| Message |
|
|
alber wrote: Toata lumea o spune, dar pana nu te arzi singur, parca nu-ti intra in cap. 
Asa e - tot patitu-i priceput.  Puilor se da de mincare de mai multe ori pe zi - e adevarat  - dar putin si des. Celor maturi - o data, maxim de 2 ori pe zi daca ai chef de schimbat apa intr-o veselie, :sic: dar tot foarte putin. Teoria zice ca e bine sa le dai de mincare atit cit maninca in 5 minute. Eu am redus timpul la 2 minute. Aproximativ, ca sa nu iti imaginezi ca stau sa ii cronometrez acum.  Si asta se intimpla o data la 2 zile. Adica o zi papa, o zi tin post negru. Si n-am primit inca reclamatii.
Si acum vreau sa te intreb ceva - nu cumva ai substrat in acvariul in care ai puii? Sper ca nu...pentru ca asta iti ingreuneaza intretinerea bazinului. Lor le sunt suficiente plantele de suprafata.  Daca ai substrat, acum lasa-l asa, ca nu are rost sa te mai complici. Dar, pe viitor, in bazinul pentru pui e suficient sa ai Egeria densa si/sau Ceratopteris care rezista si fara substrat. 
|
 |
|
|
Porcu wrote:
marusanu wrote:eu mi-am ales alt nick si alta locatie... nu inteleg de unde a aparut acest nick si datele respective
Incearca sa ma lamuresti un pic, nu ma prind ce s-a intimplat.
Stai ca te lamuresc eu acusica. Da' numai pe jumate,  ca nici eu nu am habar cum de s-au suprapus cei doi.
Uite, citeste si postul acesta. 
|
 |
|
|
Sa inteleg ca tu esti Lupoaica? Mai stai 2 secunde pe forum te rog, sa vad daca pot face ceva, pentru ca nu stiu de ce s-a produs incurcatura asta....
Later edit - ai iesit dupa forum prea repede. Lasa, se va remedia miine, daca vei intra.  Cel putin incercam. 
|
 |
|
|
Stii ceva? Decit sa iti fi pus nickname-ul stiucarul, mai bine ti-l puneai mistocarul, ca ti se potrivea de minune.
Noi nu suntem un site dedicat pescuitului ci acvaristicii. Si cind spun acvaristica, nu ma refer la rechini sau balene.  Percepi diferenta?
Asa ca, prietene drag, ne luam "la revedere"...Fuguta inapoi pe aquarium.ro, ca acolo te-or astepta stiuca, salaul sau...rapitorii.
|
 |
|
|
stiucarul wrote:As vrea sa-mi fac un acvariu cu dimensiunile L =150 cm ,l =60 cm si h =70cm.Am vazut articolul asta : http://www.aquarium.ro/e107_plugins/content/content.php?content.46.
Acuma nu prea detaileaza cum vine montarea,ceva schita ,cum vine fundul si asa mai departe.Dati-mi voi un sfat ,un desen ceav si varog aveti rabdare cu munau poate il vrei chiar cadoue sunt incepator
Stima
P.S.: multumesc anticipat[/u]
Adica ai vazut aricolul pe aquarium.ro si acum vrei ca noi sa-ti descifram dilema? De ce nu-i intrebi pe cei de acolo?
Frumoasa atitudine, ce sa mai zic...  N-ai decit sa iei forumul la rasfoit si sa te lamuresti singur. Faptul ca esti incepator nu e o scuza. Sau poate il vrei chiar cadou de Sarbatori... :x
|
 |
|
|
marusanu wrote:vrea sa insemne ca nu inteleg cum am ajuns eu cu userul dumnealui 
Pai si tu cine esti? 
|
 |
|
|
marusanu wrote:...
Asta ce vrea sa insemne? 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Zici ca nu au coada...dar ce se vede in spatele lor oare ce-o fi? Nu cumva e chiar coada? Si mai spui ca urmele de gris ar fi chiar pe coada...Nu cumva te cam contrazici?
Si te mai doare si capul cind e vorba sa aplici un tratament unui animal aflat in suferinta...Si mai ai si 3 carasi in 50l...+ ancistrusi + ....Pai asta nu e acvaristica, nu te supara ca te iau cam tare, dar...nu asa se face. Daca nu ai rabdare, mai bine doneaza-i cuiva cu suflet pina nu e prea tirziu pentru ei. Pentru ca daca este gris, acesta se va extinde la toti pestii si toti vor avea de suferit.
Un animal nu se poate considera un cadou fara acceptul sau permisiunea celui care il primeste. Iar cind este vorba de pesti, acestia nu se daruiesc in borcan.
Acum, pentru ca sunt inca micuti, ar merge tratamentul cu Sera Costapur sau sare pentru muraturi. Dar nu stiu cit de bine rezista ancistrusii si restul la acest tratament. Oricum, schimburile de apa sunt obligatorii. Iar cind vor creste carasii, vei avea nevoie de un acvariu de cca 150-200l. Asa ca mai gindeste-te!!! E spre binele tau si mai ales al unor suflete nevinovate!
|
 |
|
|
rpopescu wrote: Sincer si mie mi se pare ciudat ca nu am intrebat dar de eram necunoscator si tipa a zis ca merg si asta conta eu crezand ca stie despre ce vorbeste...
Iti spun eu ce o interesa - banii! Cu cit mai multi, cu atit mai bine.  Sa nu mai ai incredere in viata ta in vinzatorii din Obor sau in cei din Hornbach!
rpopescu wrote: o sa dau carasii, am aflat si eu ca nu merg cu guppy asa ca nu vreau sa ii chinui.
rpopescu wrote:
O sa pastrez guppy si as vrea sa mai iau cativa pesti dupa ciclare.Momentan este presupun din cate am citit in prima perioada critica cand cresc nitritii.Asteptam si vedem.Revin cu informatii despre pestii pe care as vrea sa ii cumpar mai incolo cand mai fac o vizita pe la Hornbach ( nu o sa cumpar de acolo dar au numele notat si imi notez si eu :-) ).Poate imi sugerati voi ce pesti sa iau in loc de carasi care sa mearga cu guppy.
Poti sa iti cumperi black molly, plati si xifo! Dar nu prea multi ca se inmultesc ceva de groaza.  Asta daca vrei vivipari.
Iar daca vrei ca sa nu mai ai probleme cu ciclarea, poti scoate pestii din acvariul mare si adauga un produs la la Prodibio - Start - up se numeste  Il gasesti la www.zooplus.ro sau la www.reef.ro.  si in 2-3 zile poti introduce pestii. Daca intrii pe pagina lor de net, vei gasi detalii complete despre produs.  Este super! Iti spun din proprie experienta.
Si am o vaga impresie ca nu ai prea citit cam tot ce scrie pe forum...  Uite, pentru inceput, daca nu ai facut-o deja, citeste Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. 
|
 |
|
|
BigBrotherG wrote:din moment ce nu vorbesc cu tine 'PORCU' nu cred k ai avea ceva de comentat. nu consider k am vorbit lucruri neinteresante.. e ciudata ca si atunci cand vrei sa ajuti pe cineva se gaseste cate unu sa se bage aiurea in seama...o sa vorbesc cum vreau eu si in ce stil vreau eu atata timp cat nu jignesc pe nimeni si nu injur sau alte chestii rog sa nu se mai bage lumea in seama aiurea. pa
Tu mai vrei sa fi membru al acestui forum? Daca nu respecti regulile impuse de unul dintre cei mai apreciati si cu experenta cea mai vasta in domeniul acvaristicii, te zbor de nu te vezi! Nu avem nevoie de astfel de oameni printre noi, fara suparare. Bagi zizanie si jignesti un OM care nu ti-a facut nimic, doar ti-a atras atentia ca aici nu e messenger, ci un forum cu oameni educati si cu bun simt. Daca nu te consideri asa, nu e nici o pierdere!  Smecheri ca tine sunt pe toate drumurile. Tu ai ceva in plus? A, doar poate faptul ca tu esti cel care se baga in seama aiurea. Inca o replica ca asta si...la revedere!
|
 |
|
|
Pestii cu "gelatina pe cap" se numesc carasi "cap de leu"  si nu merg cu guppy de nici o culoare. Sunt specii care nu sunt compatibile. Pe de alta parte, sa stii ca un caras nu este un peste potrivit pentru un incepator, chiar daca te fascineaza prin gratia si frumusetea lui. Ai noroc ca mai ai puii de guppi si ca nu au fost mincati deja de carasi, care sunt niste infometati in permanenta si cersesc efectiv mincare cind te simt in preajma bazinului.
Sanitarii arata cumva asa? Nu sunt agresivi, dar tine cont ca deja ai 3 carasi care vor creste + sanitarii - de care or fi ei - ca sanitari dungati si cu mustati...e o descriere cam vaga si mergem pe ghicite...  De ce nu ai intrebat si tu ce specie cumperi??? Asta chiar ca nu pricep.  Si mai tine cont ca un caras adult are nevoie de cel putin 50l apa!!!! (Doamne, de cite ori oi fi zis asta pina acum? Trebuia sa-mi notez pe un carnetel...  ).
In plus, plantele alese vor fi devorate de carasi. Nu sunt deloc potrivite pentru ei.  Fa schimburi mai dese de apa in acvariul cel mic asa incit sa reduci nitritii, muta guppy acolo iar in acvariul mare pastreaza doar 2 carasi. Atit!
|
 |
|
|
gmo wrote:asa am sa fac.
Si ia-l si pe sotul tau cu tine cind mergeti la magazin. Daca el este italian, e imposibil sa nu se faca inteles. Mai ales ca zici ca tine atit de mult la acvariu.  Daca este tot roman, atunci arata-le pozele colegilor de serviciu sau cauta niste site-uri/forumuri in limba italiana - ma indoiesc ca nu exista - si pune o intrebare. Nu te costa nimic.  Cineva trebuie sa inteleaga pina la urma ce iti doresti cu adevarat.
Succes! Noi iti dorim bafta :-)  !
|
 |
|
|
alber wrote:... si daca se considera ca trebuie mutat (unde ai putea muta asa ceva?)/sters faceti-o fara suparare.
Nu va fi sters sau mutat nimic.  Crezi ca esti singurul care si-a pus intrebarea de ce anumite topicuri nu mai pot fi accesate? Inclusiv eu am facut niste ochi mari de tot cind am vazut cite au disparut dintr-o data...  Eu, cind te-am trimis sa cauti pe yahoo, credeam ca te intereseaza o specie de peste sau planta, nu de ce nu gasesti tu anumite topicuri pe forumul nostru.
Stiu ca am o "limbuta mai ascutita" uneori :sic:, dar mai stiu si cite boacane am facut eu. Deosebirea era insa ca nu aveam pe cine sa intreb, nu stiam de acvariu.ro si de oamenii sai inimosi. Dar odata ce lucrurile s-au mai limpezit, nu mai vroiam ca si altii sa repete greselile pe care le-am facut eu.  Am investit o gramada in pesti si plante pe care vinzatorii din Obor le vindeau fara pic de discernamint  si nu intelegeam de ce mor intr-o veselie.  A durat ceva vreme pina sa dau de forum si sa ma lamuresc ca ceea ce aveam eu acasa erau de fapt "borcane' cu "ciorbe" de pesti si nicidecum acvarii.  Dar am avut ambitie si am invatat.  Chiar si despre pesti pe care nu ii am sau nu ma intereseaza in mod deosebit.
Si cu tine se va intimpla la fel, vei vedea! :-) Intr-un an vei fi profesor-doctor-academician  daca iti doresti cu adevarat si daca iubesti lumea subacvatica.  Si sa stii ca este o lume cu totul aparte, o lume minunata... 
|
 |
|
|
Porcu wrote:
In atentia celor care intentioneaza sa faca la fel: Nici sa nu va ginditi. Pentru asta se ia ban fara avertisment si definitiv. Punct.
Iar eu imi permit sa va mai atrag atentia asupra unui lucru - ofensarea, jignirea sau amenintarile la adresa unui membru al forumului se vor sfirsi tot cu ban si tot fara avertisment si tot definitiv. Asa ca va rog sa va comportati civilizat - suntem oameni normali, nu satre sau animale !!! 
|
 |
|
|
Porcu wrote: Decit Fluval, mai bine Tetra  . Vezi ca era un topic pe undeva cu defectiunile canistrelor Tetra, cauta-l, citeste-l si apoi ia decizia.
Topicul acesta scris de Lofty?
|
 |
|
|
Porcu wrote:Se va intimpla - fish only. Maimutzoiul va fi cobaiu'  .
Dupa care iti va pica cu tronc si o anemona cu Nemo cu tot si tot asa.  De parca nu te-as cunoaste... :misto:
|
 |
|
|
Porcu wrote:
mosu wrote:donez maimutzoiul...
Dac-o sa-l mai ai pina-mi fac acvariu', o sa te onorez sa-l primesc  .
Aha...deci sa intelegem ca treci si pe marine...  Asta daca nu ai facut-o deja... in secret. 
|
 |
|
|
mosu wrote:
Avem o parte dintre useri care dupa ce si-au facut ucenicia, au incercat sa ajute la randul lor alti incepatori, in special acolo unde stiau SIGUR despre ce vorbesc. Este o atitudine normala.
Apoi desigur, o parte dintre cei care in trecut au contribuit cu materiale, s-au cam plictisit sa vada ca cei noi nu isi dau cu adevarat interesul, si , avad ei si alte treburi pe acasa, au lasat-o mai moale.
Eu nu m-am plictisit si nu ma voi plictisi niciodata sa ajut pe cineva.  Atit cit pot si unde pot.  Nu voi uita in veci vremurile acelea presarate cu "ciorbite" in boluri si tot felul de recipiente pe care le consideram acvarii.
Materialele traduse de mine inca le mai am si eu, dar, ca sa fie publicate pe forum, mai am nevoie de acordul mosului si al altei persoane...Om trai si om vedea. Nu disperati inca - nu e chiar totul pierdut.  Atita timp cit mai exista si oameni care vor sa ajute dezinteresat, tot se mai intrevede o raza de soare! 
|
 |
|
|
rasnoveanu wrote:scuze dar daca erau larve de libelulu, alea sunt bune de dat la pesti?
Larvele de libelula le gasesti si sub forma uscata, asemenea tubifexului, doar ca nu sunt cubulete. Se numesc chironomide si sunt consumate cu mare placere de catre pesti.  Dar pe acestea le vei gasi numai la magazinele de acvaristica. 
|
 |
|
|
Se poarta cit se poate de normal. O fi iesit si al treilea, dar probabil ca nu l-ai vazut tu. :-) Acum sunt "in explorare", asa ca totul este ok.
Tot fiole de la Zooplus am folosit si eu si la mine totul este perfect. :-) Si plantele, si pestii si crevetii. 
|
 |
|
|