[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marco73
Forum Index » Profile for Marco73 » Messages posted by Marco73
Am bagat in bazin 2 Molly black. Au curatat tot,mai putin sticla.
adrian09 wrote:ce filtru ai la cel de 70l?
eRenunta la carbonul activ si completezi cu medii bio. Carbonul activ il utilizezi doar dupa tratamente,Daca il tii iti va scoate si din fertilizantii pentru plante si dupa o luna trebuie schimbat pentru ca atunci cand nu isi mai face treaba , tot ce a acumulat, iti baga in bazin

Are.filtru /pompa lui asa a venit echipat.

https://youtu.be/cYEfUBRGoHM
adrian09 wrote:cind incepi sa populezi bazinul, la 3 sau 4 saptamani de la startare, nu o sa ai asa ceva...lasa-l sa-si faca ciclul si daca nu ai pesti nu fa schimburi de apa pana la finalizarea cioclarii doar complectezi cu apa statuta la declorinat. Cl afecteaza bacteriile

Pestii ii am in alt acvariu de 30L in care apa e f limpede iar cand ma uit la asta de 70L si il vad asa plin de mazga ma i a capul.
La.3.saptamani.am sa ii mut in cel mare iar in locul lor or sa vina altii.
Apropo....in asta mai mare vreau sa pun in filtru si siporax. Care este ordinea?perlon/siporax/burete/carbuni?
E ok asa?
adrian09 wrote:nu....asta este o reactie normala in perioada de ciclare,v-or disparea de la sine...

Multumesc.
Dar arata f urat mazga asta !
La.primul.acvariu ciclat nu mi s a intamplat asa ceva.....
adrian09 wrote:nu este nici o problema..este normal si va disparea in citeva zile sau o saptamana

Nu credeti ca este.recomadata folosirea unei solutii anti alge?
dan.pavelescu wrote:
Marco73 wrote:iar pe sticla si corali sunt ca o mazga.

Corali??

Artificiali......
adrian09 wrote:radacina trebuie sa fie libera in apa, chiar daca mai intra si in substrat dar cea mai mare parte a radacunii trebuie sa fie afara

Apropo...
Am un acvariu de 70L la.ciclat de o saptamana. Azi am observat ca pe plante au aparut alge(sunt ca o panza de paianjen),iar pe sticla si corali sunt ca o mazga.
Ce remediu ar exista in acesta situatie?
adrian09 wrote:din experienta iti spun, eu nic nu vreau sa ma mai gandesc la un bazin fara melci... bazin de apa dulce... sunt super buni si sincer nu stiu la ce derranjeaza... Un bazin este o incercare de a crea un biotop si acestia fac parte din ecosistem,
Eu sunt tare incantat d ei... si cum e in natura, nimic nu devine invaziv atata timp cat exista un echilibru sau conditiile nu avantajeaza doar o anumita parte.. ca si algele... ele exista in orice bazin; doar ca nu au mediul propice sa devina invazive

anubiasul nu se planteaza in substrat, se prinde cu fir dr pescuit sau cu superglue pe pietre sau crengi

Nu este.plantat. Rizomul.este la.suprafata,doar radacina a intrat.singura in substrat.
Am un acvariu de 70L la.ciclat de o saptamana. Azi am observat ca pe plante au aparut alge(sunt ca o panza de paianjen),iar pe sticla si corali sunt ca o mazga.
Ce remediu ar exista in acesta situatie?
Multumesc anticipat.
sefer jesirah wrote:Scuza-mi sinceritatea, dar arata..., cand ai luat pestii, te-ai interesat de cerintele lor, compatibilitate..? Botia mananca melci, nu mai era necesar tratamentul pe care l-ai aplicat. De curiozitate, ai idee cat ajunge botia pe care o ai (se vad 2) la maturitate si de ce spatiu are nevoie? Nu mai zic si de restul!

Tratamentul.a.fost aplicat inainte de introducerea pestilor.
calin wrote:Subscriu la ce a scris Liv(iu), e chiar preferabil sa pastrezi melcii, daca ramane mancare de la pesti o mananca, frunzele care au inceput sa isi piarda vitalitatea de asemenea le vor consuma, de asemenea te scapa si de alge. Sunt utili ptr miniecosistem. De asemenea e preferabil sa pui ceva pietre naturale sau cioate decat cranii, casute etc . Deci dupa mine ar arata mai bine daca ai adauga o cioata cu anubias sau bucephalandra. Ar da o nota de particica din natura.
Oricum iti doresc bucurii in noua pasiune.

Multumesc!
Intr.o saptamana ii trec intr.un acvariu de 80L. Deocamdata este la ciclat de 2 saptamani??
Pregatesc cioate de vita de vie pe care am sa pun Anubias. Le am la.fiert cu sare.
Solutia contra melcilor si .a facut treaba. Pestii sunt ok.
Recomand !
Am primit de la cineva seminte de Anubias bateri. Ma poate indruma cineva cum sa le “sadesc”?
dan.pavelescu wrote:
Lemon wrote:Plantele alea care sunt infipte in cupe sunt Anubias, plante care nu cresc in substrat, eventual ai griza ca in substrat sa fie doar radacinile, nu si rizomul, adica tulpina aia orizontala.

Ma critica lumea ca de ce ii iau la cric pe aia care nu se informeaza inainte.. Iti racesti gura degeaba. Acvariu neciclat, a adaugat labeo si botia, pesti care se fac cat china. In plus, botia e sensibil la chimicale si acvariul a trecut deja prin 2 tratamente, verde de malachit si snail remover. Acvaristica suna din ce in ce mai bine.. [/quote
Su scuzelw de rigoare dar acvariul este ciclat. Am pus 2 botia ,2 ternetzi ,2 labeo si 2 sanitari. Crede.ti ca este suprapopulat?!]
Sebboy92 wrote:
Marco73 wrote:
Sebboy92 wrote:Il am de muuuult timp , e din happy meal sau ceva...cred cal am de mai bine de 10 ani . Cred ca ar da bine niste pietris la tine in acvariu , dar nu colorat..cat mai inchis . Sambata adaug si eu un sanitar si niste creveti sa vedem ce o sa iasa .

Primul locatar. Are 3 ore si inca supravietuieste....

Eu zic sa nu adaugi Gupy in acvariul tau ???? daca stiam cum sunt nu bagam nici eu ???? tot timpul pe mancat si agitati

Nu umi plac Gupy. Am bagat ternetzi,labeo ,botia si doua tipuri de sanitari.
Sebboy92 wrote:Il am de muuuult timp , e din happy meal sau ceva...cred cal am de mai bine de 10 ani . Cred ca ar da bine niste pietris la tine in acvariu , dar nu colorat..cat mai inchis . Sambata adaug si eu un sanitar si niste creveti sa vedem ce o sa iasa .

Primul locatar. Are 3 ore si inca supravietuieste....
Mie nu imi place pietrisul si nu pun nimic jos. Am luat aceste cupe si pun plantele in ele cu sol.si putin pietris la suprafata.
De.unde l.ai cumaparat pe Boba Fett? E tare rauuuu. Ai un link?
Sebboy92 wrote:Multumesc frumos de sfaturi !!

Eu azi.am.administrat P6 Absolut Snail Remover. Acum o.saptamana administrasem verde de malachit. Acvariul este la.ciclare pana duminica cand o sa pun pestii in el.
Va tin la.curent daca mai apar intrusi in acvariu care la acest moment arata asa:

Forum Index » Profile for Marco73 » Messages posted by Marco73
Go to: