Liv wrote:Prefer sa iti raspund aici ca discutia sa ramina si pentru altii.
E adevarat ca sulfatul de cupru ataca marea majoritate a nevertebratelor. Totusi marea majorite nu inseamna toate. Si nu totdeauna ouale lor. Imi amintesc foarte bine timpul petrecut in urma cu bunicul meu in gradina cind stropeam via, cartofii si vinetele cu zeama bordeleza, plus sfatul lui sa spal intotdeauna strugurii culesi direct din vie indiferent de la cine. Zeama bordeleza e un amestec de sulfat de cupru cu var stins. E foarte eficienta impotriva unui anumit gandac care ataca viile (am citit asta dupa vreo 10-15 ani) inventata cu cca. 100 de ani inainte in zona orasului Bordeaux din Franta cind viile lor erau atacate de gandac. E de asemenea eficienta impotriva gandacului de Colorado (care ataca cartofii si vinetele), dar nu si impotriva oualelor lor. Oua care le culegeam manual cu tot cu frunze si erau distruse prin calcat cu piciorul.
Adica nu sint prea sigur ca sulfatul de aluminiu e eficient impotriva oualelor de melci.
Este vb de sulfatul de cupru(nu de aluminiu

),iar azi am cumparat solutia si am administrat-o. Dupa 24 h am sa schimb 1/3 din apa. Las acvariul la ciclat pana duminica (duminica face doua saptamani de cand am pus apa prima data apa in el)cand am sa pun pestii in el.
Doamne ajuta!