[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Am uitat sa mentionez echipamentul folosit la filtrare:
- filtru hang-on Fluval AC20 / mini cu berete prefiltrare, medii ceramice poroase si BioNitratEx
- filtru intern Tunze cu Filter floss, carbon, GFO si bureti cu por mare
- skimmer cu piatra de aer
- o alga rosie dragon breath
- lumina led de 32W cu controller pe doua canale

Acvariul are 40L (un AquaEl 50x30x30 cu fata curba) - fostul Lagoon.
Toti cei sapte Royal Gramma traiesc si mananca.
Semnele de ich sunt mai vagi pe pestele afectat, insa pe cel mai mare exemplar au aparut urme albe in jurul gurii - pare o infectie bacteriana.
Pestii stau impreuna la vedere pe lumina, noaptea stau ascunsi. Se comporta normal.

Ca atare, tratamentul cu Cupramine nu pare a fi masura ideala, iar boala severa / decesul nu sunt iminente.

Am schimbat 10L de apa, am aspirat depunerile de pe fundul acvariului, am adaugat doi saculeti de RowaPhos si RowaCarbon si mai pe seara incep tratamentul cu NTLabs Antibacterial http://www.ntlabs.co.uk/browse-products/indoor/marine/anti-bacterial/ urmat de o cura de NTLabs Parazoryne http://www.ntlabs.co.uk/browse-products/indoor/marine/parazoryne/ .
Voi scoate carbonul activ inainte de inceperea tratamentului, iar la skimmer voi inalta tubul pentru a minimiza cantitatea de skimmat (doar pentru oxigenare).

Alte sugestii?

Cred ca unul din pesti are gris / ich / marine white spot / Cryptocaryon irritans.

Ieri s-au batut copios (se apuca unul pe altul de gura).
Azi de cum s-a luminat, au iesit toti afara si stau in grup.
Se mai alearga, dar de obicei un al treilea intrerupe rapid lupta.
Par toti sanatosi si in afara de cateva aripioare sfasiate, nu sunt alte probleme.

<Basslet sex is typically determined by alpha dominance of the group, if my memory serves me correctly. In a group, the perceived 'leader' will alter to become the male of the harem. This is known as 'monodandric protogynous hermaphroditism' -- essentially meaning that they are born as females, with the potential genetic disposition to shift to male. -JustinN>

http://www.wetwebmedia.com/grammabehfaqs.htm
De la aclimatizare (am folosit o cutie Fintro):

Azi am mai deschis un bazin de carantina:

koala wrote:
CristiC wrote:O sa vin cu poze cu constructia standului,bazinul,tevaraia,sistemul de filtrare,aranjarea camerei tehnice si posibil un filmulet ...

Vrem fapte, nu vorbe!

Cred ca era: vrem poze, nu vorbe, nici fapte.
Fain pieptanele.
Care sunt dimensiunile finale display si sump?
Fluval AquaClear 20 zis si mini.
E perfect.
Daca ai doua canale, poti face un canal cu royal blue, al doilea combini 50:50 albe cu albastre. Asa ajungi sa ai 3:1 albastre la albe.

Intrebarea e: te simti suficient de chinez sa modifici lampa?
A doua chestie: Cree sunt putin diferite de Epistar. La intensitati tipice au Vf mai mare (3.8-4V fata de 3-3.5V). La intensitate, Cree XT-E se duc pana la 1500mA, XP-L la 3000mA.

Probabil cele mai apropiate leduri Cree ca specificatii sunt XP-E / XP-E2.
Acvariul se scalda in cyano, care acopera tot, dar in strat fin.
Am marit debitul de aer prin skimmer, acum obtin o cupa la doua zile.

Paradoxal, pestii pot muri asfixiati...

Si cum stii ca blennyul nu-ti moare de foame:

Ieri am facut primul schimb de apa, 25L ~ 25%.

dan_florin wrote:Royal Gramma (Gramma Loreto), pot convietui cu semenii lor si in acvarii mici? Nu vor fi probleme de agresivitate intre ei? smilie

Nu stiu, banuiesc ca voi afla raspunsul la intrebare in curand.
Cand voi sti tot, ma apuc de alt hobby, deocamdata mai am lucruri pe care vreau sa la incerc.
Uite, rade si Iliescu de prizele tale.

Daca vrei sa stii cat consumi cu acvariul conectezi totul intr-un aparat de asta Kill-a-watt https://www.amazon.co.uk/P3-P4400-Electricity-Usage-Monitor/dp/B00009MDBU
Am mai avut o tentativa cu Ecsenius pictus.
Atunci i-am luat de cum au sosit in magazin (erau trei).
Am platit pe ei o mana si un picior.
Au murit la aclimatizare.

Acum l-am lasat la magazin mai bine de o luna sa se recupereze dupa stresul transportului de la distribuitor. Am avut noroc ca nu si-a dat seama nimeni ce peste frumos este odata hranit cum trebuie.
A doua chestie faina a fost carantina, care I-a oferit sansa sa manance bine fara alti pesti care sa-l streseze.

Era fain daca il introduceam intr-un acvariu plin de corali, din pacate acvariul nu e pregatit pentru corali.

Mai am aliniati trei tovarasi pentru el. Iar urmatoarea tura de carantina va fi cu grupul de Royal Gramma.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: