperita cu placi de natura cornoasa. Placa anala a carapacei este intreaga, nedevizibila, coada scurta, fara terminatie cornoasa. De ambeleparti ale cozii, pe partea interna a coapselor, sunt prezenti cate un tubercul conic cornos. Culoarea este foarte variabila, cu tesutul de nuanta ce se extinde de la brun pana la negru, pe suprafata careia se gasesc raspandite mici pete sau linii de culoare galbena. Pe regiunea capului, a gatului si a membrelor se gasesc de asemenea pete de culoare galbena. Broasca testoasa de apa este raspandita pe un areal mare, ce cuprinde Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord-Vest. In Romania, ea a fost raspandita pe aproape tot cuprinsul tarii, dar in efective relativ reduse, iar astazi este tot mai putin intalnita. Locurile preferate ale acestei broaste testoasesunt malurile lacurilor cu vegetatie acvatica bogata, precum si zonele mlastinoase, greu de strabatut de alte animale.
Ii place foarte mult sa stea pe marginea apei, dar la cea mai mica alarma se arunca in apa si dispare in masa ei. Este o specie foarte agila, deplasandu-se usor in apa, unde de altfel in mod obisnuit se si hraneste. Carnivor ferce, isi asteapta prada plutind printre vegetatia acvatica. Prada care se apropie este prinsa prin destinderea fulgeratoare a gatului si omorata rapid prin miscarile repetate ale mexilarelor. Dupa aceea, broasca testoasa se retrage sub apa, unde prada este sfasiata in bucati. Hrana acestor broaste o constituie: crustaceele, nevertebratele terestre, rozatoarele, chiar pasarile tinere, pesti, insecte, viermi si foarte rar, unele componente vegetale.
Aceasta specie ierneaza pe fundul apelor, o data cu sfarsitul toamnei si pana la inceputul lunii aprilie. La finele lunii mai sau inceputul lunii iunie, femela depune 3-16 oua de marimea oului de porumbel, in regiunile inundabile ale Deltei Dunarii, se urca uneori in salcii si depune ouale in pamantul afanat din scorburi, dar obisnuit pe mal, nu departe de luciul apei.
In mod obisnuit, toamna sau chiar primavara urmatoare, puii ies din oua, spargand coaja cu ajutorul unui dinte de eclozare de natura cornoasa, situat pe maxilarul superior. In captivitate, aceste testoase nu intra in hibernare in conditiile in care se tin la o temperatura ridicata (cea a camerei), dar in acest caz necesita o ingrijire atenta din partea noastra.
Broasca testoasa de apa europeana este in prezent amenintata cu disparitia, datorita reduceii conditiilor naturale, a poluarii, a amenajarilor hidrologice si chiar a cruzimii unor oameni, fiind ocrotita de lege in toate tarile unde este prezenta.,,
Deci ai vazut ca e ocrotita de lege, da? Grija mare!!!
Si nu era nevoie sa iei cu copy-paste tot articolul. 
|
 |
|
|
gmo wrote:cum stiu ca broscutele hiberneaza?
Daca te-ai fi uitat mai cu atentie pe ultimul articol, ai fi stiut - hibernarea. Si poate ai fi aflat si ce tip de broaste ai - tipuri de testoase.
Si uite si un articol despre lampile uv.
N-ar fi rau sa inveti sa folosesti butonul SEARCH. 
|
 |
|
|
mittzuc wrote:daca bag "dupa gratii" si o las asha nu o afectez?!?!?
Ba da...mai ales din punct de vedere moral...se va simti marginalizata. 
|
 |
|
|
knighttt wrote:Salutare,
Inca nu m-am apucat de ciclat acvariul (astept podiumul pentru bazin) dar am inceput sa caut plante.
Din cate am inteles, indicate ar fi Ciratopteris sau Hygrophila (consuma multi nitriti). De unde as putea ca procur? Prisoseste cuiva vreo plantutza?
Dupa ce il stabilizez as vrea sa incerc si alte tipuri de plante mai estetice si din cauza asta nu as vrea sa investesc prea mult in prima faza.
Multumesc!
Nu inteleg de ce te tot bagi este posturile altora.  Ti-am mai separat si ieri unul pe care il gasesti la sectiunea Despre noi. Te rog frumos sa continui acolo.
|
 |
|
|