[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ioanis
Forum Index » Profile for ioanis » Messages posted by ioanis
capacul(unde este si pompa de altfel) pe partea de jos in dreptul turului are o mica teava de plastic.acea teava trebuie sa intre in gaura care trimite apa in josul filtrului.eu prima oara l-am pus invers si astfel nu se realiza circuitul apei prin filtru ci la suprafata sertarelor .daca ai facut si tu la fel e posibil sa nu se fi inchis bine si de asta pierdea apa.verifica si garnitura.
pe tur si retur nu are robinete ?daca da atunci il opresti ,inchizi robinetele si scoti piesa cu cele 2 furtune cu totul.dupa care il desfaci si verifici daca l-ai montat corect.
eu intr-un nano de 10 l unde tin 5 pui de platy si 5 creveti nu prea ma inghesui sa hranesc crevetii.rontaie si ei ce gasesc ,mai o alga ,mai o frunza moarta
,ceva mincare ce cade de la pesti ,si sint foarte activi.fii atent la excesul de mincare mai ales ca esti in faza de ciclare si nu stiu cit de formate sint coloniile bacteriene.
sint de acord cu tine .lumina e doar un element dintr-o multime.important este sa gasesti echilibrul acestor elemente.echilibru pe care il caut si eu de citeva
luni de zile.
865 inseamna 6500k iar 830 inseamna3000k .6500 inseamna mai mult albastru 3000 inseamna rosu.gresesc?care e mai" potrivit"?
nu uita ca ex1200 e recomandat pina la 500 l iar tu ai 120.deci e ok si oricum te felicit pt achizitie
eu am un ex 600 cu 3 sertare.de jos in sus ,2 le-am rezervat filtrarii biologice (primul jbl cermec ,al doilea matrix de la seachem)iar unul face filtrarea mecanica si totul e ok la 80l.al tau are 4 sertare ,daca nu ma insel ,asa ca poti face ambele filtrari fara probleme.nu te gindi sa pui plastic balls ca ocupi un sertar degeaba.
cred ca atunci cind ti-ai facut iluminarea te-ai gindit mai mult la numarul de watti.nu vreau sa te dezamagesc ,dar daca vrei un acvariu plantat
conteaza foarte mult calitatea luminii.nu stiu de ce, dar am impresia(am testat si eu)ca lumina 6500 daylight favorizeaza foarte mult cresterea
algelor.mult succes oricum si mai asteapta si alte pareri de la cei mai"batrini"
vezi ca bomba s-ar putea sa nu o ia din prima.nu te speria ,eu am stat o duminica intreaga cu ochii pe ea .pe prima am facut-o cu 2 plicuri de gelatina si nu prea a dat randamentul dorit.acum pun numai unul.cred ca depinde si de marca.
cred ca o sa dublez doza de easy carbo pt citeva zile sa vedem evolutia.multumesc oricum.
foto.o frunza de sagitaria subulata
m-am uitat ,dar nu au acel par. pur si simplu anumite frunze parca au un contur negru.nu este mult dar totusi ma ingrijoreaza.
innegrirea frunzelor plantelor pe margine ce inseamna?lipsa de lumina ,de fertilizant,de co2 sau pur si simplu e o alga?
la 80 l am 36w .fertilizez cu pro fito o data pe saptamina ,jbl balls in substrat ,easy carbo si co2 din "bomba".plantele pe care le am sint relativ "easy".
bine ai venit.ai nimerit unde trebuie pt ca ai multe de invatat. filtrul e ok chiar daca e pt 80 l.
se vede(in poze) o evolutie substantiala in ultimele 2 sapt.cred ca in curind o sa trebuiasca sa scoti acel fundal.
"Purcelusii "sint foarte frumosi.sint sigur ca te vei stradui sa-i faci fericiti iar ei te vor face pe tine.
cred ca daca mai pui inca 2 nu mai e loc de nimic.
Fii mai explicit .in urma cu doua zile acvariul tau mare nu era gata si azi e gata? . daca e asa ,cum am inteles eu, atunci e grav. pt ca nici acum nu e gata .
ar trebui sa te documentezi un pic despre ciclarea unui acvariu .
Foarte frumosa prezentare.asteptam poze si cu nano.
Bine ai revenit.mi-a parut tare rau cind am citit ca ai adus "giulestina"la setup zero.mi-a placut tare mult evolutia ei .a fost un exemplu pt mine.
Filtrul extern este mai usor de curatat si gindeste-te ca toata mizeria se afla afara din acvariu ,neexistind riscul de a reintra in acesta in momentul cind il scoti pt al curata.

Forum Index » Profile for ioanis » Messages posted by ioanis
Go to: