Salut, sunt Stefan si mai am putin si ma apuc de un acvariu marin. La care voi: saluuut Stefaaaan....
Am mai avut acvariu dulce cand eram mai mic, acum m-am activat din nou. De doua seri adorm pe la 4 dimineata dupa ce citesc in stanga si in dreapta si cred ca m-am decis cu ce sa incep: un resun dms 500. Nu am bani, spatiu si timp pentru ceva serios, peste 200-250 de litri. Voi da deci in mintea copiilor cu un bazin de jucarie (glumesc, sesizati va rog autoironia) si sper ca va fi micul meu colt de paradis.
Stiu cum suna asta pentru voi, greii, uite-l si pe asta vrea direct marin intr-o saptamana o sa-i moara toti pestii si a aruncat o gramada de bani. Inteleg perfect cata grija trebuie sa am si cat de multa rabdare. Am citit si o sa mai citesc despre cum se face ciclarea (si ulterior planuiesc sa ma informez permanent despre intretinere), o luna-doua (fara gluma, am rabdare) nu bag pesti sau altceva in el, decat ce creste din roca. Oricum nu vreau decat un clovn, un guvide si un crevete, mai mult cred ca ar crea dezechilibre intr-un bazin asa mic. Intai vreau sa-l vad ca e stabil si abia apoi sa incep sa cumpar chestiile alea mici colorate si foaarte scumpe dupa parerea mea care se cheama vietati marine.

Sau poate la inceput o sa arunc in bazin cateva hartii de 200 de lei sa ma obisnuiesc cu ideea.
Acestea ziind fise, cred ca ne mai citim pe aici.
Iar din seria incepatorilor si pentru ca milog, va rog frumos sa se ofere cineva sa-mi vinda la un pret corect pentru amandoi cateva kile de piatra vie. Nu stiu cata, vreo 5 kg sa spunem la inceput. La asta nu vreau sa fac rabat, prefer deci sa platesc pentru un produs bun (adica usoara si eventual sa poata fi rupta cu mana goala; daca am inteles gresit despre cum trebuie sa fie o piatravie de calitate, rog corectare).
Spor tuturor!