[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Dupa ceva asteptari, in sfarsit vad si eu primul boboc la anubias. In rest, toate bune si frumoase, am umblat la canistra si am salvat cativa creveti, nu mi-a venit sa cred ce putea sa fie in ea si mai ales pe furtune. Pe fundul galetii unde am facut curatenia canistrei s-au depus cam 2,3 degete de mizerie. Se cunoaste lipsa unui intern pentru filtrarea mecanica, toata mizeria se strangea in canistra. Acum am pus din no un burete grosier pe sorb sa nu mai traga toate mizeriile.
image

Uploaded with ImageShack.us
Salut. In iasi sunt destui pe forumul acesta, incearca sa iei legatura cu ei si poate te ajuta cineva cu niste teste de apa sa vezi cum stai. Fa tratamentul indicat, apoi introdu niste carbune sa elimini din chimicalele ramase din apa. Nu uita de schimburile de apa periodice, pentru a mentine nitritii, nitratii si amoniul la niste valori acceptabile. Si nu mai cumpara pesti deocamdata, lasa acvariul sa se stabilizeze, abia apoi te mai gandesti daca mai vrei si altceva.
Poti atasa o poza, ceva? Pentru inceput, identifica ce ai acolo, poti intra pe jbl hospital. Dupa care tratezi ceea ce tu ai constatat. Posibil sa fie finrot, dar nu am auzit sa pluteasca. Baga ceva curatenie mai bine, schimburi de apa pentru inceput, posibil sa ai nitritii si nitratii ff mari. Daca treceai si locatia la profil, poate te ajuta cineva din zona cu un test, ceva. Teste no2,no3,nh3/nh4 te vor ajuta sa vezi ce ai acolo, probabil nu s-a ciclat acvariul. Nu mai baga pesti, nici sare, vei topi plantele. Tratamentele le faci in bazin separat, iar daca vrei sa incerci in acesta nu cred ca-i bai, oricum parerea mea este ca nu este ciclat. Mai studiaza si tu putin, ai destula informatie pe acest forum. Nu uita sa treci si la rubrica "despre noi" sa ne si cunoastem.
As dori sa cumpar cateva fire de didiplis diandra. 0729964418 sau pm
Foarte frumos, vad ca aici se primesc doar laude. Mi se pare mie sau ai cam mult moss acolo, acopera o zona cam mare si are o forma cam rotunda.
Eu nu as taia frunzele, acelea nu sunt frunze de taiat. Daca vrei sa faci intradevar ceva, baga plante cu crestere rapida; plantele cu frunze mari nu au ce cauta in acvariul tau, este prea mic; nu imi place amestecul acela de pietris cu manado; muta criptocorinele mai in spate; nu taia valisneria inca, s-ar putea sa nu-si mai revina. Poti sa pui si ceva pistia sau alta planta de suprafata cu radacini , te va ajuta mult la inceput, apoi o poti scoate dupa ce se stabilizeaza.
. Apa se schimba proaspata, o lasi maxim 24h sa iasa clorul. In zilele de azi nu se mai baga asa mult clor in apa, este scump, de curiozitate fa un test de clor la apa de la robinet. Fa ce ti-a zis dragos, te-a indrumat foarte bine, schimburi la 3, 4 zile.
La ce a adaugat colegul mai sus, eu as micsora perioada de iluminat. O priza din aia nu este o avere, e vreo 10, 20 lei, nu mai stiu sigur. Daca nu ai pesti, nici nu te grabi. Poti opri de tot vreo 2, 3 zile lumina, nu ai plante care sa nu reziste, intuneric total. Dupa 3 zile, pui priza aia programabila sa mearga, dar nu mai mult de 5, 6 ore pe zi., cresti treptat;in acelasi timp cureti manual plantele cat se poate, elimini frunzele cu mari probleme. Continui cu easycarbo, iar dupa evolutia plantelor vei vedea daa incepi si cu micro.

Chiar si in acvariul plantat, rar scapa. Mie mi-a scapat un singur pui din zeci de fatari in acvariu, plantat binisor, la un mom dat aveam 10 femele de gupi mature si vreo 5, 6 de xipo, toti reproducatori. La 1 cm este putin, mai marisori chiar, depinde si cat de mare pot deschide gura:d.
Carbunele activ in bazinele cu apa dulce se introduce pentru o perioada relativ scurta, 24h, pentru a elimina din apa eventualele resturi de la tratamente sau alte chimicale.
neutralizeaza, absoarbe
As dori sa cumpar cateva fire de didiplis diandra, in pitesti daca are cineva.
Ca sa ai un echilibru ar trebui ca sa ai grija si la populatia de pesti, sa nu fie suprapopulat, mai ales pana se stabilizeaza bazinul. Tine-te de schimburile de apa pana la sfarsitul ciclarii, curatenie si lumina mai putina, 5 ore zic eu ca ar fi suficient deocamdata. 28w este putin totusi la un bazin de 90 litrii daca vrei plante. Cat despre tuburile de neon este alta poveste, mai uita-te la bazinele colegilor si trage si tu concluziile, eu as schimba unul din noane.
Salut mihai si bine ai venit.
@realmode Din experienta ta stii ca SAE este iubitor de bba sau ai citit undeva, vreun studiu, ca daca este asa marea majoritaate a celor cu bba nu vor mai avea de acum incolo probleme cu aceasta alga, s-au scos.
Din experienta mea, pot sa-ti spun ca ce a scris colegul Severus mai sus este cu totul adevarat.
Cu mult placere, poza mai tarziu, acum nu prea mai ai ce vedea, am taiat destul de mult.
@ realmode Pentru tine cred ca cea mai buna varianta ar fi sa schimbi neoanele atunci cand se ard, eventual le mai lasi o zi doua sa fi sigur ca nu se mai aprind, poate mai palpaie, cu o inetnsitate mai mica sau mai mare, dar nu conteaza smilie .
Eu zic sa incerci sa faci si o recalibrare la sonda, eventual poate i-ai schimbat pozitia si sa fie influentata de balast sau altceva. Noi ne dam cu parerea, tu vezi care este cauza.r
Mai bine mai strangi bani, cate putin si iti cumperi o butelie si un reductor, cum te-a sfatuit si stefan, altfel incerca o continuitate cu bomba. Cumperi un test de co2 permanent, faci bomba. Cum vezi ca se inchide verdele, pac alta bomba. Parca am fi la razoboi.
Bineinteles ca altele ar fi cauzele aparitiei algelor(cu toate ca daca dai aceeasi cantitate de fetilizant si plantele nu o mai consuma din cauza ca ai lumina mai slaba...), insa eu am facut o comparatie simpla. Am schimbat un t8 osram fluora care mergea de vreun an si un pic cu unul nou. Diferenta s-a vazut imediat, s-a mai luminat acvariul. Bineinteles ca si culoarea plantelor s-a schimbat repede cat si o perlare mai accentuata.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: