[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Cred ca cel mai bine sa-l suplimentezi pe cel actual.
Nu degeaba ti-am recomandat teste, s-ar putea ca valorle amoniacului si nitratilor sa nu le poti scadea la limitele normale daca nu ai suficienta filtare.
Salut. Si mie mi se pare cam putin doar acel filtru. In alta ordine de idei, filtrul este neciclat, apa din acvariul colegului ai pus-o cam degeaba(parerea mea), dar fiecare face cum crede la un anume moment. Oricum, pana la stabilizare o sa mai treaca ceva timp, incearca sa faci teste daca poti de nh3/nh4, no2 si no3. Toate acestea le poti controla din schimburile dese de apa pana la ciclare.Trece si locatia la profil, sa stim si noi de unde estei.
De curiozitate, de cand ai ventuzele, eu il am de mi bine de un an si ceva si nu am avut nici o problema de genul asta. Referitor la solutie, nu cred ca este toxica deoarece eu am varsat-o din greseala la un schimb de apa si nu am observat nimic anormal, in aproximativ 60 litrii apa.
Salut Alex, ne bucuram sa vedem "ca suntem multi" . Dar da-ne si ceva detalii despre experienta ta, ceva poze, sa ne cunoastem mai bine.
Salut. Arata foarte bine, ma bucur ca le merge bine plantelor. Se vede ca iti place, tine-o tot asa si la mai mare.
Salut. Posibil ca variatiile care le citeste sonda sa fie din cauza ca se afla prea aproape de droser/e. Numaratorul de bule este cel mai indicat, sa poti verifica reductorul. Indicat ar fi sa verifici si toata instalatia de co2, sa nu aiba scapari intermitente.

La lumina, pentru ca ai 4x865 osram, indicat ar fi doar 1 singur midday, pus in fata.
Salut. Eu zic sa te abtii deocamdata, parerea mea. De curios, unde ai mai vazut ramirezi, eu am fost a doua zi la auchan si nu aveau decat un singur ramirez, cu probleme grave de crestere.
Salut si bine ai venit.
Daca am maine timp, voi face o poza(nu am nimic de ascuns) ,cu toate ca nu sunt mari schimbari; colegului din pitesti i-am facut in pm o invitatie sa-l vada pe viu.
Mersi de rapuns, vezi ca ai pm.
Salut. Eu zic sa te razgandesti, ai destui pesti in bazin, plus ca minimul necesar pentru ramirezi este 50 litrii. Ramirezii au nevoie si de o apa mai curata, cu un ph mai scazut. Intradevar sunt niste pesti care merita crescuti, au niste culori superbe, dar trebuie sa le si oferi conditii. Unde i-ai gasit, eu am o pereche si as mai lua o femela sau doua.
Cu filtrul intern nu vei reusi sa faci o valuire de la un cap la altul in conditiile in care ai material fltrant in ele. La bazinul tau un filtru intern te va ajuta la filtrarea mecanica si se va vedea rezultatul. singurul inconvenient este ca mai pui "ceva" in bazin; dar daca nu te deranjeaza este ok.
Buna. De cand aveai tuburile osram, ce vechime aproximativa aveau? In alta ordine, nu crezi ca este cam mult sa schimbi 2 tuburi deodata, sa maresti perioada de iluminare cu 1 ora, mai ales ca vrei sa montezi relativ repede si reflectoarele? Ai crescut si fertilizarea odata cu schimbarile acestea, as fi curios daca nu ai modificari de aditie la fertilizare care mai sunt valorile dupa o saptamana.
Salut si bine ai venit. Asteptam poze cu bazinele tale.
Salut. Daca am inteles eu bine, vrei sa cresti ramirezi in 54 litrii. Nu prea este indicat, au nevoie de mai mult spatiu; oricum asteptam poze si detalii despre ei, dar si despre bazin.
Salut. Intradevar iti mai trebuiesc ceva plante, multe, iluminatul cu 24w deocamdata e ok, insa cu fertilizarea nu te sfatuiesc sa te grabesti, poti incepe cu micro dar nu macro. Mai citeste, studiaza, invata, ca in momentul in care vrei sa faci achizitii sa stii ce vrei.
Vand un pot mare de christmas moss, pret 10 lei, valabil doar in Pitesti sau cu ridicare din Pitesti. Detalii pm sau la tel 0729964418
Ca sa o scoti, tai cu un cutter radacinile din jurul plantei, o ridici usor si poti taia si sub ea daca o mai tine ceva, eventual radacinile care o mai tin le tai cu foarfeca. Spor la taiat .
Salut. Se vede o schimbare in bine, tine-o tot asa, mie personal imi place cum arata. Insa as renunta la planta aia cu frunze mari, va face umbra si nu isi are loc acolo, iar daca nu ma insel in stanga ai niste moss care ar trebui tuns. Criptocorinele si ele mutate mai in spate, se vor face mari. Felicitari inca o data pentru evolutie.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: