[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ispriluc
Forum Index » Profile for ispriluc » Messages posted by ispriluc
Message
Pentru cei care folosesc un hidrometru plutitor (eu am de la Sera) calibrat la 25 grade C/ 77 F, dar temperatura din acvariu nu este tot aia, aici este un calculator de salinitate la diferite temperaturi. Probabil ca au mai postat si altii, dar nu cred ca strica.

http://www.hamzasreef.com/Contents/Calculators/SalinityCorrection.php
...si am cimentat si piatra, cu tot cu colierele de plastic pe pozitie. Am folosit AMA reef bond, pare solida lipitura. Multumesc colegului Carbone.

@koala - am incercat cu ciment simplu (nu am gasit din ala cu intarire rapida), varza - se intarea in vreo 10 ore si era foarte casant; am pus si putin aragonit in el, tot varza; recunosc ca nu am nicio treaba cu lucrurile astea, unii poate se pricep sa-l amestece; in plus mai citisem despre ciment ca sunt sanse sa altereze apa, nu m-am mai chinuit si am luat AMA.
Am pus bacterii Tetra Marine Safe Start, am montat si pompa de valuri intr-un colt orientata spre celalalt colt, iar la iesirea de sus a anexei din spatele acavriului am pus un brat de plastic modular (vine odata cu acvariul) orientat catre piatra. Pare ca se amesteca bine apa, curentii se mai lovesc intre ei si creeaza miscari mai ample in anumite zone; clipoceste si suprafata.
Am pus si Phosex de la JBl, scria pe el briefly rinse. Am clatit mult mai mult decat briefly si tot mi-a colorat apa. O sa adaug si carbune, matrix este deja.
Seara hranesc acvariul cu cativa fulgi pentru pesti de apa sarata.
Am luat AMA reef bond de la colegul Carbone, totul a fost OK. I-am trimis banii inainte, mi-a trimis produsul. Recomand.
Am nevoie de ceva sfaturi legate de skimmer. Prima optiune sa incerc fara el si sa compensez din schimburi regulate de apa, dar desi inteleg ca se poate si fara el, tot mai bine este cu. A doua ar fi sa iau un Sera Skimmer 130 dar nu sunt sigur ca pot inchide capacul acvariului peste el. A treia ar fi sa incerc sa fac eu unul si spre optiunea asta inclin; internetul abunda de proiecte DIY skimmer, nu par asa complicate chiar si ptr un neindemanatic cum sunt eu, utilizatorii sustin ca functioneaza, as iesi mai ieftin si mai silentios, nu mai zic de self esteem: mi-am facut singur skimmer-ul.

cel mai atragator tip de DIY skimmer mi se pare acesta

http://lovebirdsaquariums.blogspot.ro/2012/02/diy-skimmer.html

https://www.youtube.com/watch?v=YFPk67AQMZo

pentru ca nu are cupa de colectare deasupra si atunci sigur pot inchide capacul acvariului peste el, iar loc ptr rezervorul de colectare gasesc mult mai usor.

Ce ziceti?
p.s nu uitati ca vorbim de un acvariu de 90 L.

Asa as fi vrut si eu, acum lasa-ma sa cred ca e bine si asa. )
E bun asa.
Nu-mi faceam cine stie ce probleme, mai ales ca oricum o sa bag bacterii si am nisip live.
Asa cum am zis, cured e mai scumpa, asta a fost 65 de lei deci una peste alta cred ca am facut o afacere ok.
Multumesc.
Am mai scotocit putin pe net, coralina mov pare sa fie un indiciu catre piatra vie.

image

image

image

image

image

image
O sa iau niste ciment maine dimineata, am vazut ca exista si cu intarire rapida. Excelent sfat, simplu ca buna ziua, trebuia sa-mi treaca prin cap. Soriceii oricum ii las.
Nu prea mai am ce sa fac cu piatra, asta e. Uncured sigur nu e, asta am vazut si eu cand am primit-o, cred ca e semi-cured totusi pentru ca nu pare atat de seaca si cheala cum e aia uscata dar nici nu a avut pret de cured. Ma gandesc ca una peste alta e bine, cured costa mai mult decat uncured nu? Mi-ar fi placut pe de o parte sa fie si cu oratanii, asa de distractie, dar ma consolez cu speranta ca nu are nici vietati nocive. In plus, tot ca si compensatie, jumatate din nisip a fost aragonite live sand, deci ma bazez si pe ala.
Incerc sa fac niste poze macro, poate ajuta la formarea unei opinii.

Multumesc pentru atentia voastra, forumul asta ma ajuta foarte mult.
Am gasit asta: http://www.ebay.co.uk/itm/DD-AQUASCAPE-EPOXY-4oz-GREY-ROCK-COLOUR-MILLIPUT-MARINE-REEF-TANK-/141278164845
Astept sa-mi raspunda acum daca-mi trimite. Daca nu, probabil AMA, dar nu stiu sigur daca se intareste in apa.
Nu stiu ce sa zic cu piatra, am si sunat la reefcenter dupa ce am primit-o si m-au cam convins ca e vie, doar ca nu e proaspat importata si evident ca nu mai are lighioane pe ea. Uscata si murata cred totusi ca nu e, sau mai degraba sper , parca e prea poroasa si sfaramicioasa (cam in cat timp se "patrunde" bine piatra uscata?).
Bacteriile ajung marti.
Soriceii stiu ca se vad aiurea, dar am vrut sa vad piatra pe pozitie. Din ce am citit pot sa-i las asa atata timp cat nu folosesc halide sau uv si in scurt timp se vor acoperi de coralina si n-o sa se mai vada sau sa adaug ceva gen AMA reef bond ca sa fiu sigur. Sunt persoane pe reefcentral care zic ca ii au de ani de zile si sunt ok, cu mentiunea fara halide sau uv. Vreo recomandare in afara de AMA reef bond, ceva care se intareste sub apa? Nu vreau sa mai tin piatra afara mai mult de cateva minute.
Nu le-am lipit, doar legate bine.
Bacterii si teste pe drum.
image
image
Am luat piatra. A venit de la Oradea si a stat cam 24 de ore pana sa intre inapoi in acvariu. Problema este ca nu pare uncured, asa cum mi s-a zis; are cateva resturi mici de alge pe ea, uscate, niste urme de corali soft (cred) uscate si astea si abia vizibile si cam atat; absolut niciun hitchhiker, cel putin eu nu am observat. Nu stiu nici cat a stat la magazin, cand au importat-o. Teoretic stiu ca e mai ok sa fie cured decat uncured, dar mai porneste ciclul nitrogenului in conditiile astea? Cand ar trebui sa inceapa sa miroasa piatra?
Substratul este din aprox 5 kg de aragonit simplu plus 5 kg de aragonit cu live sand. Sper ca macar de acolo sa plece bacteriile peste tot. Temperatura 24-25, salinitate 1025, lumina acvariului stinsa, primeste doar lumina zilei din camera in care se afla, dar nu direct, geamul fiind pe nord deci nu bate soarele in camera.
Teste de amoniac, nitriti, nitrati si duritate inca nu am facut, ph metru in curs de livrare. Apa de osmoza cu sare Red Sea Coral Pro.
M-am chinuit putin si am montat osmozorul pe conducta de apa rece cu un robinet pe traseu, ca sa-mi fie mai usor si sa nu stau sa-l conectez/ deconectez permanent si ca sa-i mai dau drumul periodic cateva minute, sa nu se usuce membrana. Partea oarecum nasoala este ca picura greu, scoate cam un litru la 40 de minute, adica 36 de litri pe zi, fata de 190 cat scrie cartea. Cred totusi ca e normal pentru ca nu cred ca am presiunea potrivita pe teava, stau la ultimul etaj intr-un bloc vechi si nu cred ca vine cum trebuie. Si am observat ca atunci cand inchid apa rece se acumuleaza putina presiune si creste putin debitul pentru o secunda sau doua, deci pare sa fie intr-adevar de la presiunea scazuta; in plus, stiam ca si temperatura influenteaza debitul, iar inainte de a-l monta i-am facut proba la 25 de grade si curgea ceva mai tare. Una peste alta, nu e o problema reala pentru ca la acvariul meu nu am nevoie de foarte multa apa. Dureaza mai mult acum pana il umplu, dar pe parcurs o sa fie ok.
Maine cred ca dau comanda de piatra.
Multumesc pentru sfaturile bune, stiu ca se bazeaza pe ani de zile de practica.

De amuzament, ceva ce am gasit documentandu-ma despre una alta:
But it was Robert Straughn in the 1950s who advocated live rock, but he didn't understand the bacterial facet of it and considered the aiptasia anemones on the rock to somehow add healthful benefits to aquarium water. (I still have his book)
He didn't call it live rock, "but anemone rock"
Unfortunately in the early 70s we tried to keep aiptasia in our tanks but could not. I used to buy aiptasia and try to get them to live in my tank, but from all the copper I had to use, the things would not live. All fish had ich, there were no reef tanks and what we had were not very healthy so coper had to stay continousely in the water. There was no liquid copper so we used pennies, 20 to the gallon and when the fish would lie on the bottom, we knew to remove some pennies, about five cents.
So that is also a little history.

Oare cum o sa aratam noi peste 50 de ani?
Am uitat sa le multumesc colegilor angelfish, koala si kirucd pentru indrumari. Va multumesc!

Lucian, le-am editat si eu pana s-au vazut. image. altfel nu a mers, nu inteleg de ce la mine se vedeau si la voi nu. cum trebuia?
koala wrote:Salut,


In momentul in care ai acvariul "in mana", poti deschide un nou topic... la sectiunea corespunzatoare (conform volumului acvariului).


Gata.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29328.page#p241361
Salut,

am sa incerc sa tin un jurnal al acestui acvariu, sper ca la anul pe vremea asta sa ma uit in urma si sa ma bucur de cat de multe am realizat.
Ieri a venit acvariul, azi osmozorul Aquili, live sand 1 punga si cred ca imi mai trebuie, matrix, incalzitor Eheim Jager. Sunt pe drum si ajung maine sarea Red Sea, termometru, densimetru, Koralia nano 1600. Daca intereseaza pe cineva de unde le-am luat, rog PM.
Asa...deocamdata sta, maine ma apuc de construit apa de osmoza si pe weekend sau inceputul saptamanii bag piatra vie, vreo 10 kg se pare ca e proportia potrivita. Apoi, lumina stinsa si asteptam.
Scuzati pozele, sunt facute cu telefonul. Cand o sa am ce sa pozez, o sa scot dslr-ul.

Ghiorletele e primul care va ajunge la saramura.
image

image

Edited by Lucian: ti-am editat eu link-ul sa vedem imaginile
Ma gandeam sa nu poluez forumul aiurea.
 
Forum Index » Profile for ispriluc » Messages posted by ispriluc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com