[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sonic11
Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Daca o sa am timp si chef in viitorul apropiat o sa fac in test pe trei mrdii de filtrare, ada bio rio, piatra ponce no name si siporax sa vedem care si cum sta treaba

Parerea mea este co n-o sa fie diferente prea mari
Sa inteleg ca mai pe departe si kuhli ar fi o ruda si bine cunoscuti sae si otto.
Stati linistiti ca nu bagam acid clorhidric in acvariu si nici mal
Totusi pentru un biotop asian nu se încadreaza corydiras si kuhli, ce sanitari as putea folosi sa fie in ton cu un diotop asian?
Ce se poriveste mai bine la sumatrani, bolovani sau radacini?

O poza cu standul
Multumesc @cingo, am luat la cunostinta aceste lucruri si sunt constient de ele

Standul aproape gata
Bine inteles ca face fiecare cum doreste.
Referitor la roca vulcanica in speta piatra ponce ia poate diferi de la zona la zona dar si din aceasi cariera nu tot filonul este un stas.
Le dau firmelor de prestigiu un 10 hai 15% peste piatra ponce no name, restul este marketing.
Avand in vedere ca este un produs natural care a luat fiinta intr-un haos total este imposibil sa fie identic ca material.
Am curaj sa fac pariu ca doua loturi de la aceasi producator nu sunt identice ca si propietati fizico-chimice, dar asta nu înseamna ca sunt niste materiale filtrante de proasta calitate.

PS. Acest post este doar parerea mea si nu trebuie sa influenteze pe nimeni.
Ia uite ce spune producatorul eheim despre substrat pro :
Prezentare
Material filtrant biologic natural din roci de origine vulcanica. Suprafata rugoasa ofera conditii excelente bacteriilor de a coloniza. Pentru sisteme de filtrare de apa dulce sau sarata.

Subliniez material biologic natural din roci vulcanice, concluziile le tageti voi

Te rog nu mai scrie cu diacritice. Nu le "vede" forumul

Multumesc
Alber
Ada bio Rio si matrix sunt de fapt piatra ponce furumos ambalata si vanduta la preturi exorbitante
Nu prea mancau, erau speriati ca deabia ii adusesem, acum halesc ca nalucile, aspiratorul joaca la pitici
Nu gasesc mancare speciala pentru iei, le dau JBL Grana Discus.
Cu sai rasfat

Cred ca o sa mai cumpar 3...4 sa formeze un banc

Siporax sau mai bine matrix ca intra mai mult pentru filtrare biologica si perlon pentru filtrare mecanica.
Poti pune si un burete pe sorbul filtrului.

Bafta si ape limpezi!
Zapaciti mei

Cam mofturosi la mancare si zanatici
Ce m?nânc? astia cu pofta?
Este 6 lei la Dedeman, avantajul este ca filtrul de hota este lavabil, se spala si poti sa-l folosesti de mai multe ori.

Bafta si ape limpezi!
Excludei pe xifo si molly, de ceilanti nu stiu ce sa-ti spun.
Nu-i vorba de ieftin, am o oroare pentru mate deastea insirate in naumtru
Powerhead-ul i-l am dar parca nu as vrea sa-i vad mutra in acvariu
Spray-baru pe lungime este montat.

O sa încerc sa urc un filmulet sa va dati cu parerea

Hop si filmuletul

Lucian: ti-am editat link-ul ca sa e vada filmuletul
M-am r?zgândit, nu mai fac sump-ul, am cump?rat un filtru jbl e 900 de aici de pe forum.
Toate bune si frumoase, l-am pus de proba in functiune cu un spray- bar diy dar am impresia ca valurirea apei este insuficienta, cum pot rezolva acest aspect?
Ma gândesc sa folosec powerhead-ul jebao sa valuresc apa si sa filtrez mecanic sau exista o alta idee mai desteapta?
Tratamentul cu eritromicina nu-i va face rau chiar daca este s?n?tos, i-l va ajuta la închiderea ranilor si-l va feri de infectii.

Bafta si ape limpezi!

PS. In general in conditii de stres recug la aceste atacuri, mai mult ca sigur vinovatul este tot un xifo.
Nu-i de ajuns...

Simptome? este apatic? se hraneste? este deranjat mucusul?

Pare a fi un exemplar voalat care a fost atacat, muscat de colocatari iar posibilele decesuri survin in urma infectiilor bacteriene datorate ranilor.

O alta posibila cauza ar putea fi finrot tratabil cu eritromicina sau sera baktopur in bai de 30 minute sau tratament de lunga durata conform prospectului.
. Baktopur este indicat si in cazul infectiilor bacteriene.

PS Ai grija ca baktopur decicleaza.
Cred ca acele insecte sunt defapt melci comunitari adusi adata cu plantele sau melcisorii tai au depus oua

Bafta si ape limpezi!
Prea putine detalii ca sa ne putem da cu parerea.
Respectivii pesti sunt ancistrus.
I-ai tinut in carantina? i-ai acomodat treptat la chimia apei si temperatura?
Daca nu respecti lucrurile astea o sa ai numai probleme.

PS. cauta pesti cu cerinte asemanatoare sau cel putin apropiate ca sa nu ai probleme.

Bafa si ape limpezi!

Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Go to: